Slažem se sa Adžemom. Ne znam kakve su trenutno cene, ali ja sam svoju 580-icu uzeo pre godinu i po za 150€ sa skoro dve godine garancije. Sad su verovatno još povoljnije.
Inače, count je tačno odgovorio na tvoje pitanje, no stvarno ne preporučujem nijedno od rešenja koje si naveo, jer je čak i 560-ica dosta slabija od gomile baš jeftinih kartica. Npr prastari Radeon 7950 3GB kog sam tada prodao je i dalje jači od nje i ima uporediv feature set (DX12). Isto važi i za Radeon 280+, 380+, 470+.
:: Slažem se sa Adžemom. Ne znam kakve su trenutno cene, ali ja sam svoju 580-icu uzeo pre godinu i po za 150€ sa skoro dve godine garancije. Sad su verovatno još povoljnije :: ::
Taj procesor gura koliko gura. Sa 580, koliko god fps-a da CPU izgura, grafička će toliko da iscrta u 1080p na max detaljima, a 1030 i 560 (i integrisana Vega) neće. Ako nema para da menja celu platformu, nek uzme barem poštenu grafu.
EDIT: Ako bi radije igrao na visokom fps-u i niskim detaljima, onda Ryzen APU ima smisla, ali će se teško uklopiti u budžet. Pomenuti 3400G je sam preko 15k, pa na to idu matična i RAM.
Ovo drugo mada može da bude i do BIOS-a u karticama ili drajvera. U svakom slučaji `Idle` nije važan nego samo radne temperature jer je idle relativan, nije uvek isto zauzeće.
:: Uzeo sam asus 580.. :: :: . :: :: Ima garanciju :: :: Imam pitanje..jel normalno da dva identicna modela gpu imaju razliku u temp 6c u idle :: :: Ili su uvek fixne temp za isti model samo zavisi od temp u kucistu i drugih faktora koji uticu na gp :: :: ::
:: Uzeo sam asus 580.. :: :: . :: :: Ima garanciju :: :: Imam pitanje..jel normalno da dva identicna modela gpu imaju razliku u temp 6c u idle :: :: Ili su uvek fixne temp za isti model samo zavisi od temp u kucistu i drugih faktora koji uticu na gp :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.