Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Asus 2600pro
STRANA 1 OD 1
Cronnin Asus 2600pro 01.12.2007. 02:15 T6764

status: user
broj poruka: 257
Imao sam velikih problema da kod ortaka instaliram Asus 2600pro 600/1000 512MB, kupljenu pre 3 dana u Imtelu. Da li ta kartica uopste i postoji, pitam se, izgleda da je neka obmana.

Reinstalirao sam dva puta sistem.
CCC nije radio, mom.exe se nije ucitavao, HDMI drajveri su jeli zvuk sa ploce.
Karticu prijavljuje da je 600/80MHz sa 1024MB :)
Najnoviji Katalisti isto nisu sljakali.

Na kraju sam nekako uspeo da poteram to sve da radi (jednini znak pitanja mi je ostao Ethernet, koji nikako ne mogu da instaliram) , ali ni jedan 3DMark nece da se pokrene (masina se zaglupi) i postoje veliki glitchevi u igricama. Recimo pokrenem FarCry na 1280x1024 na high i imam 50fps u kontinuitetu, ali igra secka tu i tamo (znaci padne joj framerate na 20 bez nekog posebnog desavanja u igrici).
Graficka deluje fizicki ispravno, znaci nije nijednom izbacila iz igre, ili dala BSOD.

Masina je 2800+ Manilla na Asusovoj M2N-MX NF4 ploci, sa 2x512 Kingstona, Maxtor160GB SATA2 (koji inace pravi nevidjenu frku bez posebnih drajvera sa ovim NF4) , a na sve to Win XP SP3.

Jel ima neko neku ideju, sta radim pogresno? :)
Znam da je procesor malo slabiji. Da nije to cudno ponasanje u igricama mozda potreba za vecom racunskom moci CPU-a?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC 2600pro potoji 01.12.2007. 02:44 #34487

broj poruka: 9425
Nesto izmedju 8500GT i 8600GT
E sad, tvoj problem lezi na realciji NF Chipset driver - Ati Catalyst driver.

Pokusaj sa nekom Omega revizijom drajvera za Ati + nekoliko (pred)poslednjih revizija za NF chipset.

Masina je dovoljno jaka za Far Cry.

Da... S` obzirom da je karta iz DX10 ere, nebi bilo lose i da apdejtujes BIOS maticne ploce.

Equinoxe Re: 01.12.2007. 09:54 #34490

broj poruka: 12057

Meni se čini da razlog u usporenjima može da bude i taj SP3 koji je instaliran na XP SP2 predpostavljam. To ili je neka beta na kvadrat ili RC1 ili je neko nabacao gomili fixeva i ko zna još čega i to tako nazvao.

Ja bi to probao na svežem normalnom Windows-u XP SP2.

GajanVlad !!! 01.12.2007. 10:00 #34491

broj poruka: 13
Probleme koje imas sa grafikom ne poticu od operativnog systema!!!
Probaj sa ne kim drugim driverima (kao sto je rekao VMARC)
To su NORMALNI problemi sa ATI DX10 serijom
Jako losi DRIVERI
ni jedan od 3D markova ne radi radi sem 2001se
PoZzZ...
jovanbojic 2600pro 01.12.2007. 10:17 #34492

broj poruka: 5
Imao sam identičnu karticu, instalirana iz prve i radila bez problema u svim aplikacijama. Kartica koju imaš očigledno nije ispravna. Reklamiraj je.

Pozdrav
pajsgudgud driv3r 01.12.2007. 11:32 #34493

broj poruka: 3742
moje iskustvo mi isto govori da su drajveri koje dobijes uz ati ili jako losi ili potpuno neispravni(kao sto je bio slucaj sa driverima koje sam dobio uz moju karticu dakle nisu hteli da se instaliraju ni na jedan od tri kompa na koje sam nakacio karticu)
a sta ti ja znam...

Cronnin damnit 01.12.2007. 13:12 #34501

@VMarc:
Znam za 2600pro, nego oni su ovu karticu izreklamirali kao 600 / 1000 / 512MB, a Everest i njen sopstveni utiliyu je citaju kao 600 / 800 / 1024MB, dok je jedina verzija koja postoji na sajtu 600MHz / DDR800 / 512MB.
Znaci jedino sto je verovatno po meni je da su zeznuli coveka za brzinu memorije i da stvarno radi na nizem radnom taktu, a da je pomesao sistemsi ram sa video ramom i da koristi svih 1024MB sistemskog RAMa kao TurboCache kartice.

Pokusao sam sa poslednjim Catalystima i sa njima uopste ne radi, iako na sajtu pise da su reseni mnogi problemi vezani za 2xxx seriju i da vecina igara ima sada upadljivo veci framerate sa njima. Probao sam dve verzije nForce drajvera, ali ako ih instaliram u kompletu, sve puca. Na kraju sam instalirao samo SATA drajvere, a sve ostalo je pokupio iz XP-a, osim etherneta, koji se ne da instalirati.

@bax:
Svez disk Windows XP sa upucanim SP3 u sebi. Radio savrseno na nekoliko masina do sada.

@GajanVlad:
Nisam znao da nikome ne rade 3DMarkovi sa 2xxx serijom.To otvara nove mogucnosti onda :)

@JovanBojic:
Na kom chipsetu?
Ako ti je jos u kompu i ako si blizu Karaburme, javi da donesmo ovu da je probamo :)

@pajsgud:

Zacudo, jedini drajveri sa kojima hoce da radi su bas oni sto su dosli uz karticu.
Inace drajveri se instaliraju bukvalno 15minuta. netframe2, Avivo, HDMI , otvara petnaset ekrana i sve posle toga ode dodjavola :)

Moracu da probam Omege po VMArcovom savetu.
Jel postoji potreba da posebno cistim ove Kataliste nekim softwareom?

A mozda najbolje da iscimam coveka da mu zamene karticu u Imtelu za Asusov1650pro 600MHz/ ddr800 /256MB. Cena je slicna, ali ce sa njom bar sve da radi, a nije valjda puno losija? :)
GajanVlad Re: damnit 01.12.2007. 13:47 #34503

broj poruka: 13

:: A mozda najbolje da iscimam coveka da mu zamene karticu u Imtelu za Asusov1650pro 600MHz/ ddr800 /256MB. Cena je slicna, ali ce sa njom bar sve da radi, a nije valjda puno losija? :

:)
ostavi se Ati kartica bar jos neko vreme,(dok ih ne srede malo bolje) nego ti igraj pametno pa uzmi neku Nvidu recimo 8600gt ili do kraja decembra 8600gts
pozzzz
BataCele Hah 01.12.2007. 14:45 #34504

broj poruka: 1532
Problem sa 3d mark-om bi trebalo da resi zakrpa

http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1761

Na istom sajtu imas Omega drajvere za ATI. U okviru njih dobijes ATI Tray Tools u kojem ces da vidis kako prepoznaje karticu (memorija, taktovi i sl.). Nekad fabricki, iz nepoznatog razloga, proizvodjaci obore taktove, kao u slucaju 9600 Pro ili 1600 Pro kartica pre par godina. A ti samo dignes takt na propisani preko ATI Tray Tools-a. Nije kao sto bi trebalo biti, ali bude skoro pa na mestu.

Za plocu stavi 6.86, cak mozda i starije drajvere. Novije nikako.

Cronnin uh 01.12.2007. 22:31 #34536

Hvala BC, ali kartica je danas vracena u Imtel. U ponedeljak cemo saznati stanje, pa ili uzimamo pare nazad, ili je menjamoza recimo Club3D 2600pro, ili Asus 1650pro.
Mozda se doplati za Gigabyte 8600gt.

Ako nista od toga ne uspe, onda idemo po tvojim instrukcijama.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs