Pozdrav svima. Imam neki stariji komp (Q9550, ASUS Maximus II formula, 4GB DDR2, 600W Chieftec). Grafika je crkla pre oko godinu dve (GTX260) i od tada stoji tako. Hteo bih da ga osposobim, tj samo neku grafiku ubaciti, nista preterano, polovno oko 8 hiljada. Nisam sad neki preterani strucnjak ali mogu li te novije graficke bez problema na ove stare ploce, na sta da obratim paznju? Za ovu plocu pise 2xPCIe 2.0 x16 (single max @16,dual @ x8 speed) Hvala (moze i preporuka za grafu ako vam padne nesto na pamet)
Komotno neka RX470-RX480 4GB koja je rudarila. Sto da ne.
:: :: Pozdrav svima. Imam neki stariji komp (Q9550, ASUS Maximus II formula, 4GB DDR2, 600W Chieftec). :: Grafika je crkla pre oko godinu dve (GTX260) i od tada stoji tako. Hteo bih da ga osposobim, tj samo neku grafiku ubaciti, nista preterano, polovno oko 8 hiljada. :: Nisam sad neki preterani strucnjak ali mogu li te novije graficke bez problema na ove stare ploce, na sta da obratim paznju? Za ovu plocu pise 2xPCIe 2.0 x16 (single max @16,dual @ x8 speed) :: Hvala (moze i preporuka za grafu ako vam padne nesto na pamet)
Nove AMD karte cesto imaju podrsku samo za UEFI bios i moze da se desi da ti ne radi na staroj ploci (legacy) tako da imaj to na umu. Ja imam RX590 na X58 chipsetu i meni radi ali ima i kome ne radi...Nvidia nije toliko izbirljiva po tom pitanju. Pre kupovine se malo informisi o modelu koji odaberes. Pozz
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.