1- U kom rangu je ova grafika tj cemu je ekvivalentna? 1050ti? 1650? ili vec neka druga grafika
2 - Da li ima smisla ubaciti je u pc koji ima Ryzen 5700g tj da li bi dobilo nesto sa tom karticom bolji video,audio ili vec? U pitanju je office komp koji koristim za filmove ,svakodnevna live video predavanja i ponekad igranje Dote.
Znam da je kartica skupa i da za te pare se moze mnogo bolja grafika uzeti ali posto mi vec komp stoji na stolu i imam sve silent u njemu tipa seasonic fanless napajanje 500w i bitno mi je da bude passiv grafika.
Silent (тихи убица), не бих ти препоручио да додајеш још температуре унутар кућишта, по мени је боље да наставиш са том G графиком, јер је сасвим довољна, поготово зато што користиш само то што си навео.
Мене је био страх од тих тихих напајања, па сам ставио тихи вентилатор, само да односи врео ваздух из њих.. Бесмислено, да ли је 2, 3, 5dBa мање-више, мени је небитно.
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
Али он хоће `тихо`, онај горе Палит нема вентилатор, али оно што знам је да се графичке тог типа много греју..
:: bi bio neki pandan ,s tim sto je malo jeftiniji ,manjih dimenzija,jaci texture rate :: brza memorija,jedino ne podrzava DLSS i malo vise trosi :: :: ::
Te pasiv ja bih zaobilazio u sirokom luku ,em greje kuciste ,em nisu dugotrajne . Ako nije okoreli gejmer ,mogu da mu posluze i one sa ventilatorima ,jer sada svaka grafa radi u pasiv modu do 45-50 C ima i podesavanja (u Saphire app) .Ja moju Radeon RX 550 i ne cujem posto slabo cepam igrice ona povremeno ukljuci kulere.
:: Али он хоће `тихо`, онај горе Палит нема вентилатор, али оно што знам је да се графичке тог типа много греју. :: :: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”. :: :: :: bi bio neki pandan ,s tim sto je malo jeftiniji ,manjih dimenzija,jaci texture rate :: :: brza memorija,jedino ne podrzava DLSS i malo vise trosi :: :: :: :: :: ::
Pokusacu da obrazlozim zasto sam mislio na ovu grafiku. Kao sto rekoh ,koristim racunar za online nastavu gde provodim 4-6h dnevno ,nekada vise ,manje ne. i kada radim preko laptopa jako brzo mi se javi bol u ocima i suze mi, dok kada radim na desktopu to nije slucaj. Tada radim preko OBS gde nastavu snimam i tu nastaje problem. Naime preko desktopa zvuk i kvalitet videa je jako los. Zvuk je toliko los da se covek mora napregnuti da bi razumeo jer hvata dosta buke sa strane dok na laptopu toga nema iako oba kompa stoje na stolu.. Video i zvuk je sasvim ok na laptopu. Govorim o kvalitetu bez bilo kakve naknadne obrade.
Desktop mi stoji na stolu jer nemam mesta i ima u sebi ryzen 7 5700g , seasonic 500 fanless napajanje bez ventilarora, dva napred i jedan pozadi ventilator Noctua redux koji se vrte na max 1000obrtaja cpu kuler je isto noctua nd15 i sve to zajedno daje da se cpu vrti oko 40 stepeni. Mikrofon je Blueyeti.
laptop je hp victus ryzen 7 sa grafikom 3060 i svojom kamerom i mikrofon. Ne koristim dodatni ventilator za laptop tj onaj ispod sto stoji.
Znaci ideja je da koristim vise desktop a da pritom ne moram nov da kupim, da dobijem bolji zvuk videa i naravno da ´sacuvam` svoje oci.
Naravno vec sam probao na Blueyetiju sva podesavanja,nema tu neke velike promene.
Mislio sam ako uzmem grafiku da ce to resiti problem? ili da uzmem bolji mikrofontipa shure? ali on je poprilicno skup tipa oko 300eu sto nije bas malo. Nisam neki gejmer .
Не мора Шуре, мислим да има аудио техника мало јефтиније, који сузбија позадинску буку.. Ако ти микрофон прикупља толику буку, вероватно стоји одмах поред кућишта, или је само лош..
Fanless graficka nema nikakvu poentu, kao sto su ti objasnili. Bilo koja graficka sa 2 ili 3 ventilatora ce biti potpuno besumna na tim poslovima, tj. nece paliti ventilatore. Ako sam dobro razumeo, tebi laptop odlicno radi posao, ali te od njega bole oci, dok je na desktopu sve ok jer gledas u veci ili bolji monitor. Ako je tako, pa povezi taj monitor na laptop kao ekstreni i resio si problem za dz.
I9-13900K/RYUJIN II 240/64GB/Z790/RTX3090/1TB 990 Pro/Hydro PTM Pro 1200W/H5 Elite/ROG Swift PG349/Dell S2721DGFA/Logitech K280e/Deathadder v.2/Turtle Beach STEALTH 600 V2
Broj postavljenih tema: 60412. Broj poslatih odgovora: 647571. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.