Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
AGP na `privremenu` konfiguraciju
STRANA 1 OD 1
nikolokobe AGP na `privremenu` konfiguraciju 29.11.2007. 22:18 T6745

status: user
broj poruka: 2

Imam ATI RADEON 9200 i kartica je blagi uzas, i trebga mi nova AGP grafika pod hitno kao privremeno resenje do leta kada kupujem nov komp za oko 500-600e. Inace, ne trazim da bude nesto fensi da mi rade nove igre, vec mi prvenstveno treba za rad u 3ds maxu.

Imam budzet oko 80e

Konfiguracija:
- AMD Sempron 2200+ 1.49GHz, 1.50GB RAM

Ono sto sam do sada skapirao je da je 7600gs ddr2 - super karta, ali nisam siguran da li ce tako nesto moci da sljaka na mojoj konfiguraciji... Ako znate koja varijanta ove karte (koji proizvodjac) bi mi najvise odgovarala, bio bih zahvalan!

Inace imam jednu tuznu pricu sa proslom grafikom i ne zelim da mi se ponovi slicno iskustvo. Naime, imao sam NX6600gt 128mb ddr3 nekih godinu i po dana, dok nije kuler otkazao, kartica se pregrejala i unistila sebe i celu maticnu plocu. Sta se desilo - kuler se istopio usled (verovatno) mehanickog zastoja (prasina ili sl.) i iskrivio se od toplote i izasao iz lezista. Sada sam uzeo rodjakov komp (gore navedena konfiguracija), dok ne kupim svoj komp na leto. Naravucenije: karta bez kulera - da li se isplati rizik?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud Ne ali ne 7600GS 29.11.2007. 22:35 #34358

broj poruka: 3742
POgledaj temu u grafikama i monitorima radnog naslova `pomagajte ljudi`.Tu sam napisao zasto ne uzimati taj model karte(mrzi me da pisem peti put za redom).Moja topla preporuka X1650pro manje od 70EUR.Super grafika.Asusova kartica se ne cuje uopste 24Db po specifikaciji.I bez brige sljakace
a sta ti ja znam...

Cronnin aha 29.11.2007. 23:18 #34362

broj poruka: 257

Najbolje Sapphire 1650pro (sa DDR3).

Pajsgud: a sta je sa Gainwardovim 7600gs sa DDR3 na 1.6ns, kakve su one?
8000 ILI 29.11.2007. 23:19 #34363

broj poruka: 50

Recimo 6800GT ako mozes da nadjes polovno,moj drugar prodaje jednu za cini mi se 80 eura...MAIL-uj me pa cemo se dogovoriti(nisam tacno siguran oko cene,mozda je malo jeftinija...)
Oglasnik 30.11.2007. 00:22 #34372

broj poruka: 726

Dobro,postoji (dualna) dilema,(i)racionlana i neprijatna - hoce/nece crci kuler ako kupis aktivno hladjenu karticu,a `silent` kartica hoce/nece izgoreti ukoliko bude u tvojoj ploci?Podrazumijeva se da ce,u oba slucaja,za plocu ishod biti fatalan? :>

Ipak,ovo je forum namijenjen problemima ciste materije,bez cvrste relacije sa psihoanalizom,spiritualnim tjeskobama i koketiranja sa post-pop erom Ojdanic,pa je odgovor jednostavniji:

Ne treba da strepis zbog (jednog) loseg iskustva sa VGA kulerom.Cinjenica je da su aktivno hladjene kartice - pozeljne,ali ne i neophodne.

`Karta bez kulera` - nije u pitanju rizik,vec temperaturna razlika.Pritom ces je koristiti u max-u,sto podrazumijeva skroman anganzman u odnosu na upotrebu u igrama.Razmisli o Gigabyte i Asus `Silent` 7600 GS modelima (mislim da su oko 60-ak eura).Ne treba eliminisati ni 7600 GS verzije sa aktivnim hladjenjem,zatim 6800GS,7300GT DDR3 (takodje sa kulerom),Radeone 1600/1650 (Pro i XT)...

Naravno,treba uvaziti misljenje drugih korisnika,pazljivo razmotri sta je pajsgudgud rekao,iako je moje iskustvo drugacije (kartica je imala aktivno hladjenje).

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
::Inace imam jednu tuznu pricu sa proslom grafikom i ne zelim da mi se ponovi slicno iskustvo. Naime, imao sam NX6600gt 128mb ddr3 nekih godinu i po dana, dok nijekuler otkazao, kartica se pregrejala i unistila sebe i celu maticnu plocu. Sta se desilo -kuler se istopio usled (verovatno) mehanickog zastoja (prasina ili sl.) i iskrivio se odtoplote i izasao iz lezist

Zbog oznake pretpostavljam da je u pitanju MSI?Odredjena serija (jednostavnijih) kulera,koja se koristila u,cini mi se,tri generacije predstavljala je kriticnu tacku MSI kartica.Ranije sam cesto mijenjao kartice,a na trzistu je bilo veoma malo proizvodjaca,tako da sam imao i nekoliko MSI modela.Jednom od tih modela je crkao kuler,a drugi je bio lose montiran,sto je izazivalo buku i zahtijevalo povremene pritiske na srediste ventilatora.Ipak,kartice su zadovoljavajuce radile.

