Ne prikladna tema, u ne prikladnom odeljku sa ne prikladnim pitanjem
STRANA 1 OD 2
AaAa
Ne prikladna tema, u ne prikladnom odeljku sa ne prikladnim pitanjem
22.08.2018. 09:59
T66133
status: user broj poruka: 661
Ne znam gde su teme vezano za `kopanje`, pa cu pitati ovde, posto ima veze sa grafickama. Jel ima neko predstavu koliko bi moglo mesecno cisto da se zaradi od 15 rigova sa po 6xRX470 asus? Ugrubo onako me zanima?
Ubismo mozak kolege i ja, bas nas zanimalo. Igrom slucaja smo videli u jednoj firmi u NS(ejj firmi), kako imaju 10-15 tih sranjceta, pa smo se zaprepastili. Jel moguce da je to toliko postalo unosno? A ubi nas znatizelja
Nemoj da te ubije znatiželja. Ima ovdje 2 ozbiljno neozbiljno jaka kopača, koji rade za SNS. Čisto da ti ne pomognu da ti preuzmu sredstva, zbog brbljivog jezika. Čisto da znaš postavke. Isto je i na Benču. MNože ovo nekome da koristi. Nadam se da nije na štetu.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Znaš kako. SNS banda je to. Mnogo se stoke sa osmogodišnjom školom i doktorskim disertacijama nakupilo, a bukvalisti su. Hoće da imitiraju selju Velju, ali on je državna ustanova za sve njih, ma koliko bio primitivni ljakser.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Ja svaki put kad iskucam tekst ono se sve obrise i ostavi bukvalno prvi red do tacke? Gde je ovde sloboda govara, neko mi to uskracuje(ovo mi se desava na trecem telefonu vec)
A zasto cim neko pozeli da se bavi kopanjem naidje na drvlje i kamenje?
Covek je jednostavno pitao koju sumu da ocekuje i to je to. Posao kao i svaki drugi, ulozis, radis na tome, zaradis i sta je tu toliko iritantno kod vas kada neko hoce da se bavi time? Interesantno koliko se ljudi strecaju kada im pomenes kopanje, koji auto kupiti, koji racunar...Znaci, da ne poverujes.
Kada se kupuje sporet, komad odjece, neka druga tehnika TV i sl. ne vade se oci, najvise na ovo gorepomenuto.
Da li je to neka vrsta ljubomore ili sta vec. Ne znam da li se neko vec bavio ovim fenomenom?
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Mozda je u globalu tako, ali ovde to nije slucaj. Sad sto ce AaaAaaAA, da se bavi kopanjem, ja necu nista osetiti, bavio se kopanjem ili ne. To su mala odstupanja, bukvalno neprimetna. Nije to druze, postoji tu neki drugi problem sto su ljudi alergicni na to da neko hoce da kopa. Mozda ona, ti ces da kopas i sedis kuci, a ja ceo dan rmbam za neku sicu u firmi...I onda se misli i jabih da imam para da ulozim i da znam osim pritiska na power swich racunara i to sve da pdesim :)
Ili ona, kao vi pokupujete sve kartice i onda mi `gejmeri` nemamo gde da kupimo, a ako ima na oglasima polovne, sve su kopale :D :D hahaha, kakva glupost, majko mila.
Pa ne znam, mislim ti sto rmbaju u ofisu ionako ne znaju nista o tome. Ili rmbaju sto su probali pa pukli. Mislim da na benchu moze da sazna mnogo vise. Ovde je ja mislim pfmrulez ili tako nesto davao detaljna uputstva. Moze AaAa i da pretrazi forum.
Jbmlga. Moze se naci dosta informacija o tome. Ali gde god da pita, nece se lepo provesti :D Ne dao bog i da pita za misljenje koji racunar kupiti, tu ce da se pobiju, a o kolima je vec ozbiljna rasprava, tu se oci vade.
Pitanje ne valja. Dok je magleni novac bio u stangaciji ili rastu, mogao je to da pita i da dobije odtovor. Danas je u padu (ne danas, već globalna tendencija) i napada se sa više jakih strana, bilo glasinama koje mu obaraju cenu u roku od sekunda bilo fiskalnim merama međunarodno jakih igrača. Niko ga ne podržava a da zvanično nešto znači i vredi, samo tajno. Tako, da jučerašnje prognoze su da će kriptovalute uskoro biti bliske nuli ili nula, to je trenutno `in` predviđanje koje može da se pročita od valjda značajnih prognozera. Pa prema tome proračun ne vredi pišljiva boba, jer se stvari menjaju jako jako brzo, čas jako izgubi pa povrati itd. E, sad, više puta su mu prognozirali propast i dešavao se sunovrat ali i eksplozija, pa eto ih još.
i zato RX 580 sada možeš da uzmeš i za 180€ u Beogradu. Čisto da se zna. Ali nije tolika razlika. Da zarađuješ samo 50 € i ja bih prestao time da se bavim. Ko zna kako da radi kako se kopa, neće propasti ni na koji način. Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
ima tu onaj decko sto je kopao iz Leskovca cini mi se, bila je i tema i on je bio ljubazan pa je objasnjavao sta kako i koliko se zaradi, potrazi na forumu
ja licno sam vise za mining rig(rig bas za to pravljen) nego grafikama da se kopa, a proracun koliko mozes da kopas sa njima imas na netu, ja sam na netu trazio proracun, pa sam onda proracunavao potrosnju struje, ali sve ti je to up-down ima tu zajebancija dosta, kao torente da trazis sa seedovima tako je i sa ovim, isplati se samo sa vise komada grafickih ili sa `skupljim` mining masinama, citao sam da i 4 graficke da stavis malo je, jer izvlace malo MHsh (mega hash-a).
trenutno nema alternative i mogu da se slozim da je kriza vecina je na eth i ja sam presao pre 15stak dana ali sam konstantno u potrazi za nekim cryptonight novcicem zbog manje potrosnje grejanja itd od decembra nisam kopao eth dok vecina nije mrdala
ajd da ne racunamo trenutnu situaciju jer se to menja iz dana u dan
prosek godisnji 1.5-2usd ugrubo po karti
jer je bilo perioda od jedno desetak dana 20+ usd po karti 15-20 stak dana 9usd po karti jedno mesec i jace 5 usd po karti vecim delom godine 1.5 sada dosta ispod 1 usd
90karti x 1.5usd recimo po mom misljenju preko toga prosek
4000 dolara bez amortizacije ugrubo mada bas zavisi od coveka do coveka
They say I act like I don`t give a fuck...I tell them I`m not acting...It`s just who I am...
evo decembar mesec izvlacim prosek 11k usd 50 karti sam tada imao na linuxu na MNX u tih 50kom 12 280x ostalo rx to je 7.33 usd 30 dana sredina 2017 10500e za dva meseca sa 38 karti ja mislim tako nesto bese.... i to izvadi godisnji prosek samo tako lupnuo sam 1.5 vise je
ima vise faktora koji uticu takodje zavisi dal utapas i izvlacis profit ili cekas cenu i zaradis jos vise ili ode u ..rac coin pa dobijes sipak
They say I act like I don`t give a fuck...I tell them I`m not acting...It`s just who I am...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.