Pozdrav ljudi Imam problem sa MSI Personal Cinema FX5200 grafickom kartom koja je ujedno i tv tuner. Instalacija drajvera je prosla glatko. Nakon instaliranja programa za gledanje tv-a, snimanje i kontrolu daljinca pojavi mi se sledeca greska: `nvarem.exe has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.` I sad mogu da posaljem ili ne posaljem microsoftu poruku.
Daljinac mi ne radi, program za gledanje mi takodje neradi tj zakucava i nisam uspeo da nadjem kanale (a imam kablovsku koja radi :))) ) Da li je neko koristio ovu kartu i da li je bilo problema sa njom?
ostatak hardware-a: asus dvd r/rw MSI pm8m-v, 266mb Kingston pc400, celeronD 2.4, WD 80GB i manje vise sve je novo
Iskreno receno nisam imao takav problem sa 5200. Posedovao sam je pre dve godine i jedino sto ti mogu reci ako ti ista vredi jeste da je puna nekih bagova,te nije izvlacila svu svoju snagu na mojoj konfiguraciji,te je tv-out bio nesto polupokvaren sve u svemu moja iako kupljena tada nova nije bas najveselije sljakala,a cuo sam i druge da su se tada zalili. Pozzz...
Idi na nVidia sajt i skini WDM Vivo-TV drajvere, najnoviju verziju. Ja imam Asus V9520 Video Suite sa istim chipsetom vec 4 godine i bez problema mi radi TV in i TV out. Ne menjam je, jer su mi neophodni i Video In i Video Out, a kombinacija nova graficka plus TV kartica nailazi na tezi otpor mog novcanika. Sem toga, ima ona poslovica `Ako nije pokvareno ne popravljaj`. Moja verzija drajvera je 2.26. U tom paketu drajvera imas Capture, Tuneup, Sound i A/V drajvere. Program za snimanje i gledanje, ne znam koji imas, mora da prepozna ulazni video signal tj. nVidia WDM Capture Driver (Universal). Udji u Settings ili Prefencies (sta vec ima taj program) i vidi da li ti kao jednu od opcija za video daje ovaj driver. Tu sigurno imas i opciju sa ulazni audio signal (to je tvoja zvucna kartica). Ako na grafickoj imas i Composite i S-Video ulaz/izlaz, probaj i sa jednim i sa drugim.
Ima jos nesto sto moze da ti pravi problem. Imas suvise malo RAM memorije. Vecina video software-a je prilicno zahtevna, bar dok se ne podigne.
Ja sam svojevremeno imao problema sa Asus V9560 (vivo) koja je brljavila sa svojim drajverima a resenje je bilo instalacija Nvidijinih referentnih drajvera za koje si dobio link i postoje verzije za tjuner varijante i za vivo varijante, tebi treba ova prva.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.