Nisam ja da lomim, udaram i besnim. Sprdam se malo muku da podelim, Prevozio monitor u kolima, stavio na bebece sediste od kolica koje je na suvozacevom sedistu, gledam sve ok, sve je tu mekano. Ali ispod nekog kao platna ima neka tvrda plastika, i kako sam se truckao spadne to platno samo malo i sj3b3 monitor. Dok ga nisam upalio delovao je samo kao da je cudno flekav. Nije inace naprsao mada vizuelno deluje tako. Debil samo da sam ga okrenuo na ledja/pozadi nista ne bi bilo...
Ja bas pre neki dan razmisljao kako cu mojima u Zemun, kolima da prebacim Sony KD-55XG8096 (entry level model iz 2019, platio na Amazon.de akciji oko 535e) kad oborim sedista. Vozice se 1600km, sto je poveci rizik. I znajuci koliko su tanki paneli znao sam du ca morati da ga stavim na ledja iako mi je prakticnije i logicnije da bude obratno.
Da se malo pohvalim, nama sam uzeo Sony KD-65X85J (medium segment, model 2021 placen opet na akciji Amazon.de oko 820eur) koji ima VA namesto IPS panela i dosta jaci hardver. Osetno je bolji, u mraku nema nikakvih fleka od prosijavanja pozadinskog osvetljenja, sve uniformno, generalno bolja slika a mnogo brzi odziv kad gledam EON uz NordVPN, cak mogu i igre da se pikaju.
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Ubaci ga u kutiju od novog Sonya i neces imati nikakvih problema. Ja sam prebacio samsung 55 inca u kutiji od sonyja 55” nekih 120Km do vikendice i nisam imao nikakvih problema. Jeste 13x blize, ali mogao sam da ga vozim i tih 1500Km :)
Sto se teme tice, ti zakrivljeni ekrani veoma lako pucaju. Ja sam imao slucaj kod dva korisnika, oba monitora pod garancijom, relativno novi, jednom klincu je pao napred i ekran se bukvalno raspao a drugom je spao sa onog drvenog postolja na stolu i udario vrhom o zid pozadi. Pukao je slicno kao Dexterov, samo po sredini.
:: Ja bas pre neki dan razmisljao kako cu mojima u Zemun, kolima da prebacim Sony KD-55XG8096 (entry level model iz 2019, platio na Amazon.de akciji oko 535e) kad oborim sedista. Vozice se 1600km, sto je poveci rizik. I znajuci koliko su tanki paneli znao sam du ca morati da ga stavim na ledja iako mi je prakticnije i logicnije da bude obratno :: :: Da se malo pohvalim, nama sam uzeo Sony KD-65X85J (medium segment, model 2021 placen opet na akciji Amazon.de oko 820eur) koji ima VA namesto IPS panela i dosta jaci hardver. Osetno je bolji, u mraku nema nikakvih fleka od prosijavanja pozadinskog osvetljenja, sve uniformno, generalno bolja slika a mnogo brzi odziv kad gledam EON uz NordVPN, cak mogu i igre da se pikaju. :: :: :: `Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffe :: ::
Meni monitor ispadne dok sam ga iznosio iz kola. Ja drzao za stalak naopako okrenut monitor i otkaci se stalak od monitora-popustila neka zabica i padne. Prvo zvekne na cosak a potom ja podmetnem nogu pod panel. dobro prso okvir, panelu nista, radi super. Sad skoro kupim zidni pomerajuci nosac, a on malo jace stegnut a ja majmun (dobilo majmunce novu igracku pa drnda drnda) okretao monitor pet puta na dan levo desno a hvatao za panel, kad eto crvena linija vertikalno u levom delu. Pri vrhu bas crvena dok posle sredine nadole nesto slabije. Posle mesec dana nediranja nestala, evo opet sve u redu. Opasan moj LG. Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
Za 800-900 evra se lako nadje LG OLED od 55`, slika ne može da se poredi sa bilo čim drugim.
:: Ja bas pre neki dan razmisljao kako cu mojima u Zemun, kolima da prebacim Sony KD-55XG8096 (entry level model iz 2019, platio na Amazon.de akciji oko 535e) kad oborim sedista. Vozice se 1600km, sto je poveci rizik. I znajuci koliko su tanki paneli znao sam du ca morati da ga stavim na ledja iako mi je prakticnije i logicnije da bude obratno :: :: Da se malo pohvalim, nama sam uzeo Sony KD-65X85J (medium segment, model 2021 placen opet na akciji Amazon.de oko 820eur) koji ima VA namesto IPS panela i dosta jaci hardver. Osetno je bolji, u mraku nema nikakvih fleka od prosijavanja pozadinskog osvetljenja, sve uniformno, generalno bolja slika a mnogo brzi odziv kad gledam EON uz NordVPN, cak mogu i igre da se pikaju. :: :: :: `Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffe :: ::
Uh, pa i ne znam bas. Za te pare regularno mozes da kupis Nanocell, OLED tesko. Nanocell je najbolji proizvod u odnosu cene i kvaliteta. OLED 55” po prodavnicama mislim da ne moze da se nadje ispod 1500€, mada se cene vrte oko 2000€. U odnosu na Nanocell apsolutno ne vredi te pare.
:: Za 800-900 evra se lako nadje LG OLED od 55`, slika ne može da se poredi sa bilo čim drugim :: :: :: :: Ja bas pre neki dan razmisljao kako cu mojima u Zemun, kolima da prebacim Sony KD-55XG8096 (entry level model iz 2019, platio na Amazon.de akciji oko 535e) kad oborim sedista. Vozice se 1600km, sto je poveci rizik. I znajuci koliko su tanki paneli znao sam du ca morati da ga stavim na ledja iako mi je prakticnije i logicnije da bude obratno :: :: :: :: Da se malo pohvalim, nama sam uzeo Sony KD-65X85J (medium segment, model 2021 placen opet na akciji Amazon.de oko 820eur) koji ima VA namesto IPS panela i dosta jaci hardver. Osetno je bolji, u mraku nema nikakvih fleka od prosijavanja pozadinskog osvetljenja, sve uniformno, generalno bolja slika a mnogo brzi odziv kad gledam EON uz NordVPN, cak mogu i igre da se pikaju. :: :: :: :: :: :: `Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffe :: :: :: ::
Ja sam uspeo pre godinu i kusur dana kao sekundarni da uzmem B9 55 za 800e samo.
:: Uh, pa i ne znam bas. Za te pare regularno mozes da kupis Nanocell, OLED tesko :: Nanocell je najbolji proizvod u odnosu cene i kvaliteta. OLED 55” po prodavnicama mislim da ne moze da se nadje ispod 1500€, mada se cene vrte oko 2000€. U odnosu na Nanocell apsolutno ne vredi te pare :: :: MBP Retina 13` Late 201 :: macOS Catalin :: :: I7-10700KF/32GB/B460M/RTX3060/250GB/550W/Dell S2721DGFA :: :: :: Za 800-900 evra se lako nadje LG OLED od 55`, slika ne može da se poredi sa bilo čim drugim :: :: :: :: :: :: :: Ja bas pre neki dan razmisljao kako cu mojima u Zemun, kolima da prebacim Sony KD-55XG8096 (entry level model iz 2019, platio na Amazon.de akciji oko 535e) kad oborim sedista. Vozice se 1600km, sto je poveci rizik. I znajuci koliko su tanki paneli znao sam du ca morati da ga stavim na ledja iako mi je prakticnije i logicnije da bude obratno :: :: :: :: :: :: Da se malo pohvalim, nama sam uzeo Sony KD-65X85J (medium segment, model 2021 placen opet na akciji Amazon.de oko 820eur) koji ima VA namesto IPS panela i dosta jaci hardver. Osetno je bolji, u mraku nema nikakvih fleka od prosijavanja pozadinskog osvetljenja, sve uniformno, generalno bolja slika a mnogo brzi odziv kad gledam EON uz NordVPN, cak mogu i igre da se pikaju. :: :: :: :: :: :: :: :: :: `Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffe :: :: :: :: :: ::
:: On je koliko vidim u EU, pa pominjem EU cene zapravo. U Poljskoj redovno ima na popustima za male pare :: :: Na primer ovo je 914e :: https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-lg-oled-55c11lb-tv-4k-100hz-a9-gen4-dolby-vision-dolby-atmo :: :: Ja sam uspeo pre godinu i kusur dana kao sekundarni da uzmem B9 55 za 800e samo :: :: :: Uh, pa i ne znam bas. Za te pare regularno mozes da kupis Nanocell, OLED tesko :: :: Nanocell je najbolji proizvod u odnosu cene i kvaliteta. OLED 55” po prodavnicama mislim da ne moze da se nadje ispod 1500€, mada se cene vrte oko 2000€. U odnosu na Nanocell apsolutno ne vredi te pare :: :: :: :: MBP Retina 13` Late 201 :: :: macOS Catalin :: :: :: :: I7-10700KF/32GB/B460M/RTX3060/250GB/550W/Dell S2721DGFA :: :: :: :: :: Za 800-900 evra se lako nadje LG OLED od 55`, slika ne može da se poredi sa bilo čim drugim :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ja bas pre neki dan razmisljao kako cu mojima u Zemun, kolima da prebacim Sony KD-55XG8096 (entry level model iz 2019, platio na Amazon.de akciji oko 535e) kad oborim sedista. Vozice se 1600km, sto je poveci rizik. I znajuci koliko su tanki paneli znao sam du ca morati da ga stavim na ledja iako mi je prakticnije i logicnije da bude obratno :: :: :: :: :: :: :: :: Da se malo pohvalim, nama sam uzeo Sony KD-65X85J (medium segment, model 2021 placen opet na akciji Amazon.de oko 820eur) koji ima VA namesto IPS panela i dosta jaci hardver. Osetno je bolji, u mraku nema nikakvih fleka od prosijavanja pozadinskog osvetljenja, sve uniformno, generalno bolja slika a mnogo brzi odziv kad gledam EON uz NordVPN, cak mogu i igre da se pikaju. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: `Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffe :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.