Skeinirao sve za malver i viruse, kazu sve cisto. Medjutim desava mi se kad igram razne igre kad udjem u mapu i gpu usage padne na 10% jer ne radi nsita zahtevno, nakon izlaska iz mape gpu usage ode na 99% ali fps- je katastrofalno mali.
Ali deluje mi kao da grafika ostane u power save modu kad padne gpu usage i ostane u njemu kad treba da radi na max.
Probao sam da medjam adaptive performance i power save u nvidia kontrol panelu ali nsita ne pomaze.
Ovo mi se desava na random, nema pravila.
Menjao drajvere cakcao podesavanja, uvek isti djavo...
Ono sto me nervira mi deluje kao neki skriveni miner virus koji se upali kad je gpu usage veliki da bi se maskirao ali u task manageru ne izlazi nista. Medjutim ne slaze se gpu usage u igri pise tipa 98%
A u task manageru pise za igru 5% dakle ima tih 93% razlike ali ne znam koji proces i odakle.
Da li mozetre da okacite ovde gpu usage u igri u task namageru da uporedim da li je i kod vas isto ili sam ja ipak fasovao nesto?
program Autoruns, on bi trebao da moze da vidi sve procese skrivene aktivne i direktno iz registrija da vidi. Pregledaj da vidis da li ima nesto sumnjivo u pozadini.
Provericu sada kako je kod mene ali nisam imao probleme sa takvim padovima fpsa ako je igra dobro optimizovana.
I kod mene je isto kada igram i samo izadjem na esc ili udjem u mapu onda je 97-98 afterbuner a u task menageru 12-15% uvek,kada sam na main screen-u onda padne i u afterburneru,zadnji windows imam
Potpunu ukloni afterburner (ili bilo koji drugi program za oc grafičke), najvažniji korak, i reinstaliraj drajvere. U windowsu i nv control panel namesti performance mode. Ako ne uspe, reistaliraj windows bez afterburnera i sličnih programa.
Slican rpoblem imam sa sinovim laptop u veci call dutz war zone. Samo zakljuca fps 30. I igrica optrecuje proceso na 100%. A laptop hp Pavilion ryzen 7 3750H 16gb 512 m2, 1660ti 6gb qmax. Na svim drugim radi vrh sam ona zabada do bola. probao sam Bettelfild 5 , GTA V, Lol . Samo onda zabode radi od 80-140fps i desi se da zabode na 30fps i zakljuca fps. Masa njih se zali na isti problem gledao sam po forumima. Ako je ta igrica u pitanju procackaj malo po forumima mozda ima neko resenje.
Nije ta igra, nju ne igram ali meni se desava na svim ostalima, ne samo na jednoj igri. Mada od kad sam dodao performance mode u samom windowsu za tu igru prestalo je izgleda.
Nego bacite neki screenshoot igre sa msi afterburner-om za zauzece gpu-a i koliko kaze task manager, da li vam se slaze zauzece? Bilo kja igra naravno.
Podesio sam profil u nvidia kontrol panelu na max performance Takodje za ceo power plan za system na maximumn performance A onda jos dodatno samo za GPU u windowsu takodje max performance Obrisao drajvere skroz, restart instalirao ih opet, restart
Definitivno mi je nesto od ovoga iznad resilo problem jer jos od juce nijednom se nije desilo.
Nemam nikakve viruse niti malver, nigde ne idem sto nisam bio 100x (provereni sajtovi) Nikad nsita ne skidam a da nije provereno. Prevencija je majka. A kao sto sam i rekao ipak sam preskenirao sve sa par antimalvera i antivirusom, nista nije nadjeno.
Svejedno ne bi trebalo da firefox update ili bilo kakav slican softver nabije gpu usage, mozda moze da gnjavi ssd ili hdd i malo cpu, ali da nabija gpu usage bilo kakav update, bilo cega tesko. Nikad mi se ovo nije desilo na nijednoj masini za skoro dve decenije, valjda se nece vracati... Startup (stari msconfig na win7) sve ugaseno osim onoga sto mi treba uvek pri paljenju)
Inace kod mene i dalje ista prica da task manager ne pise realno stanje za gpu usage, bez obzira da li je igra u fokusu ili ne.
Adblokeri za yt koji skipuju reklame i koji ih utišavaju... verovatno kao kombinacija mera ogugleta i malogimekanog, uz operatorove verzije win10, mogu da daju čudne šokove i manifestacije...kad ništa ne preostane, mogu se za probu ukloniti addonovi za chrome-like brauzere...
Ali kakve to inace ima veze ugasis browser pa proveris i to je to. Najverovatnije te je Windows ujebo sa nekim updatom. A system restore se ne isplati realno.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.