Ako ja dobro kontam, ti treba da das svoju 970 za 1060 6gb i doplatis 80eur?! to NIKAKO nema smisla niti isplativosti zarad par fps-a vise. Sto jedan clan rece, 1070Ti pa na jace ok, ovako NE!
Ne znamo detalje. Ako je tvoja bez garancije a ta ima neku realnu garanciju, uz noviju tehnologiju, više memorije, manju potrošnju i nešto malo veću brzinu, Strix, ovo je ponuda neodbaciva apriori. Detalji.
Upitanju je Asus Strix 1060 6GB sa garancijom jos od 1.5 god., dok moja nema garanciju. MSI 970 Armor OC kupio sam je novu (kupljena pre 3god, al sam ja prvi pustio u pogon pre 9 meseci). Mozda je over kill 1070ti za igranje u 1080p. Imam ponudu i za MSI Gaming X 1070Ti al za doplatu od 250 eu sa EWE domocaom garancijom.
Pa baš se i ne isplati, s obzirom na to da već ima 970 koja radi bez greške. Razlika u performansama stvarno nije velika u većini naslova a 80€ nije malo u tom cenovnom rangu - nedavno sam uzeo RX 580 8GB (koja je potpuno ekvivalentna 1060 6GB) sa 2 godine garancije za 150€. Doduše, 1060 6GB u oglasima drži znatno višu cenu, verovatno zato što su ređe (jer su rudari počeli da rasprodaju 470, 480, 570 i 580-ice), ali osim ako baš ne mora da bude Nvidia.
Dzabe bacas 80 eura za vrlo malu razliku u FPS-u.Sa toga predji samo na 1070,1080...ima ih raznih polovnih na KP a ako si planirao neku novu onda skupljaj pare i cekaj da ti tvoja 970 odsluži skroz a garant ces moci jos dugo na 1080p da igras sve.Tokom godine ili sledece pašće cene,pojavice se nove...A trenutno novo se isplati samo 2060 za oko 50k,malo je slabija od 1080 ali i njoj ce padati cena,sad se tek pojavila a videcemo da li ce radeon VII da ubije cenu vega karticama.Polako,skupljaj pare i ne zuri a mislim da ove godine nece ni izaci neki prezahtevan naslov jer vidim da Anthem i Divizion 2 gaze sve graficke.E sad ko hoce da igra na 2k ili 4k to je vec druga priča.
1060 6gb jeste dobra isto ali ne toliko kao zamena za 970, 970 mozda u nekim igrama ogranicava malo memorija, recimo Shadow of Tomb Rider, FC5 jede 4.5 Vram kad se ukljuce HD textures, i slicne najnovije igre. Ali bez obzira iako 1060 ima 6gb ne moze da izbaci FHD sve na ultra ili High-Ultra 60fps u svim novim igrama.
A 1070 nije overkill nikakav, ta karta je taman za dalji period za FHD Ultra-high 60fps i vise.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.