Uzeo power color 6650 XT, pre toga isto rx bio. Ocistio drajvere sa DDU kao sto i uvek radim. Grafa radi normalno,hladna tiha u igrama sve ok ali kad upalim neki app, browser preko celog ekran se pojavi plavi tint. Kao overlay da je neko upalio. Nekad je preko celog ekrana a nekad samo taj prozor od upaljene aplikacije https://ibb.co/qrkVVNS
Cisto sumnjam da je do podesavanja nekih iako sam pokusao pixel format promenim u radeon sw na full RGB. Grafa mora da radi odmah out of box
- vratio svoju grafu nazad i sve normalno opet. - Desava su Chromu a u operi i FF ne - Desava se na discordu, viberu a na telegramu i whatsapp ne - desava se na Figmi a na svim adobe alatima ne
znaci ima veze sa vrstom graficke akceleracije koju app koristi..nisam siguran da li je to do hardwera nesto otislo ili mogu softwerski sredim.
update: iskljucivanje gpu akceleracije u chromu i discordu resilo problem ali to onda znaci da je ipak graficka otisla ?
- reinstalacija ovih programa koji imaju problem nije pomoglo. - probao 5 verzija starijih drajvera, nije pomoglo - probao bez drajvera, pustio sam windows da instalira svoje.. nije pomoglo
razmisljam se da nije ostecen nekako hdmi port ali imam samo 1 x 2.1 hdmi port i 3 DP ali na monitoru imam samo hdmi. Razmisljam se da uzmem DP na hdmi adapter i da probam
...: Pisem ako neko bude imao slican problem. Uspeo sam da sredim situaciju sa Amernime modovanim drajverima. Upaljena akceleracija u svima aplikacijama ali su to neoficijelni drajveri koji se ne updejtuju redovno kao zvanicni i imaju svojih drugih bugova. Izgleda sve RDNA karte a to je serija 5000 6000 7000 imaju softwerskih problema sa GPU akceleracijom.
Izgleda da amd nece nikada nauciti kada ni posle 5 godina od izlaska 5000 serije nisu sredili problem.
Vidi neku drugu verziju drivera.Iz mog nekog iskustva Powercolor ne pravi bas kvalitetne karte za Radeon ,zato bih preusmerio na Saphire ,nijedna mi nije riknula do sada za razliku od Powercolor.A imam jos uvek ispravnu Radeon HD 4670 Saphire koji stoji su fioci zbog zastarelosti .
To nisam nikad imao ,pa ne mogu da kazem svoje utiske ,Asus nije los imao jednu HD 4xxx seriju ,pa sam je dao drugaru ,po meni Saphire je broj 1 ,a vidim hvale ga i na stranim sajtovima sa 0 % problema ,vidim da hvale i XFX .Sve se svodi na to da neki OEM povecaju napone radi perfomansi pa siebu kartu .
Da dodam samo: plavi efekat preko aplikacija je samo jedan od efekata koji ocajni drajveri uzrokuju zbog GPU akceleracije, efekat koji sam konkrento imao ali ostali korisnici prijavljuj flickering, crashing/black screens. Svi oni mogu i obicno su vezani za probleme AMD drajvera sa gpu akceleracijom.
Не верујем да се тако нешто дешава због лоших драјвера, ја бих на основу свега тога скупио то и послао графичку на рекламацију.
Ако су драјвери толико лоши (слажем се, нису савршенство ни код АМД-а, ни код енвидије), зар не би требало и други модели (СВИ) да имају такве проблеме, а не само тај...?
Тренутно имам Сафир-ову графичку 6700ХТ са официјелним АМД драјверима (верзија 22.61 из 2022-е :), ништа модовано, да куцнем у дрво савршено све ради скоро 2г. То је ето само један случај, из исте серије. Прећутао бих који систем имам :)
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: Da dodam samo: plavi efekat preko aplikacija je samo jedan od efekata koji ocajni drajveri uzrokuju zbog GPU akceleracije, efekat koji sam konkrento imao ali ostali korisnici prijavljuj flickering, crashing/black screens. Svi oni mogu i obicno su vezani za probleme AMD drajvera sa gpu akceleracijom. :: ::
Problem sa 2d modom. Do kartice je nesto. Ja bih to reklamirao. To ne sme da se desava.
