Ja samo mogu da pretpostavim koliko ce da ode diff u pm za kopanje kriptokur...valuta kada se ova bolestina pojavi. Jos samo 15 dana :)) GDDR6 je tek prica za sebe, uostalom imate google translate i recnike pa prevodite, mene vec boli glava od clanka sa linka.
``The current information suggests a staggered rollout of the 20-series GPUs as follows:
GeForce RTX 2080: August 30 GeForce RTX 2070: September 27 GeForce RTX 2060: October 25``
Mislim da vecinu srpskih bogatasa zanima samo da li ce i koliko 2060 biti brza od 1060, koliko ce kostati i da li ce i kada moci da se kupi. I sto posebno zanima kolegu Gareta87, da li ce imati barem 10GB memorije :)
Kako bih ja tebi rekao, PCGamer je verovatno stariji od mnoge decurlije koja ce karte sa linka budziti u ``tata kupiJo`` racunare tako da ne dipr. Igraj se sa tim 5820K i placi sto Threadripper 2990WX rape-uje to tvoje govance od procesora trollu ubudjali.
:: Kako bih ti rekao, niko ne zna jos uvek ni da li ce biti 1180 ili 2080 : :: : :: ::
:: Kako bih ja tebi rekao, PCGamer je verovatno stariji od mnoge decurlije koja ce karte sa linka budziti u ``tata kupiJo`` racunare tako da ne dipr :: Igraj se sa tim 5820K i placi sto Threadripper 2990WX rape-uje to tvoje govance od procesora trollu ubudjali :: :: :: :: Kako bih ti rekao, niko ne zna jos uvek ni da li ce biti 1180 ili 2080 : :: :: :: : :: :: :: ::
Troll radi za ASUS i EKWB. Zna mnogo vise od tebe i od tih koji lupetaju gluposti .) Zasto bih plakao? Nov cpu je jaci od mog koji koristim 3 godine? Nemoguce.
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | AORUS 1080Ti | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
:: Kako bih ja tebi rekao, PCGamer je verovatno stariji od mnoge decurlije koja ce karte sa linka budziti u ``tata kupiJo`` racunare tako da ne dipr :: Igraj se sa tim 5820K i placi sto Threadripper 2990WX rape-uje to tvoje govance od procesora trollu ubudjali :: :: :: :: Kako bih ti rekao, niko ne zna jos uvek ni da li ce biti 1180 ili 2080 : :: :: :: : :: :: :: ::
Bice serije 2, ali tvoj recnik a i generalni nastup su daleko od prihvatljivog.
:: Kako bih ja tebi rekao, PCGamer je verovatno stariji od mnoge decurlije koja ce karte sa linka budziti u ``tata kupiJo`` racunare tako da ne dipr :: Igraj se sa tim 5820K i placi sto Threadripper 2990WX rape-uje to tvoje govance od procesora trollu ubudjali ::
@Lvirt I ja kazem. Samo i dalje mi nije jasno zasto Kuti ima potrebu da pljuje po vestima koje dolaze od renomiranog casopisa koji se bavi racunarstvom bar 3 decenije. Sto se mene tice neka novu seriju nazovu kako im dune ali sumnjam da PCGamer nije obavesten.
Link sam okacio da ljudi budu informisani a ne da se kao sto je inace narodni obicaj u nas Srba i korisnika ovoga foruma prepucavaju po starom dobrom sistemu nije sija nego vrat.
A da li ce 2060 biti brza od 1060 ne zna niko ali kao sto pise makar za 2080 klokovi ce biti drasticno veci, u upotrebi je 12nm proces naspram 16nm i koristi se GDDR6 memorija. Jel treba da nacrtam da bude jasnije sta sve donosi nova generacija karti?
Uostalom, izlazak 2080 flagship karte nije daleko pa cemo svi videti sta ce ista doneti sa sobom.
Drugovima rudarima srecan rad i x puta veci diff :)))
Nista ja ne pljujem, samo kazem da oni ne znaju ni ime karti. Ovo je cist senzacionalizam i click bait. `evo sta znamo`. Ne znaju nista, nego nagadjaju, sigurno ce nesto od toga pogoditi, samo je pitanje koliko i sta.
Ja bih voleo da nam nacrtas sta sve donosi nova generacija karti :D I zasto nam je bitan 12nm process i GDDR6 memorija.
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | AORUS 1080Ti | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
Ja bih te razumeo da je Kurir/Informer/Alo pustio ovu vest pa da je ni ne gledam ali dobro, niko te ne tera da verujes sta pise. Verovatno ni ovi AMD-ovci nisu digli Threadripper-a na 6GHz, ma cista laz i prevara. Pozdravlja te Donald Trump, i za njega je sve sto mu se ne svidja fake news. Elem, ako neko zna sta ce doneti 12nm proizvodni proces naspram 16nm i GDDR6 onda si to sigurno ti. Odoh da sednem u cosak i da i dalje nemam pojma :*
:: Nista ja ne pljujem, samo kazem da oni ne znaju ni ime karti. Ovo je cist senzacionalizam i click bait. `evo sta znamo`. Ne znaju nista, nego nagadjaju, sigurno ce nesto od toga pogoditi, samo je pitanje koliko i sta :: :: Ja bih voleo da nam nacrtas sta sve donosi nova generacija karti :D I zasto nam je bitan 12nm process i GDDR6 memorija :: :: :: 5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | AORUS 1080Ti | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h :: ::
Sta je to ASUS i jel mora velikim slovima? Ako je neka dobra pekara ili cevabdzinica daj podeli sa drugarima gde se nalazi pa da svratimo na masni burek ili deset upola s lukom :*
:: Kud svi, tu i mali Mujo. Ako ASUS HQ ne zna nomenklaturu novih karti, zasto mislis da PCgamer zna? : :: :: Ja znam zasto nije preterano bitno, pa reko da cujem zasto jeste :: :: 5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | AORUS 1080Ti | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h :: ::
:: Sta je to ASUS i jel mora velikim slovima? Ako je neka dobra pekara ili cevabdzinica daj podeli sa drugarima gde se nalazi pa da svratimo na masni burek ili deset upola s lukom : :: :: :: :: Kud svi, tu i mali Mujo. Ako ASUS HQ ne zna nomenklaturu novih karti, zasto mislis da PCgamer zna? : :: :: :: :: Ja znam zasto nije preterano bitno, pa reko da cujem zasto jeste :: :: :: :: 5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | AORUS 1080Ti | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h :: :: :: ::
Meni je prosto fascinantno kada vidim reklamni video koji najavljuje ko zna kakvu revoluciju, kakvu tajnu, kakav proizvod, pa kada pogledas video a ti cekas da iz kutije izadje vestacka inteligencija a ne obicna, naaaajobicnija graficka karta, krojena po poslednjoj modi u svetu poluprovodnika,
Ako niko nije primetio, vec nekoliko puta, smena generacija GPU-a je pracena promenom nanometarskog proizvodnog procesa. I naravno, to tako i treba da bude da bi se odrzao profit. Drugi razlog novom proizvodnog procesa, je i povecanje performansi. Da, lakse je smanjenjem prozivodnog procesa izvuci performanse nego redizjanirati graficki cip. Jednostavno je isplativije i na duzi rok, donosi vise para.
Narodski receno - `muze` se maksimalno postojeca arhitektura, dok ne doteraju cara do duvara. R&D najcesce odavno ima odogvor na potencijalni skok konkurencije, ali se ne izlazi u javnost ako nisu u debelom skripcu sa zaradom ili se spremaju udruzeno sa proizvodjacima spremaju neki veci tehnoloski skok, da bi se odmakli od konkurencije ili prodobili neko novo trziste ili veci deo trzista. A i dobitak se najcesce dobija tako sto se smanji prozivodni proces a narihtaju cuda jezgra, stream procesori i tako dalje....
U prevodu, nema tu nista novo - sve staro, sve poznato, sa tu i tamo dodatim nekom novom podrskom.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Tako je, to se zna, ali problem je taj, sto nije samo to u pitanju, bilo bi super da je samo to, nego problem, odnosno poenta je u namernom razvijanju igara, da rade sa novijim karticama/arhitekturama bolje, iako je dovoljna sirova snaga.
:: Meni je prosto fascinantno kada vidim reklamni video koji najavljuje ko zna kakvu revoluciju, kakvu tajnu, kakav proizvod, pa kada pogledas video a ti cekas da iz kutije izadje vestacka inteligencija a ne obicna, naaaajobicnija graficka karta, krojena po poslednjoj modi u svetu poluprovodnika, :: :: Ako niko nije primetio, vec nekoliko puta, smena generacija GPU-a je pracena promenom nanometarskog proizvodnog procesa. I naravno, to tako i treba da bude da bi se odrzao profit. Drugi razlog novom proizvodnog procesa, je i povecanje performansi. Da, lakse je smanjenjem prozivodnog procesa izvuci performanse nego redizjanirati graficki cip. Jednostavno je isplativije i na duzi rok, donosi vise para. :: :: Narodski receno - `muze` se maksimalno postojeca arhitektura, dok ne doteraju cara do duvara. R&D najcesce odavno ima odogvor na potencijalni skok konkurencije, ali se ne izlazi u javnost ako nisu u debelom skripcu sa zaradom ili se spremaju udruzeno sa proizvodjacima spremaju neki veci tehnoloski skok, da bi se odmakli od konkurencije ili prodobili neko novo trziste ili veci deo trzista. A i dobitak se najcesce dobija tako sto se smanji prozivodni proces a narihtaju cuda jezgra, stream procesori i tako dalje.... :: :: U prevodu, nema tu nista novo - sve staro, sve poznato, sa tu i tamo dodatim nekom novom podrskom. :: :: U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti! :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.