POZDRAV svima na forumu. Imam pitanje, konsultacije radi, sta mislite, da li prodavati 8800GTX i kupiti 2xHD3850 u crossfire varijanti? Sta mislite o tome posto me opet zanosi neka ideja da trosim pare na racunar, svaki mesec nesto moram da uzmem, tako mi je najlakse da ostajem donekle u koraku sa razvojem?! Sta mislite o tome da li se isplati u odnosu cena/performanse? 3D max studio mi je prioritet a posle njega i neka igrica, Crysis sam skoro presao, Lost Planet, Bioshock i slicno tek nameravam da malo igram. Svi imamo nesto decije u sebi pa i ja.
Ista mi je ideja pala na pamet.Mozda ste oglas i videli na berzi.Hteo sam GTX-a da prodam i uzmem dve 8800GT u sli modu ali to povlaci neke druge stvari i probleme.Drugari su me posavetovali da to ne radim.Jedino sto cu da uradim a to je da cu dici voltazu i s tim dobiti jos bolje performanse.Upravo trazim EK Water block za 8800 GTX i sad cu da postavim temu.Pozdrav!
Neki baja je dobio 14k u 3dmakr06 sa 3850 u CrossFire a i klokovane su. Mislim da je koristio ovaj novi AMD Phenom 3900 valjda nosi za njega. Po SM2 i SM3 nose vise od stock GTX-a ali klokovani GTX nosi vise.
...uradishe crossfire test sa ovim karticama i dobishe rezultate na nivou 8800gtx,sto ti vec imas ,prema tome ako imas performanse sto bi se zezao ? ...Ove kartice 3850 NE SRCU struju vec spadaju u veoma ekonomicne cak i pod crossfire-om , a isto je sto se tice i zagrevanja,za razliku od 8800gt koja przi i na 90 stepeni bez pardona,tako da ne bi trebalo tvrditi nesto sto ne stoji ... koji to test pokazuje da 3850 u crossfire rezimu zaostaje od 8800gtx kada je AA i Af u pitanju , a svako cak i vrapci znaju da Ati ima lepsi prikaz od Nvidije...Inace sam vlasnik Nvidia kartice (7900gto) tako da i nisam neki navijac za Ati ,a pogotovu ne za AMD ,ali kad nesto stoji onda stoji... P.S.8800gt ima ocajne sli performanse i treba je uzimati samo kao single resenje...`Ajd u zdravlje!
Pa kakva je to brzina i score?Pa ja sa mojim GTX-om sam taj score davno premasio.Nije isplatljivo uzimati to djubre!Nikad Ati nije bio brzi niti bolji.Ali moram se sloziti sa Dragojlom,da ima bolji prikaz slike stoji,na zalost!
:: Neki baja je dobio 14k u 3dmakr06 sa 3850 u CrossFire a i klokovane su :: Mislim da je koristio ovaj novi AMD Phenom 3900 valjda nosi za njega :: Po SM2 i SM3 nose vise od stock GTX-a ali klokovani GTX nosi vise.
Moram jos nesto dodati.8800 GT je skoro jak kao GTX sto se nadovezuje na dilemu koju je nvidia8800 postavio.Iza njih stizu upgrade-ovane 8800GTS koje ce biti znacajno brze od sadasnje Ultre!Pitanje.Gde je onda GTX danasnji?E zato je mene mucilo ovo kao i sad njega.Nisam ga prodao,zadrzao sam ga,zaista je extra primerak,dobro se klokuje i kvalitetan chipset ali sta kad se sve ovo promeni a hoce?8800 GT je vec uveliko izasao,na pomolu je i GTS ali novog GTX-a nigde nema a kamo li Ultre!Mislim da je nVidia samo u_rala sa ovim potezom,stvarno je uradila nesto ne svakidasnje sa bez i malo logike.U mesto da izbace novu i napredniju generaciju grafickih karti oni traze neki srednji segment a ustvari dosli do samog vrha zbog novog G92 Chipset-a.Gde je 8900GT-GTS-GTX pa mozda i Ultra?Logicno bi bilo ovako nesto kao nastavak generacijski koji se desio sa 7900 serijom!I sad ce da izbace neku seriju GTS-a koji jede mog GTX-a za dosta manje para.Pa koji sam onda . dao 500 Eur za graficku kad me samo zajeb_se i ne samo mene nego sve koji su na istom polozaju.Od novog GTX-a ni traga ni glasa,ma ne pominje se u opste.Ljudi ovo je citava zbrka,napravili su pometnju bez potrebe!
Tesko da ce Ati vise moci da nparavi prozvod kao sto su 9800 i 850 XT ne mislim samo tome ko ce da uzem primat u 3d marku vec po kavalitetu izrade u zadnjih samo goinu dana sam morao da vratim 4 grafikce kartice koje su crkel posle 8 meseci Gigabyte 2 1600xt i 2 1950 pro. Nikad OC noramlan rad dobro napjanje i sve 4 za u preiodu od nekih 2 meseca. Sto se tice serije 1950 i 1600 xt za koju mogu da tvrdim nvida ima daleko bolji prikaz kvaliteta slike za seriju 2... neznam jer nisam imao kontak sa njima... Nekad sam toliko bio ubedjen da je ATI vrh sad sam malo premneio misljenje to jest malo sam se opekao... Ko zna!!!!!!!
