Uf, ali ima da kosta 500-600e....ne gine mi neki 9800GTS ili ako se skrpim pa da pljunem za GTX-a, mada sam svhvatio da ustvari ne treba cekati nesto mnogo da padnu cene jer do tada kartica nece biti ono sto je bila, i sada evo 8800GTX je kod nas najeftiniji 400e, a na pocetku je mogao da uleti i za 500e, a ko ce sada da pljune 400e za njega kad ce neki GT/GTS od 300e da bude em jeftiniji em jaci.
ovo je mozda glupo da kazem, ali nije da se nije videla marketinska strategija nvidije...
us*alo ih je da naprave cip cija je najslabija verzija jaca od najace prethodne, pa su to iskoristili...
mislim, ako je sada 8800gt najjaca karta, mislite li da bi je neko kupio da je u opticaju npr 9800gtx?... ne. ovako se svi oduseve jeftinim a ultra brzim i kupe 8800gt... da bi se 2-3 meseca kasnije pojavio nesto jaci model, npr 9500, pa onda 9750, itd...
cim sam cuo za cenu 8800gt i cip sa oznakom 92, shvatio sam da mozemo da ocekujemo 9900GTX ili neku ultru iz te serije za nekih 8-12 meseci... ipak se nvidiji ne zuri:D
e ja ovde vodio lep monolog, a bez veze...xD pozdrav svima!
...a ja sam to prvi put osetio sa Gainward GS Ti4800, karta koja i dan danas solidno radi kod brata mi. A kad mi je ortak doneo GT kod mene u mašinu i kad sam video kakva je karta, shvatio sam da u naredne dve godine ne treba ništa bolje (igra koja se pojavi za dve godine, recimo Bioshock 2 ili Duke Nukem Forever ili Mafia 2 se prave već sad, tako da se neće MNOGO menjati). A i Crysis radi bez problema na high 1680x1050, već sad. Dakle kupiti neki 9800GT kad bude oko 200€ za oko dve godine...
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. American Grafitti
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.