Ovo mi se jos nije desavalo: Sastavio sam burazu komp od novih komponenti sve je radilo ok nekih 10 dana i sad je pocelo da zajebava. Sta se desava: Ekran mu treperi nemam pojma zasto, kao da je refresh rate 5 hertz-a, podeseno 1280x1024 na 70hertz-a u drugim rezolucijam jos gore tipa 1024x768 80Hertza, komp je radio ok i od jednom poceo da treperi pomislio sam na monitor ali u biosu sve radi noramalno mislim ne treperi reinstalirao drivere isto u safe modu takodje treperi znaci cim podigne windovs on pocne da treperi.
Ploca mu je neki lom ecs nforce520le hteo covek da ustedi 1000din Cpu AMD x2 4000+ GPU x1650xt u biosu mu pokazuje da je napon na cpu 1.31v mislim da to nije bas standardni al bog zna da li je to tacno, juzni most mu se bas mnogo greje temp 65 C ja mu predlozio da kupi neki mali ventilator da ga usrafi da duva. Il neka kuva jaja na njemu.Nesmes da ga pipnes vreo
Moja graf 7300gt nije nikako htela da radi kod njega cim ukljuci neki 3d program komp se restartuje temp na gpu 60 c kod mene ne prelazi 40 C. Da li je ploca losa da je zamenim ili da flash-ujem bios neznam da li se gubi garancija Graficka x1650xt kod mene u masini radi ok prodje 3d mark znaci da nije ona ram kod mene bez problema Tempratura na cpu 28C mislim da je ok.
Puno pitanja puno problema nadam se da je neko skapiro o cemu se radi i moze da pomogne predlozio sam mu da instalira nov sistem ili neka predje na DOS
Ako njegova graficka i memorija uredno rade kod tebe u kompu, onda je neispravna ploca ili napajanje. S obzirom da ni tvoja graficka ne radi na njegovom kompu, visoka je temperatura koju navodis na juznom mostu, a i sve je radilo dobro 10-ak dana - tipujem na plocu. Moguce da ce ubrzo skroz da crkne.
Ako bas zelis, probaj i svoje napajanje na njegovom racunaru.
Ја сам имао сличан проблем и установило се да је шмелцовало на бандери тј на осигурачу, ово нека ти буде полазна тачка и не мора да значи да је и код тебе исти случај.
Лаку ноћ Србијо ма где и ма колика била!!!
П.С. Беш форум на који не можеш да се улогујеш ако је активна ћирилица.
шмелцовало на бандери inzinjer sam elektrotehnike zanimljivo Kod njega je dolazilo do pada napona na instalaciji mozda mu je sjebalo napajanje ili plocu. Tacnije gasio mu se tv a on se pita sta mu je Zalice se distribuciji mozda mu kupe nov komop
Memorija mu je Transcend JM667QLJ-1G DDR2 1GB 240pin PC-667/CL5 nisu Samsung chipovi. Napajanje od 400w nemam pojma koji proizvodjac prvi put vidim lepo izgleda ali neverujem da je nesto kvalitetnije ali je bolje od mog Frontier 400w staro 2 godine
Iskreno nisam od onih koji vole da blate ali brate ECS je takvo djubre da to nije normalno. Nisam jos video ni jednu da radi besprekorno. Uvek neki problem. Probaj da prebacis ostatak komponenti (procesor-memoriju-grafiku) na drugu plocu pa ces videti da li je to ili nije ali 95% da jeste. Uglavnom koliko mi se cini da je pod garancijom pa vidi da ti to zamene a najbolje za neku drugu plocu uz doplatu.
Zbog ustede od hiljadu dinara kida sebi i verovatno tebi zivce,ajde da je covek hteo na kucistu da zakine 1000 dinara,pa je rekao necu uzeti neki kvalitet uzecu najobicnije JNC,kad budem imao love lako cu ga promeniti....Ali ovako....
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.