:: :: Nikad Ati nije bio brzi niti bolji :: :: :: A od kada ti imas racunar
Ja imam PC od 96-e i od tada pratim i petljam se sa tim. Ati je uvek imao lepši 2D prikaz, a imali su jače kartice samo kad je nVidia imala onu bezveznu FX 5xxx seriju. A i ATI All In Wonder su bile odlične kartice za ljubitelje multimedije. U svemu ostalom ih je nVidia ušila. Pre tri-četiri godine sam imao ATI 9600Pro i more problema sa igrama (nivo na Dantooinu u KotOR-u je bio neigriv od seckanja, preklapanje tekstura na Mafiji je bilo katastrofalno, igre starije od dve godine nisu htele ni da mrdnu, itd...). Jedna verzija drajvera popravi stanje u jednoj igri (ne secka toliko KotOr) ali onda na drugoj užas (umesto crne boje na Mafiji se dobije crno-bela mreže koja treperi...urota grobara :). Sve sam pokušavao, ali sam je posle tri-četiri meseca sa slašću prodao, kupio 6600GT i ama baš SVAKA igra je radila bez problema. Od tada izbegavam Radeone u širokom luku, jer volim ponekad da obrnem, recimo, Full Throttle, GK2:Beast Within, Twinsen`s Adventure, sve one stare igre zbog kojih nisam spavao noćima, a koje na ATI-ju neće ni da mrdnu...
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. American Grafitti
Zaista je lepo videti da ima razlicitih misljenja po pitanju iskustava po pitanju proizvodjaca grafickih kartica. Svako misljenje mi je veoma bitno, upravo zbog dileme koja se postavlja...
Ne razumem zasto bi menjao nvidiu za Ati-ja kad je opste poznato da su nVidia kartice mnogo bolje po pitanju performansi u igrama.Ati je imao tu i tamo neki dobar model , ali je nvidia ipak nvidia pogotovo sada kad su izasle 8800 kartice.Ali ako bas hoces da zamenis tu 8800GTX za te dve 3850 verovatno ces dobiti na performansama , mada ja to nebi radio jer se ne isplati.Koliko sam citao ta graficka trosi ko luda pa ako imas dve takve graficke zamisli koliko ce ti trebati jako napajanje , a ono ima i svoju cenu koja verovatno nije mala.
e ja igram cod4 sa atijem x1300...klokovanu na 526 mhz uzmi tu graficku extra je :),e imas najacu graficku i hoces da je menjas,stvarno ne treba ovo komentarisati....
Vazi druze, mozda si u pravu. Sto se tice napajanja, gore u jednom od postova sam napisao da imam napajanje od 1000W, valjda bi mi bilo dovoljno. Nvidiju ne mogu u SLI na ploci Asus P5K Premium jer podrzava samo Crossfire. Ili pak dve HD2900XT u crossfire?!
:: Ne razumem zasto bi menjao nvidiu za Ati-ja kad je opste poznato da su nVidia kartice mnogo bolje po pitanju performansi u igrama.Ati je imao tu i tamo neki dobar model , ali je nvidia ipak nvidia pogotovo sada kad su izasle 8800 kartice.Ali ako bas hoces da zamenis tu 8800GTX za te dve 3850 verovatno ces dobiti na performansama , mada ja to nebi radio jer se ne isplati.Koliko sam citao ta graficka trosi ko luda pa ako imas dve takve graficke zamisli koliko ce ti trebati jako napajanje , a ono ima i svoju cenu koja verovatno nije mala :: :: ::
Ma i 650W je dovoljno za dva GTX-a no nema potreba menjati uopste kad i nemas za sta. Jedino da igras u 2000 rezoluciji pa da ti treba vise,cekaj na novu high-end grafiku 9 serije.
Upravo zbog toga bih i menjao posto imam Dell 30` TFT na kome je rezolucija 2560x1600. To me i baca u dilemu.
:: :: Ma i 650W je dovoljno za dva GTX-a no nema potreba menjati uopste kad i nemas za sta :: Jedino da igras u 2000 rezoluciji pa da ti treba vise,cekaj na novu high-end grafiku 9 serije :: ::
Kolko ja znam mozes da imas SLI na CrossFire maticnoj samo moras da editujes drivere da bi radile graficke,pogledaj na netu poprilicno sam siguran da su ljudi ovo vec radili.
:: Zato sto mi ploca ne podrzava SLI vec samo Crossfire :: :: :: :: Pa sto onda ne bi uzeo jos jednu 8800GTX ?
Ovo vec deluje primamljivo ali ne znam koliko je moguce. Najgore od svega je to sto nemam od koga da pozajmim jos jednu 8800GTX da bih probao, pre nego da se odlucim da uzmem...
:: Kolko ja znam mozes da imas SLI na CrossFire maticnoj samo moras da editujes drivere da bi radile graficke,pogledaj na netu poprilicno sam siguran da su ljudi ovo vec radili :: :: :: :: Zato sto mi ploca ne podrzava SLI vec samo Crossfire :: :: :: :: :: :: :: Pa sto onda ne bi uzeo jos jednu 8800GTX ?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.