kad uninstaliram driver onda se vrati u normalu slika ali kad ubacim nove drajvere opet poludi slika kako da kompletno skroz izbrisem drivere i repove koji ostaju jer mislim da to pravi problem kod instal novih drivera
Mada i desktop isti djavo. Odlazi ti, najverovatnije, graficka. Mozda da je produvas ili zagrejes moze da ti pomogne. Kada radi na osnovnim drajverima nema dovoljno opterecenja i ne rade joj sve funkcije pa funkcionise `normalno` ali cim instaliras drajvere puca. Najcesce to vidjam na laptopovima.
ocistio driver sa ddu ubacio nove,slika ista da li je to znak da gpu lagano odlazi? kako se pece i duva grafa?ima li neka procedura, na kolko stepeni, oce li se plastika i ventovi istopiti u rerni
Pre nego je skroz upropastis przenjem, izvadi je i dobro ocisti kontakte i onada vrati i probaj. Probaj je i na drugom kompu.
Ako je i tamo isto, onda pokusaj preko powerstrip da rucno dodas native rezoluciju, jer je mozda samo stradao EDID i kartica ne moze da prepozna monitor i automatski stavlja 640x480 rezoluciju 8 boja. Mozes dodati rezloluciju rucno, da zaobidjes EDID u kontrol panelu graficke kartice. Tako da probaj da pristekas i neki drugi monitor, bilo koji.
Tek kad to sve isprobas, onda je moguce da GPU ima hladne lemove i onda przenje.
Inace, koja je kartica u pitanju?
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
evo kad su driveri izbaceni slika ok sa svim bojama nema razlivanja, cak mogu i 1080 rez da stavim i izgleda ok, ali kad driver ubacim zadnji ili 1 pre njega krece lsd hipi boje. gpu gtx1070 probacu da je izvadim i sredim kontakte, mada ako radi lepo bez drivera kako ce ciscenje i vadjenje iz slota popraviti stvar
Nema veze, samo ti nju ocisti i probaj. Probaj i u drugi komp, pa ako i tamo zeza, rikavela je. Velika razlika je sa drajverima i bez. Bez drajvera ona genericki moze da prikaze sliku, ali ne i da radi sa performansama koje ona ima, jer to kontrolisu upravo drajveri.
Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
jesi li ti dobro ocistio prethodni drajver (upotrebom alata poput driver sweeper-a)? Drugo: da li koristis DCH ili ``standardne`` drajvere? Preporucujem ove druge. Probaj GeForce 441.34 Hotfix (ima ga na ``Guru3D.com``).
Re: Prvo pitanje koje se postavlja u ovom slucaju je:
20.12.2019. 21:02
status: user broj poruka: 347
:: jesi li ti dobro ocistio prethodni drajver (upotrebom alata poput driver sweeper-a) :: Drugo: da li koristis DCH ili ``standardne`` drajvere? Preporucujem ove druge. Probaj GeForce 441.34 Hotfix (ima ga na ``Guru3D.com``) :: :: koristim drivere sa nvidia sajta ,os w7 64bit, i nadje driver za gtx1070 cisttio sa drivere sa DDU programom
Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
kao sto se da naslutiti iz tvog prvog javljanja, dakle, nije posledica pokusaja da se nesto promeni u sistemu (tvikovanje OS ili drajvera itd.), onda je 99,99% sansi da se nesto desilo sa harvderom. Ako si nesto pokusao da instalises/deinstalises, pa se problem TADA pojavio, onda moze da bude do drajvera, a moze i do samog OS-a (win7). U principu, imas dve mogucnosti, a da, barem za sada izbegnes odlazak u servis: 1. testiranje pomocu (pozajmljene) eNvidiot karte - izvadis ovu, stavis onu, instalises drajver. Ako radi, znaci, riknula je karta. Ako problem i dalje postoji, verovatno je potrebno reinstalisati sistem. 2. testiranje TVOJE karte na kompu kod nekog druga/komsije/rodjaka... Ako tamo radi, problem je do tvog PC-ja.
-tools->extract registry edid pojavice ti se,tu prozor oznacis tvoj monitor pa Extract edid
-Tools->byte viewer
Onda u prvom redu (00) pogledas od kolone 08 do 0B bice 4x2 brojevi koje ces zameniti u drajveru kao sto pise u gornjem clanku vidi sliku https://www.dodaj.rs/image/untitled.L3h2Zz
Te brojeve imas samo zamenis na dva mesta gde je u clanku boldovano sa HKR,,OverrideEdidFlags0,%REG_BINARY%,
vadjen gpu,cisceni kontakti, usisavano komplet sve, vraceno na mesto, I iiiiiiiiii prikopcano na stari monitor sa njegovim DVI kablom slika normalna sa ubacenim drajverima. Zatim se ponadao da je problem resen , vracen komp na monitor koji koristim sa njegovim DVI kablom slika LSD boje prelivaju (opet neverica sta je sad koji krastavac)
Uzimam DVI od starog monitora kad ono opet LSD prelivanje i blage kockice(neverica prerasta u nesto mnogo jace,znoj probija po vratu) Puca mi movie i zadnji pokusaj je uzimam hdmi kabel i preko njega povezem sa monitorom kad ono slika prava kao juce
Sad je pitanje sta je riknulo, po meni DVI na ulazu u monitor? ili nesto drugo ili trece
PS sad na hdmi samo mogu 60Hz, moze li se nekako povecati hercaza ili je to max na dvi sam mogao do120
Slika je ok bez drajvera, tako da monitor nije problem s te strane prikaza slike, sem EDID da je zabagovao. A i to su male sanse da ovako prikaze tu sliku u nekoliko boja...
To moze da se proveri sa programom powerstrip ili iz kontrol panela graficke kartice iskljuciti EDID i rucno dodati native rezoluciju. Ipak mislim da je problem kuciste- OS/HW /ili sama kartica.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.