uzeo Aoc Cu34G2XP jer sam cuo svasta dobro za njega i da ima neki novi hibridni panel elem da ne duzim.
Imam cudnih problema sa njim, ne znam da li je povezano sa problemima usled drajvera i gpu koje sam pominjao u drugoj temi ili je vezano za monitor.
U God of War 2018 imam neke cudne smenje, neki noise ali samo u odredjenim situacijama i samo sa krajnjih strana monitora u pozadinama gde je zelenkasto sivkasta boja.
u bilo kojoj drugog situaciji u igri ne vidim problem.
Isto tako testirao Red dead 2, Elden ring, Fallout 76, Nocturne, Heaven i superposition bench i ne vidim ni slicne probleme.
Testirao na beloj pozadini, crnoj, zelenoj, ne vidim nikakav flickering ni kad snimim telefonom.
Ono sto sam primetio jeste da dosta igara imaju black bars sa strane KADA igra krece. Znaci tek kad se upali igra i prikazuju se logoi od dev studia. Ostale igre uredno prikazu black bar a God of war u tom trenutku ima beli sneg,kao stari tv kad nema slike u tom delu.
Trenutno je povezan monitor preko DP kabla jer jedino on moze da isporuci 180hz, hdmi baca samo do 100hz ali cu probati kasnije da nije do kabla ili porta. I monitor i grafa imaju po 2 DP i 2 hdmi.
...: Instalirao jos watch dogs 2, Guardians of galaxy i jos par nekih igara da probam i nema tih smetnji ni u tim igrama.
Uzeo da snimim opet God of War i cim sam ulazio u igru. Beli sneg koji se nalazio na black bars sa strana je nestao. Cudno
Udjem u igru i pokusavam na istom mestu da rekreiram problem, nema ga. Nestao
Isto kao i sa grafickom koja je sama sebe popravila tako i monitor.
Ovo je zona sumraka definitivno.
Jedino sto sam uradio sinoc jeste instalacija drajvera za monitor sa sajta, jer je win drzao neke genericke iz 2006 iako je monitor iz 2024 ali sam probao posle toga i bio je prisutan problem i dalje.
I pritisnuo sam kabl dodatno da proverim da li je mozda laban i konekcija nije potpuna ali nije bio labav.
Ja sam imao slicnih problema pre jedno 10ak godina sa profi serijom ViewSonic monitora (probano 2 komada) i PowerColor i Sapphire HD3870 grafikama. Setup je bio u cosku sobe, sa leve strane na zidu spolja bio je strujomer a sa desne verovatno neke instalaicije. Imao sam razne glitcheve: te da grafika na baca slku na DVI te da monitor sa drugom grafom ne prima sliku na DVI...cim je setup prebacen u drugu sobu problemi su nestali a evo sve to i dalje radi
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
driver uvek mozes da ubacis stariji/noviji. A onda probaj i ovo sto mashina rekao zbog smetnji. Isto mozes da probas druge monitore i da smanjujes hercazu da vidis sta ce da se desi.
ja tipujem na kabli. Ali moze biti i nesto drugo.
Ryzen7 5700x 4,6Ghz Asus Tuf Gaming B450 Plus II G. Skill Aegis 32gb 3000mhz WD20PURZ 2TB WD1003FZEX 1TB Biostar SSD 480gb Kingston 1tb m2 PowerColor rx 6800 16gb FSP Hydro 700w Windows 10 Pro 64-bit
hvala ljudi, nemam sad uslova za prebacivanje PC na bilo koje drugo mesto ali se nadam i ja da je do kabla jer je u pitanju neki genericki DP kabl koji je stigao uz monitor. Sumnjao sam delom na njega pogotovo sto vidim online da uz AMD karte kabl mora da bude kvalitetan, da su zbog konekcije osetljivi i moguci su raznorazni problemi.
Za sad nemam problema, videcemo kako se bude ponasao pa onda uzeti neki kvalitetan DP za testiranje.
Broj postavljenih tema: 60353. Broj poslatih odgovora: 646985. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.