Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Problem sa LCD monitorom
STRANA 1 OD 1
finskaus Problem sa LCD monitorom 24.11.2007. 12:39 T6657

status: user
broj poruka: 1
Kao sto vidite na slici, imam problem sa Phiplips 150S4 monitorom...pojavile su mi se dve vertikalne rozikaste linije...ovo mi se desilo vec dva puta u zadnjih 2 godine i resavao sam tako sto sam izskljucio monitor iz napajanja na sat vremena i sve je bilo ok, ali sada ni to ne pomaze...jel ima neko dobar savet???

http://img148.imageshack.us/my.php?image=image064cf2.jpg
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skid LCD 24.11.2007. 14:30 #33874

broj poruka: 179
Resenje za taj problem ti je najblizi kontejner, narocito ako mozes da ga pogodis sa prozora, a onda traganje za eurima i novim monitorom.
Skid

Lama monitor 24.11.2007. 14:44 #33875

broj poruka: 166
Razumljivim jezikom receno - problem je, verovatno, u tome sto se dve komponente unutar kutije monitora dodiruju, a ne bi smele, sto utice na vertikalnu sinhronizaciju, zbog cega dobijas roze - poze na ekranu. Ponesi u servis, majstor ce ga otvoriti i popraviti za 1 min. Ne bi trebao da platis vise od 400 din. nadam se da nije ozbiljniji kvar.

drzacomp na slici je resenje! 24.11.2007. 14:46 #33876

broj poruka: 359
...a to je novi monitor koji trazis (sam si prikazao i koji).
salu na stranu, ali bice da je skid u pravu, a sto se tice problema koji imas rekao bih da su konektori na panelu otkazali tj. poceli da otkazuju. Secam se kad sam namestao jedan panel na laptopu kome nije radila desna polovina da sam tokom `popravke` dobijao slicne rezultate, bas kao te koje ti imas.
naime, ako si ultra-vest sa lemilicom i ako imas dovoljno strpljenja za proucavanje i mikronsko oko, mozda, ali samo mozda, ces uspeti da resis problem koji imas.
umesto toga:
mozda da probas da ga malo lupis, ili da `prikljestis` konektore koji nalezu na panel pa dok ne skupis novce za drugi da giljas na tu foru...

savet: ako se ipak budes bavio lemljenjem, caka je da nasiljenu lemilicu dovoljno priblizis pojedinim konektorima (znaci, ne ostvarujes fizicki kontakt!) pa ce blizina toplotnog izvora da `prelemi` lemove, a svako ko se bolje razume u to ce me opsovati i dobaciti da to `drzi vodu dok majstori odu` i bice u pravu
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs