kad pustim film pojavi se plavi ekran sa nekim slovima ocigledno nekakv izvestaj i restartuje se komp,isto se desava i igrice kad startujem...sve ovoje pocelo da se desava jutros..iznenada..sinoc je radio savrseno??muzika radi,otvarao sam word..??pomoc!!!!!!!
Kao javljao? Ma nije ti on javjljao ništa - jer ga ne ybš ič, samo je digao ruke od tebe. Najbolje bi bilo kada bi ti imao mnooooogooo para. Onda bi se i mnogi odavde ovajdili. Baš si lepak za probleme. I, uključi taj BSOD (isključi restart kod pojave greške), pa postuj poruku sa BSOD-a, da te svi razumeju. Mada, kod tebe je sve jasno, veličanstveno rešenje će biti: reinstall. Clean install. Do it again.... and again. Posle ćeš već pronaći softver za backup i ghost-ovanje, i tako. A, onda ćeš već i ti ovde da pomažeš drugima i da deliš savete... samo hrabro. update update update dupedate za update update update...
Da li si reinstalirao i drajver za zvucnu? Posto ti se racunar `zakucava` kada pokreces igre i filmove, mozda bi trebao da reinstaliras i drajver od zvucne karte. Kada kazem reinstaliranje, mislim na to da trebas na add/remove programs da deinstaliras drajvere i zvucne i graficke. Posle toga da resetujes racunar, i tek onda da ponovo instaliras i jedan i drugi drajver.
Probaj da instaliras K-Lite Mega Codec Pack 357 prilikom pokretanja igrice krene intro, film takodje trazi razne kodeke koji se cesto zaglupe. Mozda pomogne
Pa sta da ti kazem, covek uci dok je ziv... (he, he, he...)
Al kad su vec zapoceli temu (mislim to da za intro igara treba kodek) imam ja jedno pitanje ima li koji plejer za sviranje *.bik fajlova posto ima introa (pogotovu medju animacija) koji mi se bas dopadaju pa bih da ih pogledm bez startovanja igre.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: nisam znao da za za intro igrice treba kodek .. svaki dan covek nauci nesto novo : :: sreca, pa imam instaliran kodek pa mi sve igrice rade..
:: Pa sta da ti kazem, covek uci dok je ziv.. :: (he, he, he... :: :: Al kad su vec zapoceli temu (mislim to da za intro igara treba kodek) imam ja jedno pitanje ima li koji plejer za sviranje *.bik fajlova posto ima introa (pogotovu medju animacija) koji mi se bas dopadaju pa bih da ih pogledm bez startovanja igre :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !! :: :: :: nisam znao da za za intro igrice treba kodek .. svaki dan covek nauci nesto novo : :: :: sreca, pa imam instaliran kodek pa mi sve igrice rade.
scsi-raid host controler mi je prekrizen crveno...tolko znam !!A gde bih mogao da nadjem gold memory test??i kako da iskljucim restar posle poruke??hvala...
Restart posle poruke iskljucujes u BIOS-u. Zaboravio sam kako se zove opcija, ali poenta je da ti ne ucitava ponovo XPkada dobijes BSOD. To je jedna od osnovnih opcija, mislim da se nalazi u BOOT panelu.
Gold Memory, MemTest86+ itd. Ima da se skine na netu. Uglavnom su ogranicene verzije (nema nekih detaljnih podesavanja), ali cak i sa takvima posle par sati provere, mozes da budes 99% siguran da je RAM ispravan. Mogu da posaljem na mail, ako ga ostavis.
To što je pocrvenilo i precrtano, to ti je najverovatnije alcohol lažni drajv, a, alcohol si `obrisao` a ne deinstalirao u nekom trenutku lucidnosti. Nije razlog da gubiš ton i sliku. Ali govori o navikama koje do toga dovode....
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.