Grafička je polovna nabavljena pre neki dan. Problem je pretpostavljam u driverima,probao sam sa original driver-ima koji dolaze uz nju to je 91.31 pa sam probao sa 94.24 pa sa 163.75 naj novijim i uvek isti problem,kao da kasni osveženje razmazuje se slika ili su ikone samo oivičene belom linijom,kada uradim refrish onda se popravi na normalno i oped u krug,probavao sam osveženje na monitoru menjati ali nista. U igricama takodje pravi probleme,malo radi OK pa malo samo crtice,kada izadjem u win i ponovo se vratim u igru onda se vrati u normalu pa oped poludi.Inače dok radi radi OK. Grafička je bila ispravna jer znam čoveka od kojeg sam je nabavio i kod njega je radila OK. Stavio sam novi windows i dok radi po win defoult driver-u je sve OK ali slika sece ... kada stavim driver bilo koji od pomenutih odmah nastaju problemi. Postoji li možda mogućnost ne kompartibilnosti sa mojom plocom(WinFast NF3) ili nesto drugo ?? Negde sam nasao da je neko imao problema dok nije podigao przinu AGP-a,meni je na 83.22 MHz. Doduše PCU je podignut za 20% ali ne verujem da to može stvarati probleme.
Jel neko imao ovakvih problema i kako ih resiti,menjati BIOS grafičke ili ???
Covece spustaj AGP na 66, riknuce ti na tome. KO ti je rekao takvu glupost??? Vecina nije napravljena da ide ni preko 75 i osetljiva je cak i na toj frekvenciji. Dakle, native je 66MHz kakvih crnih 83, to su mogle samo neke kartice i to najkvalitetnije, ostale se samo spale posle odredjenog vremena ili buguju. I nemoj radidti O/C. Ucitaj setup defaults u BIOSu i videces da ce biti OK. O/C je samo bezvezan i neopravdan sport, nista vise od toga. Taj takt nema gotovo nikakve veze sa brzinom karte, to je interni clock generator za AGP bus
:: :: Jel neko imao ovakvih problema i kako ih resiti,menjati BIOS grafičke ili ??
Imas NF3 plocu, 7600GS kartice u AGP varijanti imaju probleme tog tipa. Trebaju ti drugi, ali ne novi, drajveri za cipset. Izguglaj malo pa ces videti koji su to, problem je cest, tako da ces se vrlo brzo snaci. Novija verzija BIOSa maticne moze da pomogne.
Machine hvala na savetu,dobro da si uočio,uopšte ne znam kako se to podiglo sa defoulta,nikada nisam dizao AGP,podigao sam magistralu jos prošle godine i tako stoji stalno kako se i ovo podiglo ne znam,još ja mislio to je valda defoult.Skinuo sam na 66 i sada radi puno stabilnije,nema razmazivanja ikonica, igrica N4S radi OK samo se 1 desilo da se nešto zaledio ekran i ikonice postale sve iste ali kada sam resetovao vratilo se u normalu. Znači radi puno bolje ali ipak ponekad trokne pa se ustabilizuje to je možda do drajvera sto kaže VMARC.
Nema na cemu. Nisu uvek novi driveri najbolji driveri. Za plocu stavi noviji nforce driver a za grafiku isto, ali ne najnovije vec one koji su izasli godinu dana nakon izbacivanja hardwarea (dakle 2006-2007) i trebalo bi da radi. Uvek postoji mogucnost da se arta nepovratno osteti ako se tera na vecim internim frekvencijama BUSa, isto vazi i za PCI magistralu: nestabilnost, artefakti, mrznjenje...dakle, stavi setup defaults bez overclock-inga...pozz
- R a v e n L o r d -
:: Machine hvala na savetu,dobro da si uočio,uopšte ne znam kako se to podiglo sa defoulta,nikada nisam dizao AGP,podigao sam magistralu jos prošle godine i tako stoji stalno kako se i ovo podiglo ne znam,još ja mislio to je valda defoult.Skinuo sam na 66 i sada radi puno stabilnije,nema razmazivanja ikonica, igrica N4S radi OK samo se 1 desilo da se nešto zaledio ekran i ikonice postale sve iste ali kada sam resetovao vratilo se u normalu :: Znači radi puno bolje ali ipak ponekad trokne pa se ustabilizuje to je možda do drajvera sto kaže VMARC.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.