Nije isti odnos strana, Dell je 16:10 a Lenovo 16:9. Ja imam tog Dell-a godinama, i zadovoljan sam. Ne znam šta će biti za koju godinu ako budem tražio sledeći monitor, i pre 4-5 god. je bio jako slab izbor 16:10, a za koju godinu će biti samo ovi 21:9...
Da, dva razlicita koncepta. Zato je i dilema, sta odabrati, stari dobri model Dell-a ili se upustiti u avanturu s Lenovom. Jbg, mora 24`, u konkretnom slucaju se ne moze ici na vise.
Jedan od onih što neće prodavati hardver, već pljeskavice.
To je već na tebi, ali ja sam uzeo 2412, ne zbog veće veličine nego zbog odnosa, iako je 2311 u tom trenutku koštao 30-40% manje. Pre toga sam isto imao 16:10, i u programima mi je zgodnije da imam dodatnu visinu, a ne samo u širinu da se ide (prokleti 21:9).
.. moras da ih vidis uzivo i procenis sta je primarno . Moj sin je pre oko 6 meseci imao isti problem , promenio je u dve nedelje Dell U2412, 2414, 2515, AOC I2481, i na kraju posto smo svi u kuci poludeli, na moj nagovor probao doticni Lenovo L24Q... koji je na kraju ostao i :) . U kombinaciji sa Nvidiom 1060, i za ono sto je njemu primarno ( fotoggrafija), monitor ima samo jednu manu , a to je ergonomija ( resivo je sa malo handmade-a) Odluka je na tebi
Slažem se u potpunosti što se tiče rezolucije i dizajna. Ovo drugo je totalno individualno. Iz mog ugla recimo nije mana već prednost što je 24`. Manja dijagonala = veća gustina piksela = oštriji prikaz. Znam ljude koji imaju 27` 1080p monitore što je za mene apsolutno neprihvatljivo. Fulll HD rezoluciju ne mogu na više od 22` da prihvatim. Eto koliko je to individualno. Nekima je bitna samo dijagonala i idu u nedogled. Meni je gustina piksela presudna. Svako ima neki svoj trip... :)
Ali izgleda da je sem kod nas, 1080p daleka prošlost. Dok mi kupujemo i 1366x768, već stiže 8k na vrata, preko TV-a, uskoro i preko monitora. Ergonomija ide u drugi plan. S obzirom da sam svojevremeno imao muka da uopšte prodam 1200p monitor, a ne da izvučem koji dinar iz istih, idemo na 2K. Dakle, Lenovo, here we come. Jedan od onih što neće prodavati hardver, već pljeskavice.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.