Proveren je diskutabilna kategorija. Evo ja koristim neki buđavi od 5m (prvi koji sam našao) i bez ikakvih problema cepa 4K@60Hz 10-bit HDR pa bih mogao za njega da kažem da je proveren. ARC ne koristim tako da ne znam da li bi tu pravio problem mada ne vidim zašto bi. Mislim da ti bilo koji kabl sa HDMI 2.0 4K specifikacijom završava posao. Imaš u emici dužine 1.5m za 500 din. i 3m za 700 din. Ne bih ja tu ništa posebno tražio. Pazari to i uživaj. Zašto da pukneš 30-40 €/$ za nešto što će ti raditi isti posao kao i ovaj za 700 din.
EDIT: Sad tek videh da tražiš 5m a meni u glavi sve vreme odzvanja 2m :D Pretpostavljam da ti ovaj od 3m verovatno ne završava posao. Imaju i neki od 5m za 1500 din. ali nema 4K specifikaciju mada ne mora da znači da neće raditi. Ja sa upravo takvim povezujem komp i TV i nemam nikakvih problema u radu.
:: Potreban je proveren HDMI 2 kabl 5 metara za vezu pc i tv za 4k@60hz, HDR,arc. Namena fimovi, gejming :: :: Preporuke sta uzeti ? Kod nas ili poruciti negde sa strane ::
Imam jedan kabel od 1m - daje 4k 60hz ali ovaj od 5m ne daje sliku :( a fullHD ide sa 30Hz zato pitam za proveren hdmi kabel duzine 5 m ali vidim kod nas je slaba ponuda.
Brate, odes u prodavnicu i kazes za cega ti kabel treba, valjda ce neko od onih radnika znati o cemu pricas i dati ti adekvatan kabel. Pa i u slucaju da ne radi, mozes ga vratiti.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Imao sam slican problem, uzeo sam kabal za koji su me uveravali da `ne vide zasto ne bi radio na 4K 60Hz` i jeste radio ali je prekidao sliku povremeno i pri prvom ukljucivanju. Vratio sam ga i uzeo neki u prodavnici u Svetozara Markovica stotinak metara od Madere koja se bavi AV opremom, bio je oko 20e 3 metra i radi savrseno, verovatno ce od 5m biti proporcionalno skuplji, ali kupis ga jednom i ne bijes glavu par godina.
Odlično! Ako nije problem napiši gde si uzeo i koliko košta. Što se tiče filmova tu ti i ne treba 60Hz jer su svi filmovi ispod 30fps. Ali zato ako gledaš recimo 4K klipove snimane u 60fps doživljaj je poseban. Što se tiče igara nisi naveo konfiguraciju i grafičku kartu ali možeš recimo da probaš sa rezolucijom 2560x1440. Nije 4K ali je bar osetno veća od 1920x1080 i primetiće se razlika na televizoru.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.