A kako to maticna moze da bude usko grlo..usko grlo moze da ti predstavlja procesor ili nedostatak memorije,dok kod maticne moze da bude sam problem da li podrzava 4x ili 8x agp,mada se ne opseti neka velika razlika izmedju ta dva slota...pozz
S obzirom da imas VIA KT-400 chipset na MSI Value ploci, sa modulima koji rade u SingleCahnnel modu, ne verujem da ces nesto dobiti vise od onoga sto ti nudi 6600. U principu mozes ubosti 7800, ali za lovu nije opravdano. Eventualno ako nadjes nesto polovno pa uz prodaju svoje imas doplatu od nekih max. 25e. Inace slaba vajda.
Mislis da uzmem neku plocu sa DualCahnnel-om,pa onda Procesor,memoriu,Grafiku.A da sto je jos vazno a sto sam zaboravio je HDD Maxtor 160 Gb ata 2 Mega kesa
Za grafu bi ti ko neki max preporucio 7600gs,znaci nista vishe..Ali to samo polovno moze da se nadje..Najbolje bi bilo ako imas love da kupis sve novo,a ovo staro da prodas..pozz
saveti Dyce i MAchine-a nikako nisu za potceniti. Medjutim ne bih se slozio sa njima.Jedna X1650pro bi tu legla ko macka na TA pec.Dakle prodas tu 6600 i kupis malopre spomenutu grafu koje je sada manje od 70eur nova.Ja imam jednu plus Athlon 2400+(@2Ghz), i giga rama i jos jadniju plocu od tvoje.Gura sve nove igre(Bioshock, Stalker) u 1024x768 u na high detaljima bez seckanja.Dakle uz eventualno potrosenih 40EUR moces da teras jos godinu (at least) igre bez problema.Do tada ce izaci mnogooo novih stvari koje ces platiti isto koliko sad ono sto planiras da uzmes. Nadam se da nisam zakasnio sa savetom. Ax da, i nikako 7600gs ali ni u pijanom stanju. a sta ti ja znam...
Postujem tvoje misljenje i mogu ti reci da nije lose,ali sve zavisi od njegovih potreba..Mada me jedino buni zasto kazes da niposto ne kupuje 7600gs,kada su te kartice dobre..Naravno mislim na one sa ddr3 memorijom,a jos bolje bi bilo kada bi nasao gainward 7600gs goes like hell,koja je prakticno kao 7600gt,malo slabija,ali je tu negde..pozz
Imao sam dve 7600gs utaknute u komp. Obe silent vezije.Prva Gigabyte prebacivala monitor u standby pri kliku na kontrol panel i restartovala komp po pokretanju igara(sve ovo na dva razlicita kompa).Sa stavljanjem novih drivera situacija jos crnja i gora, artefakti do pola ekrana, a od pola sve ok. Druga karta Asus nije gasila monitor ali je izbacivala iz igara ili restartovla sistem usled `unable to complete texture drawing`.Doduse ove koje sam ja probao su bile sa ddr2 mem.Za glh nisam imao prilike da probam. Preporuke za x1650pro dajem jos i iz razloga sto sam je probao u igrama na rezoluciji 1650x1050 i na moje iznenadjenje nivo igrivosti je bio solidan.Da sam imao jaci procesor verovatno bi gurala igre i bez seckanja.Pozdrav Dyca.
Ja sam imao slichno ``ruzno`` iskustvo sa 7600gs (proizvodjach ``Club3D``, da ne pominjem da sam onda preshao na 1950 pro koja i danas sasvim lijepo radi na 1680-1050, i koja u svim igrama daje mnogo bolje rezultate od 7600gs (i pored toga shto je procesor ``usko grlo``). Jedina mana je shto joj je cijena i dalje prilichno visoka, ako moze da se nadje.
Da ne bude zabune, i moj sistem je prastar: ABIT NF7-S, Barton 2500 na 2.2, 2 x 1GB Kingston Value, 2 sata HDD-a (120 + 200), 2 DVD-RW-a, LC Power 6550.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.