Pre nekoliko dana je instal w10, pre je bio w7 Od tada problem se javlja na monitoru slika je 10-20 sec tamnija onda lagano krece da ide ka svetlijem, i tako u krug se menja na 10-20s Brightnes je podesen na 25 ali kao i da nije jer je cas svetlije cas tamnija slika, bilo da sam na netu berza i dr sajtovi ili da gledam film, stalno kruži osvetlenje Zna li neko u čemu je problem? menjao više drivera ali ne pomaže Na w7 to nikad nije bilo
Ja sam citao da je ta gt730 graficka u kombinaciji sa tom Msi plocom problematicna sa istim stvarima na windows 10, a mozda je i do tog I3 350m procesora ili do te Patriot 2gb ram memorije,isto cujem da su problematicni...
:: Pre nekoliko dana je instal w10, pre je bio w :: Od tada problem se javlja na monitor :: slika je 10-20 sec tamnija onda lagano krece da ide ka svetlijem, i tako u krug se menja na 10-20 :: Brightnes je podesen na 25 ali kao i da nije jer je cas svetlije cas tamnija slika, bilo da sam na netu berza i dr sajtovi ili da gledam film, stalno kruži osvetlenj :: Zna li neko u čemu je problem :: menjao više drivera ali ne pomaž :: Na w7 to nikad nije bil ::
U biosu nema promena, samo kad sam u w10 Gde se nalazi taj adaptive brightnes i taj ambient da probam to da podesim mozda prestane da varira sa osvetljenjem
Ja znam: problem je u tebi. Prva stvar koju treba da cujemo u tvom javljanju nisu jaukanje i arlaukanje, nego jasan, koncizan popis komponenti od kojih se sastoji tvoj komp. Zatim objasnis problem...
1 Open Settings, and click/tap on the System icon.
2 Click/tap on Display on the left side, and check/uncheck (on/off) Change brightness automatically when lighting changes for what you want on the right side under Brightness and color.
Znaci ispada da mu felerican hardver na win 10 menja osvetljenost
16.11.2022. 18:29
status: user broj poruka: 1044
Patriot I msi I gt730 što čovek nista nije napisao da ima? Da mu možda zicni ili bt mis I skrol zaprljan menjaju nivo brightness-a? Jel uopste probao to i video o cemu se radi? Na kraju krajeva ako je toliko prastaro onda nazad na win7 I ako nema problema neka radi tako kako radi
NVidia Control Panel - Manage 3D settings - Global Settings - Power management mode - Prefer maximum performance. I najbolje ti je kada instaliras nVidia drajvere, skidas sa njihovog sajta i instaliras bez onog njihovog GeForce Experience (opcija samo Driver i tu stikliras samo Driver, Physx i HDMI audio ako ima) i stikliras Clean drivers install. Prethodno deinstaliraj postojece sa DDU.
Proveri da li nije ukljucen night light ili HDR u Windowsu: Settings - Display.
Ovo moze da pomogne.
A postoji i mozda problem u monitoru, ako slucajno postoji adaptive brightness na njemu ili dynamic contrast.
Probao da nadjem Change brightness u w10 al toga nema, pokusao u nvidia control panelu da smanjim brightnes na 0 i kad otvorim neku stranicu gde je bela pozadina on automatski od tamnije bele krece da svetli belu pa onda ako odem na desktop sliku i ponovo se vratim na stranicu opet krene od tamne bele da ide ka svetloj Probao zamenu kabla, dvi sam iskljucio i ubacio hdmi i isto se manifestuje samo sa blazim simptomima Ne divlja tako slika kao sa dvi kablom ali opet brightnes se sam od sebe menja Dok je bio w7 na kompu ovo se nikad nije desavalo
Instliraj drajvere sa CDa koji si dobio u graficku
17.11.2022. 21:20
status: user broj poruka: 9425
Ako si dobio. Ako sve radi kako treba, onda skidaj sa nvidia sajta unazad drjvere od pretposlednjeg ka strarijim, pa vidi sa kojom verzijom ce da radi normalno.
Koja je verzija Win 10? Najnovija 21H2 zna da pravi probleme sa drajverima za grafiku.
Pogresio sam, mislio sam upravo na 22H2 a otkucao 21H2. Imas upravo tu problematicnu verziju windowsa. Skini neke starije drajvere, pa probaj sa njima. Poenta je u tome da probas sa sto starijim mogucim, zato sam i rwkao da probas sa onim koji su stigli na CDu uz kartu (fabricki). Ako sa njima nema problema, onda lagano nadji poslednju verziju sa kojom radi normalno.
:: :: ovde pise da je verzija w10 , 22H :: mislis da je do drajvera za gtx1070 :: da trazim onda zadnji koji moze da se nadje na nvidia sajtu za 1070 :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.