Treba mi preporuka za kupovinu monitora u ovom cenovnom rangu. Mogu i oglasi. Sta trazim: IPS (umoran sam od TN), 27-28`, HDMI (pozeljno 2), bilo kakvi zvucnici (pozeljno, ne i neophodno) i podesavanje po visini (pozeljno, ne i neophodno). Ako mogu da izvoljevam, bilo bi cool da bude borderless :)
Dajte preporuke... pazari se uskoro. Menja se matori samsung T24A350 :) **************************************************************** i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz, MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
... zaista OK monitor , kome ne smeta piksel kao kuca sa 60-70 cm udaljenosti. Ima sve sto treba ( cak i FreeSync na 75Hz ) , osim rezolucije. Monitor se kupuje jednom u 3-5 godina i ne sluzi kao TV .
Dobro je pa da za 200e moze da se nadje 32` 4K 144Hz IPS, pa o ovim sa pikselima velicine rode ne mora ni da razmislja.
@tema
Povremeno u firmi na G bude na akciji Dell SE2717H, 27` IPS 1080p 75Hz + freesync, nema podesavanje visine, nema zvucnike, niti VESA, ali je sasvim korektan monitor za njihovu akcijsku cenu koja bese oko 19 hiljada.
@micika988 Jedan od ta dva AOCa je TN.
Intel core i7 2600 @4.2GHz Gigabyte ga-z77-DS3H / 16GB DDR3 Excelram 1600MHz / PowerColor AMD r9 280x TurboDuo - PowerColor ATI 4870 1GB BKP / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Razer Destructor II
... zaista OK monitor , kome ne smeta piksel kao kuca sa 60-70 cm udaljenosti. Ima sve sto treba ( cak i FreeSync na 75Hz ) , osim rezolucije. Monitor se kupuje jednom u 3-5 godina i ne sluzi kao TV .
Hvala svima na predlozima. Prosirili ste mi vidike :)
Jedno bitno pitanje: Monitor sluzi uglavnom za gaming i rad u WORD-u.Sedim na udaljenosti od oko 1m (mozda malo manje). Da li je stvarno toliki problem ako je 1080p, ili bi bilo bas pozeljno da jurim 2K/4K? Ovo je prvi put da uyimam 27` monitor, pa eto... kakva su vasa iskustva? **************************************************************** i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz, MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb
Drugar je kupio 2x 24` Iiyama, japanski brend, kaze da je izrada i ekran veoma kvalitetan. Nema krckanja, nema probijanja. Ako nekog zanima kakav je Iiyama, posto ga ima u Emmiju.
Ja imam Samsung 27` VA panel 1080p ima jedno 2god., kostao je bas nesto povoljno, 22k, to je S27C750 (bio je i PLS), zadovoljan sam ekranom, izradom kucista, odnosom te rezolucije na 27-ci (preko toga verujem da ne bi bilo ok za mene), bavim se terminalom, grafikom, gledam filmove, kucam tekst, prezodovoljan sam, slika je kvalitetnija u odnosu na IPS Fujitsu i hp 24` koje imam na poslu. Drugar je kupio pre godinu dana Samsung 27` HD, prezadovoljan je, on igra igrice uglavnom. Ne znam nikog ko nije ostao zadovoljan sa Samsung ekranima, tako da je on od mene preporuka.
DELL ne bih nikad vise kupio zbog cene, uvek ima egal jeftinija alternativa.
Zelja mi je jednom da ugrabim priliku da uzmem neki dobar NEC od 27`, preko 27` treba ljudima koji su gladni prostora i velike rezolucije, a ovako za normalan rad, nije potrebno vise, barem meni, ali opet je naravno plus, ako nije velika razlika u ceni :).
Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja. Gordon Allport
@ Micika E jesi kralj buraz. Ja trazim oko 200 evrica, ti mi posla model od 2 soma funti xD @ Dmasterhvala na konciznom odgovoru. To me je zanimalo. @ imarkovic Hvala za dobre preporuke. Uyecu u obyir i te Iiyama. Cuo sam za njih na vise mesta, ali se nisam osmelio da ih razmatram. EDIT: Posle dosta trazenja, nasao sam ovo https://eu.aoc.com/en/products/i2790vq-bt. Ukalapa mi se u skoro sve sto trazim. Jedina mana koju isticu je 60Hz, ali svakako sa gtx1060 retko gde izvlacim vise od toga, a i 60FPS mi je svugde sasvim zadovoljavajuc.
Nasao sam ga novog za 200 e sa domacom garancijom od 3 godine. Sta mislite? **************************************************************** i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz, MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb
cuti na premijum modelima vidis gde te lazu i sta ti uskracuju, ono toboze ne mere za manje para .)
Od ovih ni jedan mi nije interesantan.. Prvi pogled je bio na Benq i Samsung, ali Benq ima bezvezno postolje, a Samsung je curved... za 27` curved je malo besmisleno. Pogledaj neki slican Samsung, ali da nije curved.
Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja. Gordon Allport
Na zalost, za ovebpare sa ovim karakteristikama, nema samsung a da nije curved. Ubih se trazeci, ali ima eventualno 4k sa TN panelom, a to ne zelim, niti mi treba 4k :( **************************************************************** i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz, MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb
Nemam pojma, nekako mi deluje kao kad bih gledao u curved mobilni telefon... Za Ultrawide neki od 34` ili 29` bi mi bilo logicno da bude curved, jer je predugacka povrsina. 27` je i dalje mala dijagonala da bi bio curved, ali mozda se i varam, jer pricam napamet, nikad nisam ni video 27` curved.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647261. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.