Paz ovako: Verzija sa 1GB rama je jaca od stari 8800GTS tj G80,320MB,320Bit, a slabija od svih ostalih znaci 8800GT,GTS(G92,512MB,256Bita),GTX,Ultra Dok je verzija sa 512MB rama slabija od svih kartica iz serije 8800.
Ako vec planiras da pazari neku karticu u tom cenovnom rangu onda uzmi 8800GT, recimo Overklokovanu verziju od Sonica sa 512MB i cenom od 216E...
Il ako preferiras ATI uzmo 3870,manje kesa,bolje preformanse u odnosu na 2900XT...
Zaboravili ste da napomenete i potrebe za napajanjem.... dakle, care, ako ti je ne poklanjaju (onda su joj zubi sasvim ok), gledaj novi 3870, osim što je malo bolji, mnogo je manji potrošač. Uz pametan izbor - i sreću, ne gubiš susedni slot - ako ti to smeta.
Pa, šta je bilo, šta se desilo? Ništa mi ne radi, skroz se zaglavio! Kako se to desilo? Ne znam, ja nisam ništa dirao, majkemiii. Stoji tako kako si ga ti pre dva meseca namestio... ne znam stvarno. Da nije napajanje?
Mala korekcija... Testovi pokazuju da je sledeca situacija:
:: NX 8800 GTS 320 M :: ATI Radeon 2900 X :: ATI Radeon X 387 :: NX 8800 G :: NX 8800 GT :: NX 8800 Ultr
Doduse, dosta su blizu na default taktovima, ali se pri overkloku ATI 2900 XT odlepljuje (imas u Digital! 11/2007 test 2900Pro vs 8800GTS, a 2900Pro je XT sa nizim klokom)
Naravno, preporucujem ti da uzmes 3870 posto je novija, manje kosta i bolja je... Ukoliko imas potrebe za vecom brzinom (a ne smeta ti nesto losija slika) uzmi neku od 8800GT/GTX/Ultra kartica...
hoces nesto kao 2900xt uzmi 3870 koja je potpuno ista po performansama u brucu,jeftinija je znatno,gpu je sitnije izrade i trosi mnogo manje struje,stim se i naravno dosta manje greje.jednom recju vise za osetno manje.poz
Ako nas neko nešto pita, mi ga sludimo, ako nas ne pita, mu mu odgovorimo, ako traži nešto, mi mu ponudimo drugo... je.en je taj pos`o brale! E, ispravno sam prosudio da se radi o nekoj varijanti ponude, mamca, podvale ili baš dobre ponude, ti prosudi. Ta karta nije loša, naprotiv, odlična je - ako je sad ne kupuješ, to smo hteli da ti kažemo. Dakle, uz neku dobru kompenzaciju i slično, možeš da je prihvatiš - ali da budeš svestan šta si to dobio (za mene je bruka velika potrošnja a ne to što ima koji fps manje od najjače nvidie, slika - odnosno, glavni posao koji video kartice rade uz akceleraciju, mnogo bolje odrađuju ati kartice od vazda prevarantski nastrojene nvidije). Sa strane berze, 2900 sada su pogodak ako uspeš da ih nekome prodaš - uvališ, a totalni su nonsens, kada bi ih sada pazario nove. žišku? u tome smo se ovde svi složili glat`. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.