Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Misljenje za grafiku
STRANA 1 OD 1
filni Misljenje za grafiku 27.11.2007. 00:15 T6697

status: user
broj poruka: 1221

shta mislite o ovoj grafickoj i kakva su iskustva...... SAPHIRE X800GTO 128/256BIT ..jel zna neko njenu specifikaciju ? ..... Inace...ima i neka GTO2 .... koja je razlila... Igre na njoj se ne bi igrale u vecoj rezoluciji od 1024:768 .... Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Oglasnik 27.11.2007. 02:56 #34126

broj poruka: 726

Cijene polovnih Radeon X800 modela i ono sto (ne) bi mogli pruziti u bliskoj buducnosti su sasvim dovoljni argumenti da odustanes.Ustvari,nimalo popularnu cijenu i nedostatak podrske za shader v 3.0 mozemo zanemariti,ali `praznina` od 128 MB namijenjenih memoriji nije nesto zbog cega bi trebao praviti kompromis.Jednostavno,za bilo koji ozbiljniji naslov u 2007. neophodno je dvostuko vise RAM-a (sto se tice rezolucije,meni ne bi smetalo da igram na 1024x768) da bi se pristojno igralo.
S druge strane,ako imas platformu sa `mono` procesorom,DDR i AGP,onda ti je svejedno kolika je zapremina video memorije,jer si upucen na igranje tek nekoliko `novijih` igara.

Pitao si za specifikacije - one zavise od proizvodjaca i kolicine memorije.Verzije sa 128 MB imaju sporiji takt memorije (700 MHz,dok je standard 980 MHz).Standard (i minimum) za procesor je 400 MHz (do 500 MHz).

Iako sam bio veoma zadovoljan ucinkom X800XT AGP (koja je klasa za GTO 128),iz ove perspektive ti nikako ne bih preporucio slicnu investiciju.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
GTO2 ili GTO². je kartica koju je Sapphire prodavao po principu `Uradi sam` (another pure Sapphire crap) - kupis i oc-ujes,flesujes,otkljucavas,modujes dok zapjenis...Mudo od prepelice.

filni .... 27.11.2007. 04:55 #34128

broj poruka: 1221

Nisam znao da je ta AGP kartica...... Meni treba PCI-E .... A ova HIS Excalibur Ati X850XT ima GDDR3 Memoriju 256MB ram i 256 Bit

http://www.hisdigital.com/html/product_ov.php?id=145
Oglasnik 27.11.2007. 12:34 #34142

broj poruka: 726

Ne,nijesam rekao da je AGP,ali ako ima 128 MB,onda je memorija na 350 MHz.
Sapphire GTO postoji u obe varijante (AGP i PCX),ali opet mislim da je izbor los.

850XT je odlicna kartica,medjutim,nedostaje joj podrska za shader m. 3.0.Zasto ne
razmislis o 7600GT,8600GT ili 2600XT?Cijene novih su slicne cijenama polovnih 850-ica.

BataCele Hah 27.11.2007. 19:44 #34160

broj poruka: 1532
Pre 2-3 godina izvrsna kartica, verovatno najbolja, poterace skoro sve dx9 igre sa pristojnimm detaljima (osim ako je trazen ekskluzivno shader 3.0, a takva ekskluziva je izuzetno retka, na prste jedne ruke da se broji). Terao sam sve igre koje su izasle do pre 4 meseca sa njom.

Po sirovoj snazi otprilike je u rangu sa karticama koje navede Oglasnik, samo je x850 XT svojevremeno bila high end kartica i trebalo bi da je znacajno kvalitetnije izrade i nesto je bucnija. Ako uzimas novo, preskoci i 7600 GT i biraj izmedju 8600 GT i 2600 XT kao noviju i diskretno `fizicki jacu` tehnologijuj.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs