Ovako, trenutno imam tft 17 inca philips koji je extra i slobodno mogu da kazem da sam prezadovoljan, medjutim kad sam nedavno kod druga video 20` wide, i kako izgleda neka igra poput cod4 razboleo sam se i odlucio da prodam ovaj i kupim neki wide vece dijagonale!! Medjutim posto sam ispao iz pracenja tft monitora, nisam upucen u nove modele i njihov kvalitet i koliko je njihova tehnologija napredovala!! Moja glavna dilema je da li uzeti jeftiniju 22` od nekih 16,17 hiljada ili ici na top 20` od nekih 19,20 hiljada sa dvi-om i svim ostalim prednostima koje donose skuplji monitori.(nema probijanja osvetljenja itd.) Komp mi treba iskljucivo za igrice, filmove i normalnu kucnu upotrebu(nikakav graficki dizajn) tako da mi treba monitor sa lepom slikom i velikom dijagonalom, a ne da bih merio neke vidljive uglove i tome sl. Bacio sam oko na jednu jeftinu 22`-ku koja kosta nekih 17000 (asus202s ili tako nesto) lepo izgleda medjutim neva dvi, i novi samsung 2032bw koji ima dvi i lep dizajn i extra karakteristike! E sad sta je pametnije uzeti da li vecu dijagonalu na ustrb `kvaliteta` ili ipak uzeti bolju 20`-icu i biti miran, valjda mi nece biti mali?!! Da li je razlika u kvalitetu ova dva monitora uocljiva u igranju igrica ili nekom normalnom radu?!! Hvala unapred na savetim.
Ja licno bih pre uzeo manju dijagonalu, kazes od 20`, nego veci a losiji, ipak su razlike ocigledne, a pogotovo preko dvi-a. Sam kazes da si kod druga video sa dijagonalom 20`, tako da siguran sam da ti nece biti mali posto si se odusevio, a pogotovo kad predjes sa 17`, i razmisljaj kako ces ga za godinu dve verovatno zameniti, tak oda ako si ogranicen s parama, bolje manji a bolji(dvi obavezno)!
Ne mora obavezno dvi, nije uvek drastična razlika, a na brojnim slučajevima razlika se ne vidi. Uzmi ASUS 222 `FOLCVAGEN`, nema DVI, ali, ima 2ms, izuzetnu cenu koja sve kompenzuje, i odličnu garanciju od 3g. Nakon toga će ionako proći kao ta tvoja 17`. I, sigurno nećeš kukati koliko si para dao za nju. A, 20` je ipak dno zadovoljstva, dok je 22` sredina, ekonomski najisplativiji monitor. Slobodno pogledaj i prikaze tog asusa sa ostalim proizvođačima, videćeš da šmug-šmug ekonomske klase često nije ni u čemu bolji, ili u malo čemu, a u nečemu i lošiji. Oni top modeli, koštaju upravo asus×2, tako da ti je bolje kupiti još jedan asus, za dualview. Osim ako nisi profesionalac, ili picajzla, onda ovo ekonomisanje pada u vodu kao i kompromisi koje donosi.
Ja bih ti preporucio 22``.Kao sto rece pisko razlika izmedju analog i dig signala je skoro neprimetna.A dva inca nije malo.Ja posle 17``crt sam presao na 22`` Acer aw2216.Ona ti je oko 16000.Malo probija po ivicama ali se to u radu ne vidi.Tek na skroz crnoj podlozi vidis.A tek kad sednes ispred 22``.Ima i boljih modela od ovog po slicnoj ceni trazi po netu setaj gradom. I ne zaboravi.Trazi da ga upale pred tobom i da uradite test na mrtve pixele.Tvoje pravo je da dobijes 100% ok monitor. a sta ti ja znam...
Ja bih ti preporucio 22``.Kao sto rece pisko razlika izmedju analog i dig signala je skoro neprimetna.A dva inca nije malo.Ja posle 17``crt sam presao na 22`` Acer aw2216.Ona ti je oko 16000.Malo probija po ivicama ali se to u radu ne vidi.Tek na skroz crnoj podlozi vidis.A tek kad sednes ispred 22``.Ima i boljih modela od ovog po slicnoj ceni trazi po netu setaj gradom. I ne zaboravi.Trazi da ga upale pred tobom i da uradite test na mrtve pixele.Tvoje pravo je da dobijes 100% ok monitor. a sta ti ja znam...
Ne znam sad sam u jos vecoj dilemi! Da li 20-cu sa dvi-jem ili 22 za 17000, acer ili asus posto mi ostali bar po ovoj ceni nisu konkurentni! Nisam neka picajzla ali bih verovatno primetio bas veliko probijanje osvetljenja i mnogo losu sliku ali ako su kozmeticke razlike naravno da ne bih!!! Bitno mi je da mogu lepo da odigram igricu u native rezoluciji i da je slika prijatna za oci!(uskoro uzimam 8800gt), ali pritom ne bi bas ni djubre od monitora koji ima losiju sliko od ove mje sad 17-ice!!! Ima li neko ideju?!!!
Uzmi neki 22` i ne beri brigu. Razlika između D-sub i DVI nije toliko velika kao što misliš, a što se probijanja svetla po ivicama tiče, to je vidljivo SAMO kad je pozadina skroz crna (a šta tu ima da se gleda?), dakle to ćeš primećivati u 0,00001% rada za računarom. Ako misliš da je to vidljivo dok gledaš film...pa zar ćeš gledati u ivicu ili u ono što je na ekranu. Pošto ćeš ga koristiti za igre, uglavnom, treba da obratiš paqžnju na dve stvari. Prva je koliko je vreme odziva i sve preko 5ms nije baš za brze igre. Drugo, još važnije, pre nego što ga kupiš obavezno proveri ima li mrtvih piksela. I kad vidiš 22` i taj odlični monitor od 20` će delovati kao igračka. Veruj mi, ja imam 22`...
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. American Grafitti
Mislis da tih 2` ipak znaci! Pa ne znam i ja tezim ka tome, ipak ne kupujem monitor za narednih 10 godina posto ce verovatno za 2 godine ovoliko kostati 30-ice! Ne znam samo za koji model da se odlucim da li ovaj novi ACER LCD 22` X223W koji ima dobre karakteristike ili neki drugi tipa asus ili benq, ili mozda neki lg model bez dvi, isto kosta tu negne oko 17000?!!!!
Slušajući druge po ovom i drugim forumima, prvenstveno vlasnike, best buy modeli su trenutno asus i acer, po veoma sličnoj ceni. Ja sam preporučio asus, zato što za razliku od acera, nudi 2ms.... mada, u ovoj situaciji u kojoj se nalaziš, vidi koji se tebi više sviđa (dakle, po ženskoj filozofiji), koji možeš da proveriš, garanciju, i šta uopšte sada možeš da nađeš.
Slušajući druge po ovom i drugim forumima, prvenstveno vlasnike, best buy modeli su trenutno asus i acer, po veoma sličnoj ceni. Ja sam preporučio asus, zato što za razliku od acera, nudi 2ms.... mada, u ovoj situaciji u kojoj se nalaziš, vidi koji se tebi više sviđa (dakle, po ženskoj filozofiji), koji možeš da proveriš, garanciju, i šta uopšte sada možeš da nađeš.
Da li uzeti DVI? Vec se vodila rasprava o tome, i konacan odgovor je bio da. Dakle, ako imas love idi na 20`DVI, ako si u problemo onda 20` D-SUB.
Dve milisekunde ti nije neophodno. Slobodno idi na 5ms panel. Preporucujem za 20999 din Samsung 2032BW. Skuplji je od ostalih, ali je slika ekstra kvaliteta.
Ako malo slabije vidis, ili si megaloman po prirodi :) onda slobodno idi na 22` Recimo Asus MW221U, ili Philips 220WS8FB( mnogo dobra slika, ali je garancija samo godinu dana).
Naravno, uvek ostaju stari modeli kao 223BW (sa tendencijom bad pixela beshe? ) Mozda LG204-ka, ona bi trebalo da je ispod 200E.
:: :: Da li uzeti DVI? Vec se vodila rasprava o tome, i konacan odgovor je bio da :: Dakle, ako imas love idi na 20`DVI, ako si u problemo onda 20` D-SUB :: :: Dve milisekunde ti nije neophodno :: Slobodno idi na 5ms panel :: Preporucujem za 20999 din Samsung 2032BW :: Skuplji je od ostalih, ali je slika ekstra kvaliteta :: :: Ako malo slabije vidis, ili si megaloman po prirodi :) onda slobodno idi na 22 :: Recimo Asus MW221U, ili Philips 220WS8FB( mnogo dobra slika, ali je garancija samo godinu dana) Nema sanse...Sigurno si pogresio. U Philips garantnom listu koji sam dobio uz ovaj monitor(220WS8FB) pise da je MTBF 50000h (Mean Time Between Failures). A garanciju prodavca sam dobio na 3 god. Inace Philips apsolutno za sve monitore(CRT ili TFT)kao i za televizore daje garancuju 3-5 godina...Ne postoji ni jedan sa garancijom od godinu dana.Tako malu garanciju mozes da dobijes samo od neozbiljnog prodavca(firme).Kupi ga na drugom mestu i dobices normalnu garanciju....Sta da ti kazem imam Corsair XMS2 memoriju uz koju sam dobio sertifikat `Lifetime Warranty`,a od prodavca sam dobio garanciju na godinu dana i to je vazece...Toliko o tome. Dobro sam se informisao pre nego sto sam kupio ovaj monitor,a trazio sam ga skoro pola godine...Svaka preporuka,slika je fenomenalna.
Obavezno uzmi sa DVI konekcijom. Pored toga sto je malo bolja slika, ne moras da podesavas visinu i sirinu slike koja se skoro uvek pokvari pri promeni rezolucija na D-Sub. Svaki monitor ima probijanje svetla, samo je pitanje ko ima manje a ko vise, i ovo je totalno nebitna stvar jer se primecuje jedino na kompletno crnoj pozadini. Jedino ako volis da blejis u crnu sliku ovo ce pretstavljati problem. Imao sam Asus MW221u i odlican je monitor, kako slika tako i dizajn i ima DVI...
Predpostavljam da je taj phipis dobar sem ako nije mnogo skup tj. nekih 20000 hiljada onda cu nega da uzmem! Samo sto ima jednu manu. mnnogo je ruzan! Ja ne znam ko je mogao da napravi ovakav dizajn u 21 veku sa ovim socijalnim zelenim svetlom! Kad ga uporedim sa samsungom 2023bw izgleda kao monitor za africko trziste! Al sta da se radi nemoze i jare i pare! Mislim da ima u tehnomaketu da se kupi, tako da cu otici da proverim!!! Hvala svima na velikoj pomoci! Pozdrav
Ne bih se ja kolega slozio sa vama u vezi naknadnog podesavanja slike pri promeni rezolucije za analogni ulaz. Dnevno na kucnom racunaru promenim barem dva puta rezoluciju od 1650x1050 do 1024x768 ili 1280x1024 i za ova tri meseca koliko imam 22``(analog) ni jednom nisam imao potrebu da pomeram sliku levo/desno gore/dole ili da je razvlacim, vracam ikonice na mesto itd pri promeni rez. A i na tft-ima ima dugmence za auto adjustment pa ne vidim zasto bi neko rucno se drndao cak i da dodje do poremecaja ko sto je bio slucaj sa crt-ima.
evo da dodam, probah u firmi na dva tft 17`` cisto da me ne grize savest.Prvi Samsung710N i pri prebacivanju sa 1024x768 na 1280x1024 jedino se recycle bin pomerio dok je slika isla lepo od kraja do kraja.Pri prebacivanju sa 1280x1024 na 800x600 bilo je potrebno pritisnuti auto adjust. Na drugom tft-u LG1718 pri istom postupku recycle bin takodje pomerio ali nije bilo potrebe za auto adjust pri prebacivanju sa 1280x1024 na 800x600. Opet napominjem da ja tih problema nemam na 22``(Acer AS2216) a sta ti ja znam...
Имао сам исту дилему као и ти и одлучио сам се за 20 цола са дигиталним улазом, одн. Philips 200ws8fb. Боје су веома реалне и уједначене по целом екрану, можда најбоље што сам видео на ТФТ мониторима социјалне класе (нисам неки експерт, и видео сам по пар примерака популарних модела). Текст је доста ситнији него на старом монитору (Siemens-Nixdorf, 17` рез. 1024х768), али се брзо навикнеш, а можеш и да повећаш величину фонта у ОС-у. Филмови, дивота, милина, савршенство чак и кад је у питању лошији Divx (НЕ БИОСКОП, то не гледам). На 22` при гледању Divx филмова виде се коцкице, већи је пиксел, 22-ојка толерише само квалитетну ДВД слику (по мом мижљењу). Ако углавном гледаш ДВД филмове узми 22-ојку. Игре не играм. Ја нисам уочио разлику у квалитету између дигиталног и аналогног прикључка на мом моделу, а тестирао сам га неким програмима за ТФТ екране.
Da Sick: u dva Tehnomarketa su mi rekli da je garancija na tog philipsa samo godinu dana
Ja sam bio odusevljen slikom, istina je da je ruzan, ali da nije bilo tog detalja sa garancijom mozda bih ga i uzeo.
Cene su bile 23.999 din za 22 incha i nesto kao 18.700 din za 20` verziju. Ta 22` je stajala ukljucena u zaseban racunar u Tehnomarketu Fontana i ja sam je drndao jedno pet minuta. Najbolja staticna slika i najbolji uglovi gledanja koje sam video.
Да гаранција је 12 месеци, знам пошто сам узео 200ws8fb. Имао сам ограничење да могу платити само картицом, а желео сам и да погледам и тестирам монитор пре куповине, а мало је радњи које испуњавају оба захтева, а преврнуо сам пола града. Или немају оно што рекламирају да имају или не дозвољавају да испробаш производ пре куповине чак иако сам био спреман да узмем изложен, већ отворен примерак. Пробу дозвољавају и у Гигат***у, али ми је ово било повољније. Ја рачунам да ће производ показати своје евентуалне мане и недостатке у току 12 месеци интензивног коришћења. Монитор је призведен у јулу 2007 (купљен пре месец дана) и ако неком значи пише assembled in Germany (Шваба га је склапао, а `немачка медицина је најбоља на свету`). Што се боја и углова видљивости тиче, само да потврдим да је феноменалан, можда и најбољи од економских модела.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.