Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Palit vs Palit Sonic
STRANA 1 OD 1
WlayCo Palit vs Palit Sonic 24.12.2007. 13:44 T7172

status: user
broj poruka: 87
Zdravo ljudi,

moze li neko da mi objasni razliku izmedju Palit 8800gt i Palit Sonic 8800gt.

U cemu je kvaka i razlika? Sonic je malo OC zar ne? A sem toga da li je to u principu ista

kartica ili ne?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Valheru Buy Sonic 24.12.2007. 14:06 #37005

broj poruka: 750
Sonic ti je oznaka za OC verzije Grafickih karti kod Palita,kao sto je kod Gainwarda Golden Sample...

U principu to je ista kartica samo sa vecim taktovima,al cela kartica je prosla kroz mnogo vise testova od obicne i to ti garantuje neku vecu sigurnost

Ako si naumio da je kupis uzmi Sonic izvedbu doticne kartice,cenovna razlika nije velika a dobijas bolje
preoformanse od obicne...

At The End The Dark Tower Awaits
Novi Sad

Ognjeni ..... 24.12.2007. 14:35 #37009

broj poruka: 4521

Uzeo sam obicnu verziju pre neki dan i to i tebi preporucujem.Razlika je u 20e + izmedju ove dve verzije a kartice su apsolutno istovetne izrade.`obicna` verzija isto ima onaj dzinovski plavi kuler ( dual slot) sa kojim ces 99 % poterati karticu kao i sonic verzija, a OC primerci se logicno losije (minimalno ) klokuju jer su naravno vec skoro maximalno klokovani.

obicna verzija ti je 600 cpu 1500 shader 1800 memorija....sonic 650 1650 1900.....moja radi sad na 665 1700 1950 uz skoro minimalno povecanje temperature od 5 C sto je fenomenalno (kartica je mogla jos dosta ali nisam hteo vise da povecavam temp, samo sam je prakticno stavio u sonic verziju ) , moja topla preporuka

ajd uzdravlje :)
WlayCo :) 24.12.2007. 14:47 #37011

Pa ok, to sam hteo da cujem... :) Ako budes imao vremena i volje javices mi kako da tacno OC graficku i sta bi mogao da uradim sa Asus P5K i C2D na 4xxx (nisam jos siguran koji ce da bude posto za dan dva uzimam masinu...)...

Ognjeni ..... 24.12.2007. 15:03 #37014

Nema problema..pomocicu ti...ali nemoj da uzimas tu plocu, nisam je licno koristio ali sam cuo ovde na forumu da je zivi krs, ukucaj u search ime te ploce pa vidi sta ce pisati.Uzmi nekog drugog asusa ili gigabajta ako ces klokovati, manje se greju (sa bakarnim hladnjacima modeli )...mada asus je i kod mene trenutno u kucistu :)

WlayCo :((( 24.12.2007. 15:11 #37015

E sad si me dotukao... Pa tama sam se odlucio za plocu i ti tako... Ajd bas da vidim sta drugi kazu...

Ognjeni ..... 24.12.2007. 15:47 #37019

mozda sam i pogresio, sad sam gledao to je asus P5kC ..ne znam da li se isto odnosi na P5k ali .....

http://www.pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=6727&forid=9&katid=2

http://www.pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=6200&forid=9&katid=2

http://www.pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=5657&forid=9&katid=2

http://www.pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=6064&forid=9&katid=2
WlayCo :) 24.12.2007. 16:10 #37020

ma to je C :) Ploca je cool.. :)
Ognjeni ... 24.12.2007. 16:12 #37021

Dobro....znas kako kazu...bolje spreciti nego leciti .)

NastyB Re: ..... 24.12.2007. 16:13 #37022

broj poruka: 729
:: mozda sam i pogresio, sad sam gledao to je asus P5kC ..ne znam da li se isto odnosi na P5k ali ....