:: Poz ljudi :: :: Uzeo power color 6650 XT, pre toga isto rx bio. Ocistio drajvere sa DDU kao sto i uvek radim. Grafa radi normalno,hladna tiha u igrama sve ok ali kad upalim neki app, browser preko celog ekran se pojavi plavi tint. Kao overlay da je neko upalio. Nekad je preko celog ekrana a nekad samo taj prozor od upaljene aplikacij :: https://ibb.co/qrkVVN :: :: Cisto sumnjam da je do podesavanja nekih iako sam pokusao pixel format promenim u radeon sw na full RGB. Grafa mora da radi odmah out of bo :: :: - vratio svoju grafu nazad i sve normalno opet :: - Desava su Chromu a u operi i FF n :: - Desava se na discordu, viberu a na telegramu i whatsapp n :: - desava se na Figmi a na svim adobe alatima n :: :: znaci ima veze sa vrstom graficke akceleracije koju app koristi..nisam siguran da li je to do hardwera nesto otislo ili mogu softwerski sredim :: :: update: iskljucivanje gpu akceleracije u chromu i discordu resilo problem ali to onda znaci da je ipak graficka otisla ? :: :: - reinstalacija ovih programa koji imaju problem nije pomoglo :: - probao 5 verzija starijih drajvera, nije pomogl :: - probao bez drajvera, pustio sam windows da instalira svoje.. nije pomogl :: :: razmisljam se da nije ostecen nekako hdmi port ali imam samo 1 x 2.1 hdmi port i 3 DP ali na monitoru imam samo hdmi. Razmisljam se da uzmem DP na hdmi adapter i da proba :: :: :: :: :: :: Sta je moglo da rikne :: :: _____________________________________________________________________ :: :: Dodao autor teme (18-10-2024 10:05:36) :: :: ... :: Pisem ako neko bude imao slican problem. Uspeo sam da sredim situaciju sa Amernime modovanim drajverima. Upaljena akceleracija u svima aplikacijama ali su to neoficijelni drajveri koji se ne updejtuju redovno kao zvanicni i imaju svojih drugih bugova. Izgleda sve RDNA karte a to je serija 5000 6000 7000 imaju softwerskih problema sa GPU akceleracijom :: :: Izgleda da amd nece nikada nauciti kada ni posle 5 godina od izlaska 5000 serije nisu sredili problem :: :: Definitivno poslednji AMD koji sam uzeo :: :: ::
@zmaj da je 2d mod otisao ne bi radila nikako sa nijednim drajverima. Sad radi normalno bez problema sa modovanim drajverima
@imarkovic Nisu sve iste, pocev od biosa pa nadalje pogotovo izmedju 2 proizvodjaca a Safir je no.1 amd brend ali kao sto rekoh problem se ogleda na vise nacina. Kod mene se ispoljio na takav nacin sa plavim overlayom kod nekog drugog je samo flickering ili blackscreens.
sa 5700 XT nisam mogao igram nista koliko je krashovala i zapucalala. Cim sam izbacio posle bio RDNA kartu sve savrseno radi.
Da mogao bih da isposlujem zamenu ili povracaj para na osnovu neispunjavanja saobraznosti. Tehnicki je ispravna ali ne ispunjava saobraznost ali sobzirom da sam sve sad podesio, cekanje od 45 dana na resavanje reklamacije mi ne ide nikako u prilog.
Probaj starije drivere ako se isto desava i sa starijim verzijama drivera onda reklamiraj. Kartica mora da radi sa oficijelnim driverima, to sto tebio radi sa nakavim modifikovanim dirverima pusti to.
:: Poz ljudi :: :: Uzeo power color 6650 XT, pre toga isto rx bio. Ocistio drajvere sa DDU kao sto i uvek radim. Grafa radi normalno,hladna tiha u igrama sve ok ali kad upalim neki app, browser preko celog ekran se pojavi plavi tint. Kao overlay da je neko upalio. Nekad je preko celog ekrana a nekad samo taj prozor od upaljene aplikacij :: https://ibb.co/qrkVVN :: :: Cisto sumnjam da je do podesavanja nekih iako sam pokusao pixel format promenim u radeon sw na full RGB. Grafa mora da radi odmah out of bo :: :: - vratio svoju grafu nazad i sve normalno opet :: - Desava su Chromu a u operi i FF n :: - Desava se na discordu, viberu a na telegramu i whatsapp n :: - desava se na Figmi a na svim adobe alatima n :: :: znaci ima veze sa vrstom graficke akceleracije koju app koristi..nisam siguran da li je to do hardwera nesto otislo ili mogu softwerski sredim :: :: update: iskljucivanje gpu akceleracije u chromu i discordu resilo problem ali to onda znaci da je ipak graficka otisla ? :: :: - reinstalacija ovih programa koji imaju problem nije pomoglo :: - probao 5 verzija starijih drajvera, nije pomogl :: - probao bez drajvera, pustio sam windows da instalira svoje.. nije pomogl :: :: razmisljam se da nije ostecen nekako hdmi port ali imam samo 1 x 2.1 hdmi port i 3 DP ali na monitoru imam samo hdmi. Razmisljam se da uzmem DP na hdmi adapter i da proba :: :: :: :: :: :: Sta je moglo da rikne :: :: _____________________________________________________________________ :: :: Dodao autor teme (18-10-2024 10:05:36) :: :: ... :: Pisem ako neko bude imao slican problem. Uspeo sam da sredim situaciju sa Amernime modovanim drajverima. Upaljena akceleracija u svima aplikacijama ali su to neoficijelni drajveri koji se ne updejtuju redovno kao zvanicni i imaju svojih drugih bugova. Izgleda sve RDNA karte a to je serija 5000 6000 7000 imaju softwerskih problema sa GPU akceleracijom :: :: Izgleda da amd nece nikada nauciti kada ni posle 5 godina od izlaska 5000 serije nisu sredili problem :: :: Definitivno poslednji AMD koji sam uzeo :: :: ::
ja sam skoro uzeo xfx 6700 xt i prezadovoljan sam, mislim da drajveri nista nisu losiji nego nvidia to je mit, odavno su popravili ja nigde nista nisam video da fali ni u igrama ni u montazi, a to sto je tebi problem, zanima me da li bi se dogodilo da je stavis u drugi komp
@zmaj bemliga ima i toga... Bzv se cimam sa namestanjem ali zato sto mi se ne nosi na reklamaciju pa ce mi onda reci sve je uredu pa cu morati da se raspravljam tamo da bi mi uvazili reklamaciju. Videcu da je odnesem od ponedeljka
@Nitro kartica je sigurno jer sam vracao proslu RX 570 i sve radi bez ikakvih problema. Cim bocnem novu problemi tako da mi ne znaci nista ako bude radila u nekom petom kompu.
@Ognjeni Probaj sa drugim ssd om i drugom verzijom windowsa. Bilo problema sa rx 470,480,580,5700,5700xt,7600 grafičkim, a ispostavilo se da oko 30 % grafičkih su ispravne samo im ne odgovara konkretna verzija OS-a. Od power color zadnju koju sam koristio je powercolor red devil rx 6700 xt i rade bez problema. Probaj ove DRAJVERE: https://powerdriver.s3.us-west-1.amazonaws.com/ATIC2471/A24_7_1_W10_W11.exe
Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
Нека измери успут и влажност ваздуха и позицију Венере...
:: @Ognjeni :: Probaj sa drugim ssd om i drugom verzijom windowsa :: Bilo problema sa rx 470,480,580,5700,5700xt,7600 grafičkim, a ispostavilo se da oko 30 % grafičkih su ispravne samo im ne odgovara konkretna verzija OS-a. Od power color zadnju koju sam koristio je powercolor red devil rx 6700 xt i rade bez problema :: Probaj ove DRAJVERE :: https://powerdriver.s3.us-west-1.amazonaws.com/ATIC2471/A24_7_1_W10_W11.ex :: :: Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću :: ::
Takodje. Driveri za AMD kartice su odlicni, u drugom kompu mi je amd kartica i to isto 6700xt i radi sve perfektno.
To sa driverima i ako je bilo bilo pre x godina. Ti driveri su sada toliko dobro napravljeni, citav taj catalyst a moze i pro verzija, podrzana je kartica. I to radi odlicno.
Problem je nesto drugo najverovatnije.
:: ja sam skoro uzeo xfx 6700 xt i prezadovoljan sam, mislim da drajveri nista nisu losiji nego nvidia to je mit, odavno su popravili ja nigde nista nisam video da fali ni u igrama ni u montazi, a to sto je tebi problem, zanima me da li bi se dogodilo da je stavis u drugi kom :: :: Nema normalnih, samo nepregledanih :: :: :: ::
Cudi me ovo da se u Operi ne desava ,a u Chrome da
23.10.2024. 21:04
status: user broj poruka: 7720
s obzirom da su slicni ,FF je druga planeta (ja ga licno koristim) uz Edge . Edge ima bug kad se koristi dark mode ,na Youtube,pola ekrana crno horizontalno i to traje i Microsoft nikako da ispravi ,mada je tebi najpotrenije na Adobe alatima. Nesto se softver gadja ,ne bi me cudilo i da Microsoft stoji iza toga.
Na kraju dana svejedno sa cime se SW i drajver posvadjao jer ako sve radi sa proslom grafom onda je do nje. Da li do 2D moda ili drajvera, konflikta nekog sa winom ( iako je sve lepo ocisceno iz safe moda sa DDU, pozicijom Venere u odnosu na Saturn svejedno kad mora da radi sama po sebi bez namestanja... i sa obicnom win drajverima.
Ne maltretiraj se, grafika je problem, reklamiraj.
:: Na kraju dana svejedno sa cime se SW i drajver posvadjao jer ako sve radi sa proslom grafom onda je do nje. Da li do 2D moda ili drajvera, konflikta nekog sa winom ( iako je sve lepo ocisceno iz safe moda sa DDU, pozicijom Venere u odnosu na Saturn svejedno kad mora da radi sama po sebi bez namestanja... i sa obicnom win drajverima.
Izbrisao modovane drajvere i reko daj jos jednom da probam jer su se pojavili pre par dana najnoviji 24.10.1, pre nego spakujem kartu i spremim je za sutrasnju reklamaciju.
Cim sam usao u win i pre instalacije AMD drajvera, testirao jer sam sumnjao da se moze ovo desiti kad ono radi sve. Prosli put nije radilo ni sa win drajverima.
Reko ok ajd dalje, daj da probam sad AMD drajvere, stavio i evo sve zivo radi.
Znaci zona sumraka.
Najgore od svega je sto sam sam se sad smorio jer sam otpisao vec kartu kao falicnu i nasao cime jacim da upgrejdujem komp. Sad nema svrhe da diram ista.
Не користи никад генеричке драјвере од виндозе, увек само АМД. Али не бих се превише опуштао, види како ће даље да се понаша.
:: Zоna sumraka definitivno :: :: Izbrisao modovane drajvere i reko daj jos jednom da probam jer su se pojavili pre par dana najnoviji 24.10.1, pre nego spakujem kartu i spremim je za sutrasnju reklamaciju :: :: Cim sam usao u win i pre instalacije AMD drajvera, testirao jer sam sumnjao da se moze ovo desiti kad ono radi sve. Prosli put nije radilo ni sa win drajverima. :: :: Reko ok ajd dalje, daj da probam sad AMD drajvere, stavio i evo sve zivo radi. :: :: Znaci zona sumraka :: :: Najgore od svega je sto sam sam se sad smorio jer sam otpisao vec kartu kao falicnu i nasao cime jacim da upgrejdujem komp. Sad nema svrhe da diram ista :: :: :: ::
Ne koristim ih nikad samo sam sa namerom testirao da bi imao uvida malo vise u situaciju i da li je samo bio problem do AMD drajvera.
Videcemo, za sad je sve bilo ok. Radio posao normalno, provrteo benchmarkove, cak sam mozda dobio i 2-3% vece rezultate, probao par igara. Onda sam je sad i undervoltovao, utegao memoriju, tajminge i sve zivo, tako da sad bi tek pucala i pravila problem da nesto postoji.
Sad bi bilo pametno testirati prosle drajvere sa kojima sam imao problem jer pretpostavljam iz ovog trenutnog ugla gledanja da mozda nije bilo do njih i da bi radili ali me zaista mrzi da se cimam opet a mozda se uzjebe sve.
Jedino sto primetim jesto sto se AMD overlay ubagovao, sad mi ne prikazuje CPU temp, GPU i ostale podatke prikazuje normalno. Ali to mi se desavalo ranije i sa drugom kartom sa odredjenim drajverom.
:: Uzeo power color 6650 XT, pre toga isto rx bio :: .. :: Izgleda da amd nece nikada nauciti kada ni posle 5 godina od izlaska 5000 serije nisu sredili problem
Čekaj, ti si imao isti problem i sa prošlom grafom?
Da sluajno nemas vremena da probas isntalirat stariju veriju windows win 10 21H1 ili ti WIn 1 21H1> u 99% slucajve brdo problem se javalja sa 22-23 verzijama windowsa. Javi kad probas. Meni ovo ne deluje da je do grafike.
Broj postavljenih tema: 60353. Broj poslatih odgovora: 646984. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.