Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Pomoc oko Samsunga 931BW i probijanja svetla. Erc commerce
STRANA 1 OD 1
neXus2000 Pomoc oko Samsunga 931BW i probijanja svetla. Erc commerce 24.12.2007. 05:06 T7167

status: user
broj poruka: 3350
I opet Erc Commerce ispadaju jajare najvece.
E ovako stvari stoje:
Monitoru probija svetlo sa gornje, leve i desne strane
Evo slike, sorry sto je losa. Slikano je u mraku sa K800i da ocara probijanje.
Crna boja je iz programa DPT (dead pixel tester) da bih mogao da vam pokazem koliko probija. Golim oko se vidi jos vise.
http://vregina.users.sbb.co.yu/DSC00262.JPG

Pre jedno metar dana sam pricao sa serviserom iz Erc commerca koji mi je napricao da je to normalno i da se to ne servisira i ma svasta nesto. Samo da me odbije.
Jes monitor ima jedan mrtav piksel, ali za to me zabole.......ali ovo probijanje ubija, posebno kada gledam film.
Poslao sam mail Samsungu, pa pre nego sto dodje odgovor od njih, znaima me profi misljenje.
Inace gledao sam druge monitore, nisu wide screen, ali jedino probijanje svetla koje oni imaju je ono od neonke i to par milimetara.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Profesionalac 24.12.2007. 09:45 #36987

broj poruka: 7769
Misljenje profesionalca si cuo od lika iz pomenute firme.
Vecina ili bar preko 50% ljudi nakon takve price servisera i ne odnese uredjaj na servis stvarno misleci da je u pitanju nedostatak istog sasvim normalan.
Samo ti lepo idi do servisa pa neka oni trljaju glavu oko toga, jedino sto dok oni otklanjaju taj problem ti nemas monitor.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

VMARC ERC 24.12.2007. 11:39 #36993

broj poruka: 9425
Do skoro, relativno skoro, sam hvalio ERC i Samsung na sve strane. Jednostavno sve je funckionisalo savrseno... Mali broj reklamacija, i ono sto se odnese bude istog dana gotovo i tako...

Medjutim... Sta se sa tom firmom, tj. tim ljudima desilo (desava) ne znam... Isti problem sam ja imao sa dva monitora. Jedan 205BW, drugi 206BW!!! Da 206BW! Ista prica servisera, za 205 im je prosla, za 206 boga mi nije... Zamenio sam ga za NOV.

Aj sada da ne pricamo da su Samsungovi modeli 20% skuplji od referentnih konkurentnih i da ERC ne prosleduje Samsungovu garanciju od 0 mrtvih pixela, vec se i dalje pridrzavaju one sa pocetka ere TFT monitora: 3kom po kvadratnom incu ili 5 razbacanih... Medjutim ako si uporan i bezobrazan, e onda ti zamene i ako ima jedan mrtav pixel...

Ovo je jedan od razloga zasto sam poceo da odvracam ljude od kupovine Samsunga i okrenuo se Asusu. Krajnje korektno i kvalitetno odradjeni monitori bez i jedne reklamacije... Da vidimo koliko ce i to da traje :))

vampirbg ... 24.12.2007. 13:11 #36998

broj poruka: 711
U principu, svaki tft monitor (izuzev mozda profi) ima probijanje osvetljenja... Kod tebe je bas dosta veliko, ali ne znam kako ti smeta pri gledanju filmova posto se to uocava samo kad je ceo ekran crn... U svakom slucaju, odnesi im na reklamaciju... Nista ne kosta, a mozda dobijes novi monitor... :)
piki ma ima da ti zamene 24.12.2007. 13:15 #36999

broj poruka: 136
kakav je to bezobrazluk to je neverovatno,evo ti primer iz licnog iskustva .
Vecina ljudi iz okruzenja pre kupovine se posavetuje sa mnom oko iste,jedan ortak tipa skuplje je bolje jedva se odluci po mom savetu za lg(mislim da je bio 194wt pre jedno skoro god. dana) i normalno posle jedno 20 prezadovoljnih prijatelja ovom skeptiku zapadne mrtav piksel na sred ekrana i onda pocinje kuknjava i normalno ja sam kriv posto smo vrlo bliski prijatelji,elem odem ja u firmu PC P*ojekt u zemunu i covek bez pola reci kaze sreca da si uzeo lg ili samsung jer oni menjaju i za jedan mrtav piksel iza 4 dana stize nov monitor koga smo odmah probali i sve ok(kaze covek to je drugi od oko hiljadu prodatih da ne valja)TAKO da ti prijatelju moj pusti savete strucnjaka servisera nego ih pritegni za sve sto mosez zapreti i tetkom strinom koja je angazovana u nacionalom savetu potrosaca i slicno, pozdrav i srecno.
p.s. izvinjavam se na duzini al sto se iznerviram oko ovoga to je neverovatno
pajsgudgud @vmarc 24.12.2007. 17:48 #37031

broj poruka: 3742
Ortak je kupio nov komp i uz njega uzeo ASUS 19` wide neznam tacno koji model.Dakle tu je probijanje islo dotle da nije islo u sivu nego u zelenu boju, mada mtvih piksela nije bilo.Ja sam se zabezeknuo koliko je to govnjav monitor.No jedna lasta ne cini prolece.
a sta ti ja znam...

VMARC Re: @vmarc 25.12.2007. 00:41 #37074

broj poruka: 9425
HAHAHAHAHAHHA
QL pa naravno. Ja sam, recimo, bio zesci skeptik po pitanju kombinacije Asus+monitor. Pazi, nije sjajan, ali Samsungov ne vredi +20%.

PS. Jos uvek gledam dokle ce da traje :))

:: Ortak je kupio nov komp i uz njega uzeo ASUS 19` wide neznam tacno koji model.Dakle tu je probijanje islo dotle da nije islo u sivu nego u zelenu boju, mada mtvih piksela nije bilo.Ja sam se zabezeknuo koliko je to govnjav monitor.No jedna lasta ne cini prolece.
:: a sta ti ja znam..
::
Cronnin ok 25.12.2007. 02:06 #37084

broj poruka: 257

Imam 206Bw i imam identicno pozadinsko probijanje. Stvarno je veliko, ali ja ga bas retko primecujem. Mislim da tu ne mozes puno da uradis. Ja sam se pomirio sa tim, jer se vidi jedino vrlo tamnim podlogama. Meni licno mnogo vise smeta los veertikalni ugao gledanja.
Gde mogu jednostavno da uploadujem fotku, pa da vam stavim link?
pajsgudgud Re: Re: @vmarc 25.12.2007. 16:25 #37120

broj poruka: 3742
Pa ne vredi ali na 17`` u 710n onaj najbedniji nema gotovo uopste probijanja, ove vece nisam gledao.
a sta ti ja znam...

:: HAHAHAHAHAHH
:: QL pa naravno. Ja sam, recimo, bio zesci skeptik po pitanju kombinacije Asus+monitor. Pazi, nije sjajan, ali Samsungov ne vredi +20%
:: PS. Jos uvek gledam dokle ce da traje :)
:: :: Ortak je kupio nov komp i uz njega uzeo ASUS 19` wide neznam tacno koji model.Dakle tu je probijanje islo dotle da nije islo u sivu nego u zelenu boju, mada mtvih piksela nije bilo.Ja sam se zabezeknuo koliko je to govnjav monitor.No jedna lasta ne cini prolece.
:: :: a sta ti ja znam..
:: ::
:: ::
neXus2000 RE: 25.12.2007. 23:00 #37153

Hvala ljudi, ali ja cu ovo posle novaka da nosim u ERC, jer ovo previse iritira.Dobio sam mail od Samsunga, da je monitor neispravan. I da ako ne urade nista po tom polju da javim Samsungu da bi oni preduzeli mere. Definitivno mora da se menja panel.
Poslao sam mail ERC-u, ali se nisu ni brecnuli da se jave. Posle novaka kada svo ovo novogodisnje ludilo prodje, ima licno da ih nazovem. Pricao sam i sa ortakom koji je zapretio da ce zvati Samsung i da ce popricati o ERC-ovom nacinu poslovanja. Zamenili mu panel sa drugim jer za taj model koji on ima nisu imali, ocas posla.
Cronnin he he 26.12.2007. 03:23 #37186

Hej komso jel si to ti?
Popni se ovih dana sprat iznad, pa da vidis kako je kod mene probijanje :)
Nije bas koliko tvoje, ali nekad kad dugo igram, pa kad onda izmedju ucitavanja opali crni ekran na sekund-dva slika bude vrlo slicna ovome sto si ti uploadovao.

neXus2000 Re: 26.12.2007. 17:46 #37256

Znaci i tebi su uvalili los model, ma gde bre to ima......obojica cemo nositi posle novaka.
Ali moracemo da se cimamo u neku ulicu paralelno sa vojvode stepe. Kur moj, made in Slovakia. Iz Kine su 1000x kvalitetniji.

Cek tebi takav od kad si kupio ili???
Posto moj je to zadobio posle nekoliko meseci koriscenja. A treba da izdrzi i vise od 5 godina da ne probija svetlo. Mislim ovoliko.........
Cronnin hm 27.12.2007. 02:52 #37315

Meni je prvo zapao jedan sa dead pixelom, koji je davao visokofrekventno pistanje pri jacem brightness-u. Zbog tog pistanja sam ga i zamenio. Ovaj drugi nema dead pixela, i potpuno je besuman, ali ima dosta jace pozadinsko probijanje ( prethodni je imao samo uz gornju i donju ivicu). Inace, meni to ne smeta puno, pa ne bih rizikovao da ga menjam u servisu:)
Mogao bih da spustim monitor do tebe da prikacimo oba na istu grafu pa da uporedimo, ako te zanima. Ako je osetno jace probijanje nego kod mene, onda bi ga stvarno trebalo odneti u servis.
neXus2000 RE: 04.01.2008. 19:04 #38061

Poslao jos 2 maila, nisu se ni brecnuli, na 2-gi mail su mi poslali odgovor koji sam im poslao pre jedno 6 meseci vezi pixela, sto znaci da su mi ponovo odgovorili na pitanje staro 6 meseci, ovo nisu ni videli. Poslao jos jedno, ovi rekli da posaljem ponovo sve mailove koje su mi oni slali i one koje sam ja slao...........hmmmmmmmmmm opet izbegavanje!
neXus2000 RE 21.01.2008. 14:40 #40387

Da osvezim temu :D
Danas sam uspeo da zamenim monitor, posle jedno sat vremena svadje sa serviserom..........e boze ne znam ko mu dade posao, ali covek ne vidi probijanje svetla. Znaci hteo sam da ga olupam o sto....mislim servisera. Posle zamene monitora, cimnuo sam ortaka iz srednje skole, posto je i on menjao monitor, i isti serviser ga je ubedjivao sa istom pricom....kako on radi sa fotografijom......kako ovo-ono. 2 osobe, 2 razlicita monitora, drugacije probijanje svetla, ista prica od strane servisera.
E cak se i direktor spustio i video da ima problem sa desne strane.......nije video levu zbog ugla kako je gledao.
Napokon sam dobio Samsung sa S panelom, proverio preko servisnog moda na monitoru, posto na nalepnici ne pise.
Cronnin super 23.01.2008. 00:18 #40667

Znaic uspeo si :)
I kako tis e cini slika na S panelu?
neXus2000 Re 23.01.2008. 03:00 #40685

Stari:
http://vregina.users.sbb.co.yu/DSC00262.jpg

Novi:
http://vregina.users.sbb.co.yu/DSC00283.jpg

Oba su prvi snimci sa 90/80 brightness/contrast.

Sada ovaj drzim na 50/70..............dok mi je prethodni bio na 80/70...........ista jacina osvetljenja. Na oko.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs