Pazi ovako,mozes da je ispratis sa tom konfiguracijom,jedino bi ti preporucio da dodas bolji procesor,al sa obzirom da nisi naveo koji socket nemogu ti nista konkretno reci..
Ako imas AM2 uzmi Athlon 5000+ Black Edition odlican je za OC a i cena mu je Ok U slucaju 939 preporucio bih ti da nadjes negde polovan FX-62,moj komsija je pazario jedan za 80e
Ako imas u vidu da u skorije vreme Upgradujes konfiguraciju nemoj onda kupovati CPU vec sacekaj dok izadju maticne za PCI-E 2.0 podrskom jer 8800GT ima podrsku za njih i uzmi Intel varijantu jer je Conroe arhitektura mnogo bolja od AMD K8...
Mene samo zanima da li mogu da izvucem maksimum iz ove kartice, ako je moj procesor slab onda u redu.
Inace ovaj 4200 je am2 i nedavno sam ga kupio tako da mi se ne isplati da ga menjam, a sto se tice 5000 Black Edition dobar je znam ali mislim da nije drasticno bolji od ovog, a i ne volim da se igram sa clockovima.
Nego nije mi jasno u cemu je razlika izmedju PCIE i PCIE 2.0 , da li to znaci da ce ova kartica bolje raditi na PCIE 2.0?
nevidim zasto ti nece raditi,radiceti sasvim korektno.a sto se tice procesora normalno je da ce bolje rezultate davati uz brzi procesor a to znaci bolje na 2.4 pa na 2.6 pa 2.8 pa 3.0 pa 6.0 hehe.ma uzmi brate to i vozi,igre ce ti piciti na toj konfiguraciji sa tom grafikom samo tako. ajd...
Athlon 5000+ Black Edition je naslednik AMD Athlon FX serije procesora i ima otkljucan mnozilac i nema boljeg Athlona za OC za AM2 Socket
Razlika izmedju PCI-E 2.0 i obicnog PCI-E je u propusnom opsegu podataka,PCI-E 2.0 moze teoriski da progura duplo vise podataka,sto bi u praksi znaclilo neki Boost u preformansama od 23-42% za sada,ali sa dolaskom novih cipsetova ocekuj dodatnih 10-15% skok u preformanasam u odnosu na dosadasnjih Max 42%...
::Da li ova konfiguracija moze da isprati gore navedenu karticu
Ne u potpunosti,zbog procesora,ali,svakako,nece skoditi da je uzmes.Overklokovanje bi prilicno doprinijelo boljem ucinku u igrama,ali ti ne zelis da rizikujes.
da usko grlo je cpu ali ce ipak raditi mnogo bolje nego 3850 a za izvlacenja maksimuma iz gpu-a treba mnogo mnogo jaci procesor,a coveku je bitno da radi DOBRO na ovoj konfiguraciji a hoce.
Dobro je to 90-95 % i ne zvuci tako lose, mislio sam da ce biti manje, a kad dodje vreme mozda i predjem na intel pa je zategnem do kraja , u svakom slucaju hvala Valheru.
BataCele zar nije bolje da uzme grafu koja je dosta jaca pa cak i ako je ne iskoristi do kraja i zavrsi sa tim naredne dve godine, nego da se ogranicava sa svojom konfiguracijom koju ce u svakom slucaju menjati kad tad.
Moje razmisljanje je da sa kobinacijom sto sam predlozio sve ce da radi narednih godinu dana. Do tada cene ce da padaju, sto skuplja komponenta - brze pada cena.
Nakon godinu dana zameni CPU, plocu i graficku i siba dalje. A tada moze da uzme neku bolju i od 8800 GT za iste pare.
Ako sada kupi 8800 GT dace malo vise para, godinu dana ce je koristiti sa 85-90% mogucnosti, a kada promeni CPU i plocu - pojavila se novija, jaca, bolja graficka i kupi nju (logicno). Da li je ovo pametno?
Na zalost, tako se obicno desava kada covek pravi overkill sa bilo kojom komponentom, iskustvo uci. Nacicete po forumu postove ljudi koji su pravili upgrade na 2-3 meseca, pa se ohladili od toga. Nije to pametno, ali vuce coveka, vuuuuce...
Naravno, slazem se, moze i tako kao sto drugi predlazu. Ovo je moje razmisljanje i predlog.
Slazem se da cene padaju, ali mislim da sto se tice ove serije kartica to nece biti uskoro ipak je to gamer kartica, a ne nesto prolazno.Mislim da nije pametno birati izmedju 3850 i 8800 kad vec imas para za to. Mislim da se cena ove kartice dugo vremena nece menjati to je moja prognoza pa cemo videti mozda gresim.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.