Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Tft monitor
STRANA 1 OD 1
srba02 Tft monitor 22.12.2007. 13:18 T7134

status: user
broj poruka: 37
Monitor je Acer x223w i slika je u nekim delovima ekrana mutna a u nekim ostra to se najlakse primeti kada su ispisana neka slova preko ekrana, moje pitanje je da li je to normalno za ovu tehnologiju posto mi je ovo prvi tft koji imam?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Tft monitor 22.12.2007. 13:47 #36837

broj poruka: 18472
Pitanje je iz kog ugla gledas monitor?Moras da znas da do odredjenog ugla imas preglednost i kontrast.Ako pak monitor gledas pravo u rezimu rada za kompom a slika je takva kakvu si naveo to nije u redu i takav monitor odmah reklamiraj!

:: Monitor je Acer x223w i slika je u nekim delovima ekrana mutna a u nekim ostra to se najlakse primeti kada su ispisana neka slova preko ekrana, moje pitanje je da li je to normalno za ovu tehnologiju posto mi je ovo prvi tft koji imam
::
srba02 Re 22.12.2007. 13:50 #36838

broj poruka: 37
Da gledam pravo i on ne pokazuje istu ostrinu slike po celom ekranu, izgleda daq cu morati da ga reklamiram....hvala na odgovoru

vampirbg ... 22.12.2007. 14:31 #36842

broj poruka: 711
Par pitanja:

1) Da li koristis native rezoluciju? Svi tft monitori imaju samo jednu rezoluciju... Ostale se dobijaju interpolacijom... U tvom slucaju to je 1680x1050
2) Da li si koristio dugme Auto za rekalibraciju slike?

Ako je na bar jedno pitanje odgovor ne onda prvo probaj predlozeno resenje pa ga nosi na reklamaciju... BTW slika na TFT monitoru ne moze da bude mutna ako je u native rezoluciji... Takodje, ne zavisi ni od ugla gledanja... Jedino sto se menja sa uglom gledanja je prikaz boja, sto je i normalno s obzirom na samu tehnologiju :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs