Postoji mogucnost da zamenim gainwarda za saphirea pa me zanima koliko je bolja (ako je bolja) jer nisam imao prilike da se sretnem sa modelima GT kod ATI-a. U cemu je stos sa oznakom? Ati je uvek ima oznake tipa pro,xt... a Nvidia gt,le,... i tu se uvek znalo sta je sta.
Konkretno x1950Gt je najslabiji model iz serije x1950, ali je svakako jaca karta od tvoje. generalno ne znam koliko ce te kostati zamena, ali je opravdana ako nije neka veca suma novca u pitanju.
Pogresna kartica :) Nije gs nego gt. Mada, opet je i tu razlika izmedju dve kartice ocigledna, ali nisam siguran da treba da menjas i doplacujes, j er neces nesto spektakularno dobiti. Zar nije bolje doplatiti za 2600 xt ( ili 7900 gs ako imas agp ) ?
x1950 GT koristi potpuno isti cip (RV 570) kao i 1950 Pro, s tim sto su taktovi fabricki nizi na GT modelu. GPU radi na 500 umesto 580 MHz, a memorija na 1200 umesto na 1380 MHz.
To ti je druga najbrza AGP kartica jer Pro nema za AGP slot. Nvidia `dise za vrat` sa 7900 GS AGP na trecem mestu. Na celu liste je 1950 XT 256 MB AGP.
Vazna napomena: 1950 GT AGP se izvrsno overklokuje i tada pretekne (takodje kloknut) 1950 Pro PCI-E !!!
Inace, sto se tice oznaka, prva je pometnju napravila Nvidia pre nekoliko godina i svoj slabiji model oznacila kao 5900 XT umesto ocekivanog LE. U sledecoj generaciji, ATI je uzvratio obelezavajuci svoj slabiji model sa X800 GT umesto SE. I tako dalje...
Koliko je bolja 1950 GT u odnosu na 7600 GT ? Za nekih 20% sirove snage.
::Postoji mogucnost da prodam gainwarda i uzmem saphirea za iste pare. Eventualno 5-10 evra vise. Inace u pitanju je PCIE Onda kupi. Koliko love?
:: To ti je druga najbrza AGP kartica jer Pro nema za AGP slot. :: Nvidia `dise za vrat` sa 7900 GS AGP na trecem mestu. :: Na celu liste je 1950 XT 256 MB AGP
4 BataCele Cak i sad mozes da kupis 1950 pro agp, a ja nisam uspeo u Bg da nadjem 7950 gt agp, hteo sam da je imam u starom kompu. 1950 gt je ok kartica ali daleko od toga da je druga. Pored ove dve i 1950 xt i 7900 gs, moze da bude peta :)
:: Samo ja te dve nisam nikada drzao u rukama. Govorio sam o nasem trzistu kada sam rekao da NEMA :: :: No, dopustam.. Nije mi palo na pamet da nekog uvredim, samo sam izneo svoja razmisljanja. Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.