Ortak je uzeo nov komp sa grafickom Asus 8600gt i pokusao je da je poveze sa televizorom. Radio je to ranije sa starom grafickom i sve je radilo bez problema. Kada je sad isto sve pokusao, izgubila mu se slika i na monitoru i na TV-u i nikako ne moze da je povrati. Zna li neko sta je problem i ako da se vrati u normalno stanje? Pokusali smo sa vadjenjem graficke, sa prebacivanjem monitora na drugi DVI izlaz, sa drugim TV-om, uvek isto, komp radi ali slike nema. Ljudi pomagajte.
Da li imas sliku pod LowLevel okruzenjem tipa BIOS, DOS, da li daje lsiku odmah po ukljucenju? AKo tu ima slike a nema je u Winu verovatno je driver nulovan, pa je potrebno skinuti u safe mode-u stari preko Driver Cleaner-a i staviti potom novi. Ako nemas sliku ni pri Boot-u onda ste na volseban nacin spalili kartu, verovatno neadekvatnim rukovanjem ili losim kablovima, TVom...
Nadam se da nije spaljena !!!! Ortak je kupio neki kabl jer sa onim sto je dobio uz graficku nije mogao da dobije boju (u pitanju je kabl koji se deli na tri zice). Prodavac nam je rekao da je taj kabl samo za digitalne televizore i dao nam je drugi koji ima samo jednu zicu (mislim da se koristi RGB izlaz iz graficke a TV vezujemo preko cinceva). Iako smo vadili graficku i bateriju za BIOS, nista se nije promenilo a graficku nismo mogli da probamo na drugom kompu jer nemamo ni jedan sa PCI-e slotom.
Verovatno ste je unistili. Kada kupite kablove koje nisu pravili elektro-inzenjeri ili provereni serviseri najpre proveite unimerom da nesto nije u KS-u. Drugo, ako imate krseve od TVa tipa NEO, VIVAX...cesto su oni uzrok kvara. Vecina kartica ima video encoding jedincu (npr. ViVo opcije) ugradjenu u glavni GPU a ne kao externi IC, pa se komunikacija i preko S-video/Composite-a odvija preko main GPUa, mada pre njega postoji logika koja filtrira i propusta signal ka TV-out-u, moguce je da je neka komponenta na toj liniji riknula a ne sam GPU. U svakom slucaju, mrka kapa! Probajte neku obicnu PCI VGA kartu pa ako ona radi onda znate sta je. Ako nemate garanciju potrazite servis (Nemanja, Mladen...)
Mrtva je. Nosi je u servis (kod tvog prodavca) i pravi se lud...Ne pominji da si je povezivao sa TVom. Probaj one srpsko-jevreske fore:nisam ja nista,ko,ja...pa ja nema pojima o cemu vi pricate,itd. Mom drugu je pre nedelju dana crkla Asus 8600GT kad je pokusao da uradi isto sto i ti. Od servisera je dobio po meni nelogican odgovor...Navodno moze da crkne ako je prikljucis na TV,a prethodno ne izvuces prikljucak za kablovsku televiziju...Ovo se kao vrlo cesto desava kad se povezuje preko skarta... Ne znam nisam pametan,ali meni ovo ne deluje bas logicno.
meni nije spalila kartu ali pravila je problem slika igra titra.. samo na tv-u kada se iskljuci kablovska sve je ok kazu ljudi da jesignal kablovske prejak
Vec mi je na laptopu tako crkao tv out... Problem nije u jakom signalu vec u tome sto kablovi za kablovsku idu kroz vazduh i nigde nisu uzemljeni... Struja cepa kroz konektor... Najbolje je da iskljucuje kablovsku kad god ubaci tv out... U svakom slucaju, ondesi je, pravi se blesav i ako te neko pita ne znas ni sta je tv out...
Sledeci put kupite dobre kablove. Idite u BG Elektronik i uzmite HQ kablove koji vam trebaju. Jes da su skupi, ali bar znate sta ste kupili. Kod mene je sve povezano sa njima: pojacalo, predpojacalo, gramofon, CD plejer, kaset dek, veliki poluprofesionalni magnetofon, DVD plejer, video rekorder i sve to u kompjuter i iz kompjutera (i audio i video). Sve radi bez problema, jedino zeza struja iz kablovske, pa iskljucujem kaad iz kompjutera saljem sliku na monitor. Doduse, imam staru Ausovu VIVO Nvidia graficku, koja je ocigledno manje osetljiva od ovih novijih (i mnogo losija, naravno).
Graficku si spalio,pa uradi kako su ti ljudi rekli...:) Nikakvi kablovi ne pomazu (ni najkvalitetniji) za tvoj problem sem da iskljucujes kablovsku a i TV pre nego sto povezes graficku sa TV-om!!! Prikljucak od kablovske ne pomisljaj da prikljucis dok je ukljucen komp!!! Nikako ne stavljaj druge(ne originalne) kablove sem ako ti serviser(koji zna posao) kaze da mozes koristiti neke druge! Pozdrav
Dobio je ortak kabl uz graficku ali smo mislili da on zeza pa smo otisli u BG elektronik da kupimo isti takav. Riba koja radi nam je rekla da se takvi kablovi dobijaju samo uz graficku i odjurila da zavrsi smenu. Onda smo otisli u neki lokalni servis racunara i lik koji tamo radi nam je dao drugi kabl (jednozilni) jer sa starim kablom (trozilnim) mogu da rade samo digitalni televizori. Kada smo stavili taj kabl, sve je riknulo. Ne znam da li da idem kod njega i da njega smaram ili da ne radim nista. Sa starim kablom je slika bila crno-bela ali je sve radilo a kada smo stavili taj drugi kabl, graficka je crkla. A mozda da tuzim SBB?
stavi taj stari kabal od stare graficke svideo sa 4 pina.i radice ti kao sto radi i kod mene sto se tice struje u koakslnom kablu, da prodje kroz tv pa kroz video in i na kraju spali izlaz na grafickoj?? neverujem mada se razumem u elektroniku ko mara u kriv ....
Opet cu napomenuti da sam imao vise slucajeva sa 8600 karticama koje su spaljene zbog TV-a! Original kablovi su komponentni-sto znaci da Y(crno beli signal) R-Y i B-Y idu posebno. U prevodu znaci da su boja i crno bela slika odvojeni.Sa 4 pinskim kablom(S Video) su takodje odvojeni ali u drugom obliku. Da ne duzim pricu-graficka moze biti spaljena cak i zbog samog TV-a(zbog razlike potencijala izmedju racunara i TV-a)!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.