Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Power Color
STRANA 1 OD 1
vuk125 Power Color 18.12.2007. 10:08 T7046

status: user
broj poruka: 2929
Kakva je ovo firama, ima li ko iskustva sa njima?
Hteo bih da uzmem njihovu grafiku ATI HD3870 512 DDR4.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Jedna od najboljih 18.12.2007. 10:23 #36309

broj poruka: 5710
firma je odlicna ali ima dosta kineskih plagijata pa treba paziti, zato je tu garancija, inace su sam vrh

- R a v e n L o r d -

llo 18.12.2007. 10:28 #36310

broj poruka: 146

Proizvodjac je pouzdan,ne znam kakav je konkretan model.Prije bih uzeo PC nego Sapphire,upravo zbog plagijata i osjetnog pada kvaliteta kartica.

vuk125 Power Color 18.12.2007. 11:00 #36312

Na sta da obratim paznju?
Kako da prepoznam facifikat???
MACHINE Re: Power Color 18.12.2007. 11:18 #36314

Pogledaj stampu, brand elektrolita i naponske sekcije. Ako je nesto smung-smung yu, batali. Najbolje bi bilo da kartu uporedis sa nekom oficijelnom slikom sa neta u velikoj rezoluciji kako bi se mogao referencirati. Skoro je bio neki debakl sa kineskim i bugarskim remarkiranim PowerColor kartama. Ja sam pre 2-3 godine dobio bugarske koje su recimo sibale bez problema 3D ali deo VRAMa rezervisan/mapiran za 2D je bio korumpiran (nekih 2-4MB) pa cim pustim 2D overlay prikaz masina ode u standby iz koga moze samo reset da radi...u principu nakon kupovine sim vizuelne inspekcije samo dobri serijski testovi mogu odagnati sumnje!

- R a v e n L o r d -

:: Na sta da obratim paznju
:: Kako da prepoznam facifikat??
::
llo 18.12.2007. 11:20 #36315

Sajt proizvodjaca - obrati paznju na oznaku,izgled kartice,kutiju i njen sadrzaj.Falsifikati imaju skromno pakovanje i jos skromniji kuler.

vuk125 Power Color 18.12.2007. 11:31 #36317

Hvla vam na brzim odgovorima.
Posto je u pitanju prodavnica i 3 godine garancije mislim da nije falc, ali za svaki slucaj cu proveriti onako kako ste mi objasnili.
Zaboravih da pitam.
Iama i ASUS HD3870 TOP i obicana, ova top je malo skuplja nekih 10eura(nista strasno), sta mislite o ASUS-u, konkretno ovaj TOP model me zanima???

MACHINE Re: Power Color 18.12.2007. 11:38 #36319

PC je ispred Asusa, jeste Asus nekada bio medju najboljima ali je sada retko kada egzotika. PowerColor, HIS, Sapphire, DMM...ipak spadaju u prvu ATi-AMD liniju top brendera. Pogledaj je pazljivo, pazari, testiraj i bices i vise nego zadovoljan!

- R a v e n L o r d -

:: Hvla vam na brzim odgovorima
:: Posto je u pitanju prodavnica i 3 godine garancije mislim da nije falc, ali za svaki slucaj cu proveriti onako kako ste mi objasnili
:: Zaboravih da pitam
:: Iama i ASUS HD3870 TOP i obicana, ova top je malo skuplja nekih 10eura(nista strasno), sta mislite o ASUS-u, konkretno ovaj TOP model me zanima??
llo 18.12.2007. 12:05 #36320

Ako mozes da nadjes Asus TOP,onda je to bolji izbor.Nije rijec o nivou kvaliteta,vec o visim taktovima - kartica je brža,dobijas CoH :)

vuk125 Power Color 18.12.2007. 12:26 #36326

Hvala svima jos jednom na odgovorima i sugestijama.
pozzzz Vuk

imarkovic ,, 18.12.2007. 16:35 #36346

broj poruka: 19012
Machine, jel i ti imas PowerColor graficku, pa je toliko hvalis? bolja od ASUS-a??? po cemu to?
MaliAbner Re: ,, 18.12.2007. 17:09 #36347

broj poruka: 7769
U starom racunaru je neki 3D Connect (krs marka zar ne) radeon 9550 koji je u svim testovima bio brzi od ASUS Gamer Edition, odavno ja pricam da asus nije nista posebno.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Machine, jel i ti imas PowerColor graficku, pa je toliko hvalis? bolja od ASUS-a??? po cemu to?
MACHINE Re: ,, 18.12.2007. 21:00 #36381

