E ovako ljudi kao sto je red 470,670,970 doslo vreme da se uzima 2070. Ali gledam ove nase cene su katastrofalne... Skoro 80 000 din za krstenu punokrvnu 2070?! Kod madjara nist aposebno jeftinije 50-60e.
E sad imam varijantu da mi drug donese sad u martu iz Kanade rtx 2070 gigabyte
za 660 kanadskih dolara sto mu dodje 440e sto mu dodje 52 000 din. + dobija se i igra uz nju koju mogu da prodam za bar 2-3 crvene. Dakle skoro 30 000 din jeftinije, ali mogu da se pozdravim sa garancijom ako ne daj boze nesto rikne.
Da imam para za to, rizikovao bih. Ali, pre bi išao na varijantu da mi donese dve, daj bože tri čijim bi prodajama trošak i rizik opali, da ne kažem da bi u slučaju da preživi garanciju došla za siću, džaba ili uz zaradu... To je i investicija i rizik i smaračina, ali sa izgledom na dobitak. Jedine dve stvari osim da nema para da se investira u dve tri odjednom su frka oko zaplene i carine i, da se ne pokaže neki još nepoznat defekt kartica tako mučan a prisutan u bliskoj zelenoj prošlosti. Ipak je novo.
I ako ti rikne (a vrlo verovatno nece), ostaje ti 30000 u dzepu, pa ces za te pare moci da kupis makar polovnu za dve godine. Ja sam MBP uzeo u USA, izasao me je 700€ jeftinije. Da mogu, sav hardver bih dovlacio iz Amerike.
MBP Retina 13` Late 2012 macOS Mojave
i7 4790K/MasterLiquid Pro 120/Maximus Gene VII/32GB/240GB RAIDR/Strix 980ti/CM 750W/LG 27MB85Z-B
ako vec planiras velike pare da potrosis idi na sigurnu varijantu,čak zotakove u Emmi-u imaju po nekad i 5 godina garancije.Ali najbolje sacekaj jos malo,osecam nagli pad starijih modela kao sto su 1080 ti,1070,Vege itd...vidis kako pada cena 2060,sad izasla i radeon VII,bice tu svasta u narednih nekoliko meseci,ne zuri,jos ta 970 moze da gazi naslove...
Probaj da ides na Asus oni uvazavaju garanciju koliko znam. Ja da sam na tvom mestu poslao bih par mail poruka proizvodjacima da li garancija vazi u Srbiji .
:: Pa i to sto kazes, racunam da je USA i Kanadsko trziste skroz druga prica od naseg Srpskog trzista sto se tice samog kvaliteta :: :: Cpu: Ryzen 1600x + CM v8 GTS :: GPU:GTX 970 Gigabyte G :: Ram:16 Gb :: SSD: Crucial 500 gb +HDD 500g :: MBO:Asus b350 :: Case:Storm Enforce :: PSU:Corsair 850 :: Keyboard: Natec RX2 :: Mouse: Razer Nag :: Screen: ViewSonic 27 :: ::
Kolega pajsgudud je svojevremeno uzeo nekog Radeona Ati by Ati (ako se dobro secam) u Kanadi i kaze da taj nivo kvaliteta ne moze da se poredi sa karticama koje stizu kod nas. Takodje znam da je imao neki HP Pavilion dv9000, laptop koji je imao neverovatan broj otkaza grafickih kartica, medjutim njegov je godinama radio kao zmaj. Mislim da je i njega uzeo tamo. Ako bude citao ovu temu, neka iznese svoje utiske.
MBP Retina 13` Late 2012 macOS Mojave
i7 4790K/MasterLiquid Pro 120/Maximus Gene VII/32GB/240GB RAIDR/Strix 980ti/CM 750W/LG 27MB85Z-B
:: Pa i to sto kazes, racunam da je USA i Kanadsko trziste skroz druga prica od naseg Srpskog trzista sto se tice samog kvaliteta :: :: Cpu: Ryzen 1600x + CM v8 GTS :: GPU:GTX 970 Gigabyte G :: Ram:16 Gb :: SSD: Crucial 500 gb +HDD 500g :: MBO:Asus b350 :: Case:Storm Enforce :: PSU:Corsair 850 :: Keyboard: Natec RX2 :: Mouse: Razer Nag :: Screen: ViewSonic 27 :: ::
Ako ti šta znači ova moja je iz Bostona. Doneo mi ortak pre dve i po godine. Koštala drastično manje nego u evropi. Ni momenta nisam razmišljao o garanciji za tu razliku u ceni. Ne vidim zašto bi nova i tako kvalitetna karta crkla. Pogotovo što kod mene radi u nadprosečno dobrim uslovima. Koristim je skoro pa svakodnevno od tad i radi kao zmaj. Kada bi je video mislio bi da je nova. Nadam se da sam te bar malo odobrovoljio da uštediš 30k din. :)
slobodno, ja sam 3 kartice do sada poručivao od ortaka iz US. Sve kartice sam birao na newegg-u i on je te karte za mene poručivao. Sve kartice su bile nvidia i ni sa jednom ni najmanji problem nisam imao. Uzimao sam evga i xfx. Kartice sam prodavao nakon 2 god i radio upgrade na noviju generaciju. Opcija koja ti je uvek dostupna za `ne daj bože` je da pošalješ kartu po njegovom rođaku, prijatelju, da ne bi čekao njegov ponovni dolazak. Ali, ja nisam imao potrebe za tim. Komponente su kvalitetne i napravljene da traju. Pozdrav i srećna kupovina.
Prolazim gradom i vidim da je Beneton dux 10 000 din na 30 % snizenju. Izvadim pare iz novcanika i dam 7000 din. Znaci zaradio si 3000 din jel tako ?
Ne samo si potrosio 7000 din.
Meni je nova ganc 1070 gtx stigla dead on arrival, zapakovana. Ne bi se prvi put desilo da neko dobije DOA komponentu ili da rikne u nekom periodu. Tako da nisi ti ustedeo sa tom kupovinom 30 000 din nego samo potencijalno mozes da puknes 50 000 din. Marfi ce te uvek izjebati sa guza.
Nadji na oglasima 1080ti sa garancijom , bolja je karta i jaca .
p.s. Nova 2070 rtx na KP je oko 500e tako da o cemu uopste razmisljas i o tim kombinacijama sa drugim kontinentom za 60e razlike.
6800k | Dark rock pro 3 | Asus x99-A II | 32gb G.Skill Trident Z 3200mhz | Palit 1070 gtx Gamerock | Logitech Z-5500 | Creative Blaster ZxR | Samsung 840 pro 256gb | 2 TB WD black | Evga SuperNOVA 850w G2 | LG 227-BN IPS
Ni lud! :D Ne vidim potrebu da je menjam još dugo čini mi se. Prvo nova serija je preskupa a drugo ne vidim šta bi uzeo. Gura mi u 60fps na 4K sve ono što ja igram. Generalno menjam grafike na 2 do 3 godine i to tek kada osetim potrebu. Na ovoj još nisam osetio da fali snage da bih je menjao. Mislim da ću se još dugo igrati na njoj. Moralo bi da izađe nešto baš žešće zahtevno na čega se ložim da bi razmišljao o jačoj grafi. Čak i u takvom slučaju ne bih žurio. Igram ja neke igre koje volim i sa godinu dve zakašnjenja.
:: Srdoch da li si razmisljao o prodaji? :D Ja merkam ka tvoju. ::
Proveri kod zastupnika Asusa u Srbiji, zadnje što se sećam od pre par godina je da uvažavaju garanciju gde god u svetu je kupljena karta, ne znam jel se promenilo.
Zaboravio sam da napišem ono što se po meni podrazumeva, da je ortak naravno svaku kartu otpakovao i probao na ispravnost pre nego što mi je doneo ili poslao.
Obzirom da sam par puta izvisio za svasta neka hvala. Mozda si ti bolje srece :) tako da se ne obaziri na moj komentar .)
:: 30 000 din ustede ti nije dovoljno za rizik :: I ja se lomim, ali nije mala cifra, koliko bi tebi razlika u ceni bila vredna rizika :: :: Cpu: Ryzen 1600x + CM v8 GTS :: GPU:GTX 970 Gigabyte G :: Ram:16 Gb :: SSD: Crucial 500 gb +HDD 500g :: MBO:Asus b350 :: Case:Storm Enforce :: PSU:Corsair 850 :: Keyboard: Natec RX2 :: Mouse: Razer Nag :: Screen: ViewSonic 27 :: ::
A za 970tku pa moze dobiti do/oko 15000din mislim da je to realno.
:: Ja bih za 100e vise kazi uzeo kod Madjara i ne bih razmisljao, a pritom bi ustedo 15k umesto 30k recimo.. Za te pare kupis 1Tb SSD i cao. : :: :: Plus tu tvoju kapiras da mozes da prodas za 150-200e.. :: :: PC Igrehttps://goo.gl/nReEin :: :: HBhttps://goo.gl/v7sVst :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.