Da, P5K-C (Combo) može da koristi i DDR2 i DDR3 memoriju i u tome je problem sa ovom pločom, jer sa DDR3 radi savršeno, ali je veoma problematična sa DDR2, dok je P5K čistokrvna DDR2 ploča i odlična je (ja imam Deluxe verziju i prezadovoljan sam). Samo je zemi i uživaj. Koji god 8800GT kupiš, pazari i Accelero kuler i zaboravi na buku. Još ako staviš neki 12cm kuler na nju...ihaaaa...

Vaskev re 24.12.2007. 17:36 #37028

broj poruka: 1673
Za Palit i Palit Sonic nisam siguran (naravno znam da je ova druga OC primerak) ali proveri da nije slucaj kao kod Asusa sa obicnom i TOP serijom gde na TOP seriju idu probrani cipovi i nijedna obicna, koliko ja znam, nije ni prisla TOP varijanti. Konkretan slucaj 7900GS i 7900GS TOP prvom je maksimum negde oko 550 - 570MHz i to kod boljih primeraka a kod TOP modela je default 620MHz koliko se secam. Ipak raspitaj se malo ili pojuri testove po nekim od mnogobrojnih sajtova koji se time bave.

psyman palit 24.12.2007. 18:09 #37034

broj poruka: 1046
je vrh odnos cene performanse.nije poznat mnogo u svetu ali se trudi da stekne ugled time sto je jeftin i kvalitetan a ne okicen.za koju godinu bice opak brand.

NastyB Ah i da dodam.. 24.12.2007. 19:14 #37038

broj poruka: 729
PALIT nije mnogo poznat kod nas, osim ako ti je nepoznato to da je GAINWARD u njihovom vlasništvu kao i Xpertvision (ovo je u stvari Pait za zapadnu evropu).

ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers.
American Grafitti

Ognjeni .... 24.12.2007. 20:23 #37046

Palit je best by u ovom i bice u narednom periodu jer .....kao sto su i rekli...to je svetCki :) brend ali ne poznat kod nas, tek treba da se probije, zato je previse jeftin a vrhunski kvalitet.Pa pogledajte testove npr. 8800 gt kartica Palit se nalazi na 2 mestu ( ne samo perfomanse, nego i cena i kvalitet izrade,pakovanje, sve ) iza asus TOP modela.....a ostavio je iza sebe jednog XFX, gainwarda,leadtek-a koji su skuplji od njega 50-ak evrica...malo li je ?....
Ruff re 25.12.2007. 05:48 #37090

broj poruka: 829
ako ne znas ili ne volis da se petljas sa OC, lepo ti uzmi sonic i ne beri brigu...:)

imam p5k...ploca je super, nimalo se(jos uvek xD) ne kajem sto sam je kupio... ako te nesto zanima, pitaj...:)

@valheru: `The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed.`?...^^

Nikolas
every day 4 us something new...

EDIT: e ljudi sad sam pogledao obe slike... mislite li da ima znacajne razlike u kulerima? posto ovaj obican palit ima usmereno strujanje, a ovaj ne...:)
Ognjeni Re: re 25.12.2007. 11:49 #37099

:: ako ne znas ili ne volis da se petljas sa OC, lepo ti uzmi sonic i ne beri brigu...:
::
:: imam p5k...ploca je super, nimalo se(jos uvek xD) ne kajem sto sam je kupio... ako te nesto zanima, pitaj...:
:: @valheru: `The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed.`?...^
:: Nikola
:: every day 4 us something new..
:: EDIT: e ljudi sad sam pogledao obe slike... mislite li da ima znacajne razlike u kulerima? posto ovaj obican palit ima usmereno strujanje, a ovaj ne...:

kartice su identicne 100%, postoji palit 8800 gt 512 koji ima obican single slot culer, na njega idu losiji cipovi a izmedju ova dva gore nema razlike.
profa Re: re 25.12.2007. 12:46 #37101

broj poruka: 6
:: @valheru: `The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed.`?...^

