Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
koji je procesor bolji??
STRANA 1 OD 1
konjicgrbo koji je procesor bolji?? 20.12.2007. 23:32 T7101

status: user
broj poruka: 88
jel bolji cere 2 duo ili neki procesor koji nema dva jezgra ali je brzi....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
konjicgrbo i jos nesto.. 20.12.2007. 23:33 #36682

broj poruka: 88
i u cemu je prednost ako jeste bolji ovako konkretno???

pajsgudgud bre mislim 20.12.2007. 23:54 #36684

broj poruka: 3742
Bolji je neki koji nema dva jezgra vec ima cetiri!!!Cak i da poredimo jednojezgarni brzi od takta na kom radi dual core cpu brzi je opet dual core.

Da pojasnimo narodski imas traktor Labmurghini(da to postoji) koji sam moze za cuku i po da obradi 2 ara zemlje, a komsija ima dva imt-a koja mogu pojedinacno da obrade za cuku, po ar zemlje, a rade istovremeno, sta mislis ko ce pre da zavrsi posao.Prostije nemoz biti.
a sta ti ja znam...

popovl Trenutno stvari stoje ovako: 20.12.2007. 23:57 #36685

broj poruka: 149
Zbog nacina na koji su pisani programi bolji je npr: neki solo procesor na 3 Ghz,nego 2 x 2 Ghz.Ja imam X2 5200,ukljucim task menager,i pustim neku igru.Posle pogledam radio je samo jedan procesor,drugi je spavao.
Kad dodje vreme,a polako dolazi,programi ce se pisati za dva,cetiri,osam,i tako dalje.Tu ce uvek biti dolji dvoglavi.Dok jedan racuna ovaj algoritam,drugi racuna drugi algoritam.
Za neki ozbiljniji racunar bolje je racunati na X2 ili C2D.Ako ti treba da sastavis kevi racunar onda je dobar i sempron na 2 GHz.

psyman u svakom 21.12.2007. 00:18 #36687

broj poruka: 1046
slucaju bolje ti je da uzmes najslabiji dvojezgreni procesor nego najjaci jednojezgreni.
goranvu cache 21.12.2007. 07:13 #36704

broj poruka: 195
Ali imaj sve vreme na umu da je cache procesora takodje uzasno bitan, tj. i od njega zavisi brzina rada. Ako vidis da neki procesor radi na visokoj frekvenciji, a cena mu je vrlo povoljna u odnosu na druge iz istog frekventnog ranga, odmah ti je jasno da mu je zesce siromasan cache. Proizvođači vrlo dobro znaju zasto nesto naplacuju koliko naplacuju, znači koliko para toliko muzike, vrlo su tu malo bitni troskovi proizvodnje.
marko981 Traktor ... 22.12.2007. 11:28 #36825

broj poruka: 19

Lamborghini traktor postoji ...

http://www.samedeutz-fahr.com/lamborghini/

: )
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs