do skora sam mislio(nekih minut,dva) da imam ultra jak procesor ali otiso sam na intelov sajt...kosmar je poceo!!!ja imamIntel Core 2 Duo Internal Specification : Intel(R) Core(TM)2 CPU 6320 @ 1.86GHz kad tamo se pominju Quad i xeon kolko oni jezgara imaju...ako tamo pise recimo 2,5 ghz da li to znaci da svako jezgro radi na tom taktu...I jos nesto pomalo stidnjivo ali moram da pitam,stidljivo jer sam vise nego jednom cuo kako ljudi pominju nanometarsku strukturu od 65,90 itd o cemu se tu radi koji je bolji sa manje ili vi se istihhh!!!!
Kod Quada svako jezgro radi na istom taktu,recimo kod Q6600 svako jezgro radi na 2,4GHz
A sto se tice procesa proizvodje,bolje je da je procesor izgradjen u sto manje nanometarskoj strukturi jer sto je manji proces proizvodje to su procesori brzi,mogu vise da se OC-uju,manji napon im je potreban,manje se greju...
Core 2 Duo tehnologija je uradjena u 65 nm procesu sto trenutno spada u vrh tehnoloski naprednih procesora, a tvoj procesor je odlican za OC,imao sam ga pre 7 meseci i dogurao sam ga do stabilnih 2.8GHz tako da nemas sta previse da se brines...
sto ti imas ima mali mnozilac i ja to nikada ne bih kupio,moras opteretiti plocu (da nabijes visok fsb)da bi dobio neki normalan rezultat pri oc-u.ljudi moji pre nego sto kupite nesto pitajte slobodno sta kupujete.ja sam voljan da pomognem bilo kome.poz
Brate gde ti zivis?Pa tako je vec odavno..Ti si se Boga mi lepo uspavao!Pogledaj sta kod nas mozes da uzmes a zamisli sta tek ima na zapadu!P.S.Sta bi tek rekao za Intel Core 2 Duo koji radi na 4.0 Ghz pa i preko ili cak jos brzi Quad???
:: do skora sam mislio(nekih minut,dva) da imam ultra jak procesor ali otiso sam na intelov sajt...kosmar je poceo!!!ja imamIntel Core 2 Duo :: Internal Specification : Intel(R) Core(TM)2 CPU 6320 @ 1.86GHz kad tamo se pominju Quad i xeon kolko oni jezgara imaju...ako tamo pise recimo 2,5 ghz da li to znaci da svako jezgro radi na tom taktu...I jos nesto pomalo stidnjivo ali moram da pitam,stidljivo jer sam vise nego jednom cuo kako ljudi pominju nanometarsku strukturu od 65,90 itd o cemu se tu radi koji je bolji sa manje ili vi se istihhh!!! ::
... Quad core = 4 jezgra . Xeon - serija cipova izradjenih od najboljeg dela vafera (silicijuma od kojeg se prave chipovi) u principu to je isto sto i C2d ili C2Q(quad) ali je cistiji silicijum ,pa samim time i bolje radi ,bolje se klokuje,stabilniji je i uglavnom se koriste za serverski rad gde racunari rade 24/7(tj.non stop)... Ako quad core procesor radi na nekoj frekvenciji onda mu naravno sva jezgra rade na njoj ,osim ako nisu isljucena,jer nisu potrebna... Tvoj procesor je odlican ,ali je u medjuvremenu Intel izdao neke nove serije i tako to biva...Tvoj procesor jedino sto trazi neku bolju plocu i memoriju ,inace bez problema tera i do 3,4-3,6 GHz sto ga pretvara u azdaju...`Ajd u zdravlje!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.