Uuuuf, blago sam se naježio, Gunslingera nisam čitao od kada sam završio The Dark Tower. No, da ne idem previše u off topic :), Palit 8800GT sa plavim hladnjakom je sjajan. Ono što je i dalje problem je to što GT, u kombinaciji sa neoverclockovanim 6420 procesorom i dalje ne može da tera Crysis na max-u (pri čemu mislim na DX10). High radi dosta dobro, mada igra preporučuje Medium - kao i za GTS 320. Digao sam procesor na 3.2Ghz (defaul je 2.13) ali je jako brzo počeo da se pregreva, što znači da nema ništa od zezanja dok ne uzmem dobar kuler. Ako ništa, bar sam u Visti dobio index 5.7. :) Sve u svemu, apsolutno najbolja kupovina trenutno je SLI sa dva Palita 8800GT, što ću verovatno i isprobati kada stigne nova zaliha u Eurolink - kažu da se opasno približava rezultatima dva GTS-a G92, a bogami i kombinaciji sa dva GTX-a.

Ne znam da li se priča kod nas, ali Palit je uradio i GT sa 1Gb memorije. Interesantno za memorijski zahtevne igre.
neXus2000 RE: 25.12.2007. 23:03 #37154

broj poruka: 3350
Palit Sonic ti je, kako su naveli OC verzija, ali ona isto moze jos da se klokuje i to opusteno bez problema. Ja je imam, Sonic+, i mogu ti reci ma kakav ASUS i Gigabyte, fu*k that.

Inace Palit je Vlasnik Gainwarda i Xpertvisiona (njihova odeljenja)

http://en.wikipedia.org/wiki/Palit
Snajper ... 26.12.2007. 04:37 #37191

broj poruka: 6

Samo jedno pitanje za Ognjena.

Gde si kupio tu Palitovu karticu i da li si imao rezervaciju od ranije ili si nekom pukom srecom nabasao bash tad kad su dobili? :)
Ruff Re: Re: re 26.12.2007. 06:10 #37196

broj poruka: 829
:: ::
:: :: EDIT: e ljudi sad sam pogledao obe slike... mislite li da ima znacajne razlike u kulerima? posto ovaj obican palit ima usmereno strujanje, a ovaj ne...:
:: kartice su identicne 100%, postoji palit 8800 gt 512 koji ima obican single slot culer, na njega idu losiji cipovi a izmedju ova dva gore nema razlike

pa to sam bio video nanekim sajtovima, ima obican palit, standardnog 8800gt izgleda, i ima sonic koji ima plavi kuler, sto rece profa...:)
jes da lepse izgleda standardna verzija, ali sonic je pretpostavljam laksi za ciscenje a i cini mi se efikasniji...:)
WlayCo Re: ..... 26.12.2007. 09:21 #37201

Ali ako je ovo tacno (a jeste:) i ako neko ne zeli da se mnogo petlja sa OC-om vec za cenu obicnog da uz malcice OC-a dobije sonic-a onda je to sve sto mi treba... Znaci da rezimiramo...Iste kartice,tacka. Hvala

:: Uzeo sam obicnu verziju pre neki dan i to i tebi preporucujem.Razlika je u 20e + izmedju ove dve verzije a kartice su apsolutno istovetne izrade.`obicna` verzija isto ima onaj dzinovski plavi kuler ( dual slot) sa kojim ces 99 % poterati karticu kao i sonic verzija, a OC primerci se logicno losije (minimalno ) klokuju jer su naravno vec skoro maximalno klokovani
:: obicna verzija ti je 600 cpu 1500 shader 1800 memorija....sonic 650 1650 1900.....moja radi sad na 665 1700 1950 uz skoro minimalno povecanje temperature od 5 C sto je fenomenalno (kartica je mogla jos dosta ali nisam hteo vise da povecavam temp, samo sam je prakticno stavio u sonic verziju ) , moja topla preporuk
:: ajd uzdravlje :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs