Brat je kupio ovu prvu a ja imam 7300gt prva ima 256mb ddr3 memorije koja radi na 1400mhz gpu na 600 mhz E sad koju god da graficku stavim u moj racunar sve mi igrice rade isto tj daju isti broj FPS-a bilo da je 1650pro ili 7300gt(GPU 600 128mb DDR3 1300) osim 3d marka 2005 koji daje vise poena negde oko 6700 sa 7300gt je 2800. Test drive unlimited daje nekih 5 fps-a vise oko 30, max podesavanja rezplucija 1024x768 NFS pro ni da primeti razliku 1024x768 medium 10-15 fps ostale igre isto. E sad procesor je 3.5gh intel P464bit 2x512mb ddr2 Kod burazera druga prica 1024x768 medium NFS pro radi 30fps ostalo sve duplo bolje Jedina razlika cpu Amd x2 4000+ kod mene je PSI x4 da nije mozda u tome problem ili je 7300gt max za P4 a kod njega 3dmark2005 daje 200poena manje negde oko 6500 rezolucija 1024x768 A 7300gt kod njega radi isto kao ikod mene znaci isti broj FPS-a 1 ili 2 gore dole.
Svaki komentar dobar jer je malo hvalilo da i ja kupim x1650 a time nebi nista dobio ocigledno je problem u CPU ili Ploci AKO UOPSTE I IMA PROBLEMA :-)
Gledaj, mene baš boli q gde si zaturio te fpsove, frejmove i žalosne sove... ali, iritira me kako si objasnio rimtutituki u komp za obe vrste kartice. Mislim, kao da si rekao: sipamo mu bezolovni, a on 150km/h, a na biodizel 146km/h... ovo govorim zbog drajvera. Veooooooooooma često, usled nesmotrenosti, neznanja, brzopletosti, premora.... a šta ti ja znam (ukradeno), likovi ugrade ati-ja posle nvidije - bez pravilne deinstalacije drajvera, (naravno - i obratno važi jednako pogubno), što je u najmanju ruku sa posledicama koje ti opisuješ. Obično BSOD i ostala swinjarija - sve do clean install-a.
update update update dupedate za update update update...
Oladio sam usta (i prste) objasnjavajuci kako se menjaju kartice na kompu i - nista.
Prelistaj malo po forumu i nacices kako se deinstaliraju drajveri stare graficke kada hoces da je zamenis i stavis novu.
Ako samo izvadis staru i stavis novu, to je najgora varijanta. Obe ce da rade ispod svakog kriterijuma, cak moze i sistem da krahira.
Ako deinstaliras graficku, a ne upotrebis posebne programe za ciscenje starih drajvera, dobices situaciju (rimtutituki .) koju sam jedva razumeo iz tvog posta.
Mnogo si brate konfuzan i nejasan.
Izmedju ta dva procesora nema neke velike razlike u performansama, a ni ploce ne daju znacajnu razliku u fpsovima, frejmovima i zalosnim sovama .) vec u stabilnosti sistema, posebno pri overkloku.
Nisam mogao da odolim citiranju Piskovog nadahnutog odgovora.
@ pisko i mene zabole q sta ti mislis.Ovo je pitanje za one koji nesto razumeju,a ne baljezgaju kao ti. @batacele naravnoda sam prvo ocistio drajvere pa tek onda instalirao druge,posto ,*ebi ga,znam da koristim `search` na forumu. `Mnogo si brate konfuzan i nejasan.`Po cemu sam konfuzan?Procitaj pazljivo,pa ce ti mozda i biti nesto jasno. A Piskov odgovor je veoooooma nadahnut,za cistu zlatnu medalju... I molio bih one koji STVARNO nesto znaju da mi daju odgovor.Unapred hvala!
Stvarno si konfuzan drugar. Nabacao si puno podataka, a naizmenicno skaces sa jedne kartice-konfiguracije-frekvencije-frameratea-rezolucije na drugu, tako da ne moze bas da se razume stanje stvari bez papira i olovke :)
Prvo treba da napises konfiguraciju i modele kartica ,recimo:
Sapphire x1650pro 256MB - 600MHz core/ 1400MHz DDR3 3Dmark05 (1024x768) = 6700p pts NFS pro ( 1024x768 - med) = 30 fps avg ...itd pa onda isto tako za drugu karticu i za drugi komp.
Gde nadje NFS Prostreet, pa to je previse nova igra, gomila ljudi je jos nema instaliranu, a verovatno tek treba patchevi da se pojave. Kad uporedjujes takve stvari, koristi stare proverene igre kao Carbon na kojima svi znamo kako koja kartica radi.
X1650pro je u rangu 7600gs, dok je 7600GT puno jaca od nje.
ej dok sam vas citao umirao sam od smeski. @Pisko je legenda ovde izgleda hahaha....a i ti se @ljuki dobro drzis. ne daj da te zvaraju ovih 959 postova od strane @piska. mada trebao sam procitati post par puta da bih sve pohvatao hahaha....Podrav!!! e sad...sta meni nije jasno to je drasticna razlika u poenima...citira :`osim 3d marka 2005 koji daje vise poena negde oko 6700 sa 7300gt je 2800` velika je ovo razlika u poenima. Slusaj...ta karta je u klasi sa tom kartom sa kojim si uporedio a evo i sajta: http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=11644 Nemoras menjati..nista neces dobiti a overclocking karte 7300GT CPU na 600 a MEM na 1600MHz priblizices se performansama karte 7600GT na manje od 10% razlike sto je odokativno neprimetno.E sad naravno da procesor ima veze sa rezultatima iz 3DMark05 pa i 3DMark06.(detaljnio cu naci na netu zasto je to tako). Nikada nisam uspeo da dobijem rezultate kartica testiranih na Core2Duo procesorima. Ja sam uvek koristio AMD i sada sa AMD X2 4000+ (overcloking 2.7MHz) 8800GTS mi pokazuje 14800 poena u 3DMark05 dok na drugim forumima ista karta na test sistemu sa E6600 ili nekim jacim CPU pokazuje 15800 pa cak i vise. Kod 3DMark06 je slucaj da ja imam 9400 poena a oni 10700. da je procesor u pitanju provalio sam da se njegovi rezultati dodaju kao ukupan rezultat svih testova. OK. Javi sta se desava na tom racunaru gde ces instalirati novi XP jer mi je rezultat od 2800 za 7300GT veoma sumljiv. Pozdrav !!!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.