Nije fatum nego los kuler :>

nikolokobe dakle... 30.11.2007. 02:01 #34379

broj poruka: 2
Ok, hvala svima na savetima do sada. Suzio sam izbor na eventualno 2 varijante (i dalje je sve otvoreno za savete)
X1650PRO ili 7600GS
U jednoj od firmi sam nasao obe, a dole su navedene precizne specifikacije

- Club-3D Radeon X1650PRO, AGP8, 512MB GDDR2, 128bit, 600/667MHz, RV530, DualDVI/VGA, TV-Out, gar. 2 god.

- Club-3D GeForce 7600GS, AGP8, 256MB GDDR2, 128bit, 400/667MHz, G73 core, 12 pipelines, CRT, DVI, TV-out, garancija 2 god.

Prva karta je oko 5.000din, a druga oko 5.500din, sto je super. E sad ne razumem se previse u ovu temu, pa mi je malo sumnjivo sto je `jeftino`, a novo... Mozda je proizvodjac los? Kakav je Club-3d?

Dakle, da li je ovo gore dobra ponuda? Da li da grizem ili da trazim dalje?

Jos nesto. Kompatibilnsot. Da li ovo gore moze da sljaka na mom kompu? Mozda sam samo paranoik, ali...

tnx svima i pozz
Cronnin nije dobro 30.11.2007. 05:05 #34384

Sto se tice kompatibilnosti, ne bi trebalo da imas nikakvih problema.
Cena je ok za nove karte, uopste nije niska, nemoj da ti bude sumnjivo, imas za nekih 9000 dinara x1950gt koja jede sve ovo gorenavedeno za dorucak, a za nekih 7000din imas 2600pro, tako da nemoj da se cudis.

Mali problem je u klokovima.
Sto se tice 7600gs, mozes da nadjes za 6000 din. Gainwardow DDR3 model koji je dosta bolji. memorija mu radi na 1100MHz.

A ova 1650pro bar ima nafuran GPU i to ti je bolja opcija (od ove dve koje si naveo), naravno ako ne uspes da nadjes Sapphire 1650pro.

Da ne bude zabune, poredjacu ih po redu:

1. Sapphire 1650pro (590/1380)
2. Gainward 7600gs ( 450/1100) - ubedljivo najjaci kad se klokuje
3. Club3D 1650 pro (600/667)

Ovaj cetvrti otpisi, to je bezveze :)

pajsgudgud 7600gs 30.11.2007. 12:32 #34391

@Cronin nisam probao ove sa ddr3 memorijom tako da ne znam dal` imaju isti problem.Na ovaj model(ddr2) kartice sam uspeo i da se opecem(silent verzije) posto sam od nervoze krenuo da je malo nasilnije izvadim iz kompa i uvatio se pravo za `ladnjak.
Da ne znas slucajno dali ima x1950gt u agp verziji i gde?

I da, da dodam jos za Nikolokobea procesor ti je malo slabiji pa i ako budes igrao novije igre neces uspeti da izvuces maksimum ni iz 7600gs a kamoli X1650pro.Jedino probaj malo da je kloknes makar i za 266Mhz(mada Sempron je to pa srecno).
Ako nadjes uzmi ASUS x1650pro.E sad jeftine su jer polako prelaze u grupu kartica koje su zastarele, pa je vreme da se ciste iz rafova.
Vidim da je Ati jeftinija a jaca pa bih pitao onako ``a sto se razmisljas``.)
Javi sta si uzeo.
a sta ti ja znam...

Cronnin he he 01.12.2007. 01:43 #34484

pajsgudgud:

Znam, ja imam silent karticu, i hladnjak joj ide na 70C :)

AGP x1950gt, imas na sledecim lokacijama:

http://www.3records.co.yu/webshop/catalog/index.php?cPath=1_27_55

http://www.nova.co.yu/

http://www.a-maze.co.yu/vga.htm

Mene jedino nervira ston nema 512MB modela. Ne svidja mi se bas ovo 256 varijanta.
pajsgudgud Re: he he 01.12.2007. 16:34 #34519

Hvala
a sta ti ja znam...

:: pajsgudgud
::
:: Znam, ja imam silent karticu, i hladnjak joj ide na 70C :
:: AGP x1950gt, imas na sledecim lokacijama
:: http://www.3records.co.yu/webshop/catalog/index.php?cPath=1_27_5
:: http://www.nova.co.yu
:: http://www.a-maze.co.yu/vga.ht
:: Mene jedino nervira ston nema 512MB modela. Ne svidja mi se bas ovo 256 varijanta.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs