Ja je naručio, ali su me samo stavili na listu čekanja...
28.11.2007. 22:59
status: user broj poruka: 729
Veoma zanimljiva karta, ima trofazno napajanje (za razliku od uobičajenog dvofaznog) i veoma tih kuler koji kombinuje heat-pipe i tih ventilator sa malim brojem obrtaja. Clock joj je na 650, a memorija na 1900, što je više nego dobro. Iako relativno nova kod nas, Palit je poznata firma u svetu. Doduše, kod nas su tek od skora došle, recimo, GEIL ili OCZ memorije, iako su to možda najpoznatiji svetski brandovi. A i ovde na forumu si mogao da pročitaš da je 8600 Sonic odlična karta. Pitaj Machine-a ili Dycu. Evo, moj ortak je uzeo XFX Alpha Dog edition, clock karte je na 670, memorije na 1950, kuler je poprilično glasan, a karta košta malo iznad 270 u prodaji, dok je Palit 215. Dakle, veoma dobra karta, a i nije mnogo skupa. Rezerviši je odma`... Evo pogledaj i ovo: http://www.techmessenger.com/Palit-s-Own-Design-GeForce-8800GT-with-Better-Cooling-Solution-071030002.html Dakle isto ovo + overklokovano je Sonic verzija...
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. American Grafitti
Ja samo mogu da dodam da je Palit kupljen od strane Gainward-a,tako da to nikako ne moze biti loshe,a sto se tice toga sto su se skoro pojavili na trzistu,to je jos jedan plus jer da bi se probili na trziste oni moraju da izbacuju kvalitetne proizvode koji ce biti cenovno jeftiniji od konkurencije,a nuditi vise od iste..Po meni je to odlicna kupovina,iako jos uvek nisam video niti cuo nekakav test sa njom...Znaci NastyB spremise da napises neki review o kartici kada je dobijes...pozz
:: Ja samo mogu da dodam da je Palit kupljen od strane Gainward-a,tako da to nikako ne moze biti loshe,a sto se tice toga sto su se skoro pojavili na trzistu,to je jos jedan plus jer da bi se probili na trziste oni moraju da izbacuju kvalitetne proizvode koji ce biti cenovno jeftiniji od konkurencije,a nuditi vise od iste..Po meni je to odlicna kupovina,iako jos uvek nisam video niti cuo nekakav test sa njom...Znaci NastyB spremise da napises neki review o kartici kada je dobijes...poz
Verujem da si imao iskustva sa 8600GT Sonic (čini mi se), jer si je mnogima preporučivao. Što se tiče 8800GT Sonic, po stranim sajtovima vidim da se i na zapadu tek pojavila i da još uvek nema neki review...samo klasičan press release. Što se tiče XFX-a ADE, to ne mogu da sudim, jer kod tog mog ortaka na 19` monitoru, sa c2D E6750 i 2 GB HyperX na 1280x1024 sve leti na high. Pa i crysis. Tek će da instalira Vistu, pa da vidimo kako sve ide na dx10. Inače, razlog što menjam moj 8800GTS 320 za GT je zbog monitora od 22`...a doplatiću za GT bukvalno 30â¬...a 512 rama je više od 320
dan ne otvaram novu temu,i ja sam promenio 8800gts leadtek za xfx 8800gt xxx odnosno stize mi iz ch za 245 eu. a isto toliko sam i prodao staru u evro.pa te pitam posto si imao prilike da je probas nisam li pogresio zbog onih primedbi sto si napisao
:: dan ne otvaram novu temu,i ja sam promenio 8800gts leadtek za xfx 8800gt xxx odnosno stize mi iz ch za 245 eu. a isto toliko sam i prodao staru u evro.pa te pitam posto si imao prilike da je probas nisam li pogresio zbog onih primedbi sto si napisa
Zeznuo se nisi, u to budi siguran. Jedina, ali apsolutno jedina primedba na XFX 8800GT Alpha Dog Edition je da je kuler MALO glasniji, ali daleko od toga da je bučan. Doduše, probali smo karticu na otvorenom kućištu, pa mi se možda i učinilo, ali ventilator je veoma brz. Moguće je da to varira od primerka do primerka. Možda je, ipak, single slot hlađenje preslabo za G92 čip, pa se zato i ventilator tako brzo okreće, ko će ga znati. Meni se Palitov model svideo i zbog Dual slota i ovoga: `Lower Noise is produced by Palitâs own design GeForce 8800GT. With Palitâs revolutionary cooling system, the noise is successfully reduced to 29.5dB, provides better environment for noise concern customers.` Dakle, kad se zatvori kućište na to nećeš ni obratiti pažnju. Mislim da je 8800GT definitivno vredan svakog evra i da od Gforce 4 Ti4800 nije bilo kartice tipa `dosta muzike za ne mnogo para`. Ukoliko te zanima, ovde (http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1189&pageID=4111) imaš zanimljiv test tvoje karte, a evo šta oni kažu za buku:`Now I must rain on this parade just a bit. In doing research for this review I digested everything both good and bad regarding the NVIDIA 8800 GT (G92). One of the major issues many of the users seem to have with this product is its temperatures in the enclosures they are using. It seems that NVIDIA has determined that the standard RPM level for the fan on this 8800 GT`s cooler should be 30% of maximum. Why you might ask? In a word noise, the fan is loud at anything above 80% and very loud at 100%. You might be asking yourself isn`t this fan`s RPMs temperature adjustable? You`d be right but NVIDIA chose to set the maximum temperature before the fan ramps up at between 90 and 100 degrees Celsius. As this was at best hearsay, I confirmed this using Riva Tuner v. 2.06.`
Jeste niža, a kažu i zašto `It seems that NVIDIA has determined that the standard RPM level for the fan on this 8800 GT`s cooler should be 30% of maximum. Why you might ask? In a word noise, the fan is loud at anything above 80% and very loud at 100%. You might be asking yourself isn`t this fan`s RPMs temperature adjustable? You`d be right but NVIDIA chose to set the maximum temperature before the fan ramps up at between 90 and 100 degrees Celsius` Ãim čip počne da se pregreva, dolazi do pojačane brzine ventilatora (koji uobičajeno radi na 30% maksimalne brzine) i tada se sve bolje hladi, ali je i ventilator prilično bučniji (to je ono što sam pomenuo kao bučan kuler). No, kad u CoD4 zvuk odvrneš i upustiš se u roštiljanje, to nećeš ni čuti...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.