Pozdrav imam jedno mozda glupo pitanje al ajde bolje da pitam ovde da ne napravim sebi trosak. Castio sam sebe RTX 4070 Ti Super grafickom pa sam zbog iste uzeo i napajanje ThermalTake model Toughpower GF A3 850W. Uz Graficku sam dobio kabl koji 2 osmo pinca konvertuje na 1 x 16 a isto tako samo napajanje ima kabl 1x16 pa sad me zanjima da li koristiti kabl sto sam dobio uz graficku ili mogu koristiti ovo od napajanja ? Na Thermaltake stranici kazu da je kabl za snagu do 450W a Zotac kaze da grafa trazi 285W tj 700W min napajanje. Unapred Hvala Windows Hardware update Windows has detected that you have moved your mouse. Please restart your computer
Uvek direktno sa napajanja ako poseduje konektor, ti adapteri su za napajanja koja ne poseduju taj konektor, isto kao što je nekada davno bilo molex na 6pin i slično. EDIT: Samo budi jako oprezan sa tim konektorm, ako ti ne deluje da je seo kako treba izvuci ga pa ga ponovo stavi, ljudi su masovno imali problema sa tim konektorom i zapaljenim grafičkim karticama. Black Wolf
Hvala na brzim odgovorima. Napajanje sam uzeo cisto da bi imao za jos neki upgrade a i moje je vec matoro od 600W staro pa bar 7 god. @blackwolf To sam bas i gledao pa me zato i interesovalo jer neki kazu koristiti samo kablove sto stignu uz grafu neki da se dokubi kvalitetan kabl od firme cije je napajanje. Windows Hardware update Windows has detected that you have moved your mouse. Please restart your computer
Ako ne staviš dobro ove od napajanja i izgori ti kartica, trebao si staviti ovaj adapter što ti je došao uz grafu, a ako ne staviš dobro adapter i izgori ti karta, trebao si staviti konektor sa napajanja :-)
Gledaj kako (kvalitetno) spajaš, radiće i jedno i drugo, ali je prvi izbor ono što nudi napajanje.
Budale računaju na sreću.
:: Hvala na brzim odgovorima :: Napajanje sam uzeo cisto da bi imao za jos neki upgrade a i moje je vec matoro od 600W staro pa bar 7 god. @blackwolf To sam bas i gledao pa me zato i interesovalo jer neki kazu koristiti samo kablove sto stignu uz grafu neki da se dokubi kvalitetan kabl od firme cije je napajanje :: Windows Hardware update :: Windows has detected that you have moved your mouse :: Please restart your compute :: ::
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: Pozdra :: imam jedno mozda glupo pitanje al ajde bolje da pitam ovde da ne napravim sebi trosak :: Castio sam sebe RTX 4070 Ti Super grafickom pa sam zbog iste uzeo i napajanje ThermalTake model Toughpower GF A3 850W. Uz Graficku sam dobio kabl koji 2 osmo pinca konvertuje na 1 x 16 a isto tako samo napajanje ima kabl 1x16 pa sad me zanjima da li koristiti kabl sto sam dobio uz graficku ili mogu koristiti ovo od napajanja ? Na Thermaltake stranici kazu da je kabl za snagu do 450W a Zotac kaze da grafa trazi 285W tj 700W min napajanje :: Unapred Hval :: Windows Hardware update :: Windows has detected that you have moved your mouse :: Please restart your computer
Broj postavljenih tema: 60391. Broj poslatih odgovora: 647372. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.