Najbrži način da proverim ispravnost grafičke kartice
STRANA 1 OD 1
drum
Najbrži način da proverim ispravnost grafičke kartice
30.11.2020. 21:38
T67892
status: user broj poruka: 1301
U nekoj od predhodnih tema sam spomenuo da sam prodao komp dole iz potpisa i sad polako kupujem komponentu po komponentu i sklapam sebi Zen 3 na zasnovan oko Ryzen 7.
U međuvremenu sam kupio polovan komp sa oglasa da imam za NET,filmove/serije,YT i slično.
Komp koji sad koristim je stari 1155 sa 2020 CPU-om i 4 gb RAM-a.Problem je što nema grafilku karticu,a od izlaza na ploči ima samo VGA. Moj monitor dole iz potpisa nema analogne ulaze,pa sam ovaj komp spojio sa TV-om.
Našao sam u blizini High-End kartu staru jedno 3 generacije i sad bi mi posližila da da mogi kom da povežem sa monitorom,a i u planu je da za novi komp koji sklapam grafička dođe među zadnjim komonentama.
Na obom kompu koji sad koristim imam samo instaliran Win 10 i Google Chrome,znači nema ni jedna igra.
Sutra bih trebao nabrzinu da pogledam i istestiram tu polovnu karticu,pa me zanima koji softver da instaliram-čisto da vidim da li je grafička ispravna i da li pokazuje neke znake nestabilnosti ili slično.
crkla grafa par godina stara drugaru, zamenimo...Smaram se letos, skinem sa nje sta treba ispecem je 10 min na oko 180 stepeni...Ubacim u komp, radi, pustio sam VideoCardStabilityTest mali a brutalan,jedno 5 sati ono sve radi kako treba...Peglao sa njom Rome 2 u kao fullu jedno 7 dana crkne ponovo.Ajmo ponovo pechenje malo jace ,malo duze...radila mesec dana bez problema....Bacio u djubre....Dakle mozes grafu da opteretis dovoljno ako je bash losha pokazace odmah u suprotnom sve ono sto sam napisao...
Grafučka koju planiram da kupim sebi za novi kom će biti iz radnje sa garancijom,ali sad mi treba nešto čisto da ima 2xHDMI ili 1 HDMI i jedan DP.
Zar ne postoji neki Benchmark test koji će pokazati potencijalne loše osobine karte ili naznaku da je kraj blizu`
tipa kad je sve u fulu,onda izbacuje (ovo sad baš lupam) 5000 poena,a ako nešto nije u redu sa kartom-izbacuje dosta manje.
Opet pominjem da sve ovo lupam,jer se u ovu tematiku ne razumem uopšte.
:: crkla grafa par godina stara drugaru, zamenimo...Smaram se letos, skinem sa nje sta treba ispecem je 10 min na oko 180 stepeni...Ubacim u komp, radi, pustio sam VideoCardStabilityTest mali a brutalan,jedno 5 sati ono sve radi kako treba...Peglao sa njom Rome 2 u kao fullu jedno 7 dana crkne ponovo.Ajmo ponovo pechenje malo jace ,malo duze...radila mesec dana bez problema....Bacio u djubre....Dakle mozes grafu da opteretis dovoljno ako je bash losha pokazace odmah u suprotnom sve ono sto sam napisao.. :: :: ::
Brzi test od 5 minuta. Aida test za grafičku, furmark i video u 4 k na 2 monitora. Najbrže da pokaže sve mane, pod uslovom da imaš pristojno napajanje. Na ovim sranje Kinezima zaboravi ovakav test. U 99% prikaže ili artefakte ili zakucava računar ili se pregrijeva ili se tope ventilatori ili random izletanje na desktop iz furmarka ili resetovanje kompa. Za one najzahtjevnije witcher3, gtaV i god of wars PS3 emulator za PC. Poslije 5 minuta ako nema anomalija, TREBALO bi da je ispravna. Samo treba i pregledati grafičku da li je pečena u rerni. To vidiš kad zagriješ karticu nakon 2 do 3 sata igranja 3 testne igrice. Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
obicno se 3 stvari manifestuju, ne moze driver da se ubaci, na bilo koji nacin da se optereti u 2d modu mogu da se jave razni problemi kao gore sto napisase, ili u 2d modu radi normalno ali u 3d maltene ubrzo krenu problemi, artefakti, crashuje igra, pregrevanje i slicno. Sve to ne mora da se manifestuje odmah nego u nekom vremenu u buducnosti.
Ako uzimas polovnu vecu klasu od starijih grafickih kartica, postoji mogucnost da je kartica dosta maltretirana.
Sto se tice testova, igra kao i neki program konkretno za testiranje je sasvim dovoljan da se proveri trenutna ispravnost. Maltene svaka igra koristi 99% GPU tako da par sati gejminga je dovoljno da se proveri .) :)
Ryzen7 2700x 4,2Ghz Msi b450m Pro M2 Max Aegis 2x8gb 3200mhz WD10EARS 1TB WD1003FZEX 1TB Biostar SSD 480gb XFX RX 580 GTS 8gb OCZ MXS-PRO 600W Windows 10 Pro 64-bit
Imam r9 380,390, rx 470,570,580,590, Nvidia 550ti,560,660,670,680,750ti,760,950,960,970,980ti 1050ti, 1060 6gb,1070,1080ti,2060 i sve prolaze 3d Mark i furmark i sat vremena, ali u 3 testne igre i Aida test istovremeno krahiraju i u 4k sve i jedna. Testiram opremu još od voodoo banshe grafičkih, tako da sam mišljenja da test koji koristim za grafičke je najbolji do sada. Ako neko ima bolji prijedlog za testiranje, spreman sam da ga usvojim. Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
Lepa kolekcija, ostala neka voodoo banshe za prodaju?
Nije los ni Fluidmark za physics na nvidia-i. Inace, nema potrebe za Furmark na duze od 10min., to je dovoljno da izvadi dusu i vrati nazad svakog karti.
Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja. Gordon Allport
Ostao primjerak taj jedan i voodoo 5000. To čuvam za uspomenu da pokažem sliku mojimaa potomcima, a možda i unucima, kako je to nekada bilo. Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
Voodoo 5 5000 The unreleased Voodoo 5 5000 was to be similar to the 5500 but with half of the RAM capacity (32 MB total).
Tako da to sto imas moze biti jedino 5500 :)
Ryzen7 2700x 4,2Ghz Msi b450m Pro M2 Max Aegis 2x8gb 3200mhz WD10EARS 1TB WD1003FZEX 1TB Biostar SSD 480gb XFX RX 580 GTS 8gb OCZ MXS-PRO 600W Windows 10 Pro 64-bit
:: Ostao primjerak taj jedan i voodoo 5000. To čuvam za uspomenu da pokažem sliku mojimaa potomcima, a možda i unucima, kako je to nekada bilo :: Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću :: ::
Normalno da nema, kod njega je flagship i jedini primerak, zato i cuva za unuke, i ja bih.
Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja. Gordon Allport
:: Normalno da nema, kod njega je flagship i jedini primerak, zato i cuva za unuke, i ja bih :: :: Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne :: i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja :: Gordon Allport :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.