Nemam PowerColor, imam 3dfx Voodoo5 5500. Asus-a neobicno cenim kada su ploce u pitanju, pravio je i vrh grafike ali su one ipak 2. linija posle: e-VGA, VisionTek, Elsa, DMM, PowerColor, HIS, BFG, Sapphire, Point-Of-View, Walton Chaintech, XFX, Palit, Leadtek, Gainward i drugih...

- R a v e n L o r d -

:: Machine, jel i ti imas PowerColor graficku, pa je toliko hvalis? bolja od ASUS-a??? po cemu to?
imarkovic cekaj, ne razumem te... 19.12.2007. 11:20 #36473

`Asus-a neobicno cenim kada su ploce u pitanju`, jel to znaci da ga ne cenis ili cenis???
kada si rekao: `pravio je i vrh grafike ali su one ipak 2. linija posle`, da li si misllio da je iznad svih ovih brendova ili ispod?
izvini, ali malo si nejasno rekao.
MACHINE Re: cekaj, ne razumem te... 19.12.2007. 14:19 #36491

Cekaj, koju rec ne razumes??? Moj #1 brander ploca po kvalitetu, mogucnostima, funkcionalnosti, overclockabilnosti, izdrzljivosti i stabilnosti (na nasem trzistu) je Asus. Do 2003 #1 brander na (nasem trzistu) za grafike je bio Asus uz Diamond, Elsa i Chaintech. Od tada se paleta prosirila i vecina firmi koje sam naveo distribuira se i ovde a one su jaca klasa tj. ispred Asusa su u vecini modela sto se tice pobrojanih parametara kao za ploce (TOP modeli ionako dolaze iz par istih pogona). Paleta brandera ploca se, na zalost, nije prosirila. Npr. nedostupni ili `raritetno` dostupni Intel, Tyan i Supermicro su pojam za ploce cak i za grandioznog i neprikosnovenog Asus-a!!! Posle Asusa za odlicne smatram Abit i Gigabyte. Ne cenim nesto preterano DFI i Foxconn a posebno ne MSI i EPoX ma koliko drugi forsirali iste.

- R a v e n L o r d -

:: `Asus-a neobicno cenim kada su ploce u pitanju`, jel to znaci da ga ne cenis ili cenis???
:: kada si rekao: `pravio je i vrh grafike ali su one ipak 2. linija posle`, da li si misllio da je iznad svih ovih brendova ili ispod
:: izvini, ali malo si nejasno rekao.
imarkovic .. 19.12.2007. 17:21 #36514

Ok, tako reci, za graficke se slazem sa tobom, ali za ploce se nikad necemo razumeti, ne razumem ljude koji rangiraju ukenjani Gigabyte sa Abit-om, i EpoX sa MSI krsevima, ASUS je po meni samo skupo IME, imaju zilion ploca i sve su jako jako slicne, uzimanje para,EpoX-MSI, Abit-Gigabyte, to je po meni poredjenje dupe-glava...Intel je Intel, tu nema price, ali ajde, neka bude, samo jos nesto, aj mi navedi samo jednu plocu sa 965i chipset-om koja je bolja od AB9 pro? znaci ploca ima SVE, cak 9xsata portova, ukupno sa adapterom 10xUSB-ova, i kosta samo 117evra, pritom sa zadnjim biosom prima memoriju na 1000mhz i procesor na 1333mhz, isprobano, radi ko` zmaj...ali Gigabyte ima 100% polimerske kondenzatore, pa da, pretpostavljam da je zbog toga bolja...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs