Koju bi graf. trebao imati da bi Crysis radio u dx10 na max
STRANA 1 OD 2
vuk125
20.11.2007. 01:59
T6590
status: user broj poruka: 2929
Imam MSI 8600GTS Diomond Plus 512MB DDR3 u DX10 na 64-bit Visti KATASTROFA, inace sa ovom mi sve ostale igre na isto oS-u rade lepo COD4, Bioshock itd. i to sve na max Probam ja XFX 8800GTS 320MB malo bolja katastofa. Pa mozda rekoh treba 8800GTS ali sa 640Mb, tako ja pozajimim od komsije doticnu karticu evga 8800GTS 640Mb frame rate jedva da je 30 cesto zna da padne na ispod 10, strasno!!!! Evo u masini mi stoji 8800GTS 640MB a ja ne mogu da prestanem da se nerviram. Sta treba ovde 8800 ultra , GTX , ili ove dve u sli. ???
Sve dodatno zavisi i od toga koji procesor imas i koliko memorije, nije sve do graficke. Ja igram Crysis na max u 1280x800 sa 8800 GTX i Q6600, 4GB DDR2 i imam u proseku 30 frejmova sto je jako igrivo...
20.11.2007. 02:26
Imam 4200+ oc na 2800Mhz i 2x1GB DDR memorije oc na 470Mhz 3-3-3-11. 1T CPU TEST U 3D MArku 2006 je 2143 sto nije uopste lose zar ne??? stavicu sutra jos 2x1GB ove iste memorije, pa probam sa ovom evga 8800GTS
Realno, imas los procesor, i 3D mark to pokazuje, jer ja sa mojom konfiguracijom imam 13.000 do 14.000 poena u 06 verziji. Nebitno je sto si stavio 8800GTS jer bez nekog barem Core 2 Duo procesora neces videti poboljsanje u Crysisu pa makar stavio i SLi 8800 Ultra 4200+ se pojavio u januaru 2006 tako ce sad da napuni 2 godine... Za normalno igranje crysis-a bi trebalo da imas barem 10.000 poena u 3d marku da ga igras normalno na max u nekoj nizoj rezoluciji
@Vuk125 Da ponovim nesto sto smo vec apsolvirali na ovom forumu. 8800GT je JACA od GTS i radi priblizno kao 8800GTX,a uz to kosta(kostace uskoro) poprilicno manje...izmedju 13500-15000 dinara. Mada ti ni GT ni GTX pa ni Ultra nisu dovoljne za velike rezolucije(1600x1200). Crysis je jednostavno previse zahtevna igra za danasnje kartice. Ovo sam stvarno i ocekivao kad sam video da ga je prisvoio EA games...Uopste ne cenim ovu firmu...I bas sam se razocarao kad sam video da su kupili Crytek. Ako Crysis ne ispuni ocekivanja mislim da su definitivno bezidejni EA strucnjaci krivci.
Izvinjavam se svima koji imaju drukcije misljenje,ali ja ni u jednoj EA igri nisam video nesto novo,vec samo obradu neceg vec vidjenog sa boljom grafikom i losijim gejm plejem...Plagijat.
EA je samo razvio partnerstvo za izdavanje Crytek igara, a ovo nema nikakve veze sa Crysisom jer ga je striktno razvijao samo Crytek, EA ga je samo izdao Moras da odigras celu igru da bi video njenu lepotu. Mozda je prepakovani Farcry, ali ovo je mnogo bolje, ne samo jos jedna obicna FPS pucachina
Re: Koju bi graf. trebao imati da bi Crysis radio u dx10 na max
20.11.2007. 03:23
status: user broj poruka: 12796
Sorry, nisam video da si napisao CPU test. Reci cu ti sutra, sad me mrzi da radim CPU test... :D BTW, u pitanju je Q6600 ne E6600. Quad Core
:: Ovaj 4200+ je overclockovan na 2800Mhz i kao takav U cpu testU u 3d marku 2006 daje 2143 :: Koliko je skor sa e6600 u cpu testu u 3d marku 2006?? ::
:: EA je samo razvio partnerstvo za izdavanje Crytek igara, a ovo nema nikakve veze sa Crysisom jer ga je striktno razvijao samo Crytek, EA ga je samo izda :: Moras da odigras celu igru da bi video njenu lepotu :: Mozda je prepakovani Farcry, ali ovo je mnogo bolje, ne samo jos jedna obicna FPS pucachin Nisam igrao.Nagadjam posto se mnogo ljudi zali da je previse zahtevna,a jos nisam cuo kometare da je neko odusevljen igrom...Makar ne na forumu...Trejler koji sam video na netu stvarno ostavlja fenomenalan utisak. Dok su se ljudi odmah oglasili za CoD4 i okarakterisali je kao fenomenalnu igru...I stvarno jeste,samo da ima malo vise nivoa bila bi jos bolja.
E pa, zavrsio sam celu igru, i mogu samo da ti kazem da je kompletno glupo uporedjivati je sa Call Of Duty 4 koji je klasicni FPS. Sama prica je fenomenalna, pogotovo dizajn ceo. Ovo stvarno ima drugaciji potpuno osecaj. Odigraj, neces zazaliti.
Pa nije valjda da nisi Crysis odigrao samo zbog komentara sa foruma? Probaj lepo pa sam zakljuci :D
:: :: EA je samo razvio partnerstvo za izdavanje Crytek igara, a ovo nema nikakve veze sa Crysisom jer ga je striktno razvijao samo Crytek, EA ga je samo izda :: :: Moras da odigras celu igru da bi video njenu lepotu :: :: Mozda je prepakovani Farcry, ali ovo je mnogo bolje, ne samo jos jedna obicna FPS pucachin :: Nisam igrao.Nagadjam posto se mnogo ljudi zali da je previse zahtevna,a jos nisam cuo kometare da je neko odusevljen igrom...Makar ne na forumu...Trejler koji sam video na netu stvarno ostavlja fenomenalan utisak :: Dok su se ljudi odmah oglasili za CoD4 i okarakterisali je kao fenomenalnu igru...I stvarno jeste,samo da ima malo vise nivoa bila bi jos bolja :: :: :: DaSickSyste ::
:: Pa nije valjda da nisi Crysis odigrao samo zbog komentara sa foruma Ma neee.)))))) Nisam igrao zato sto...Sta ja znam...CoD4 sam igrao samo zato sto sam kupio bratu pa je bila kod mene i rekoh ajde da je probam.Ako se nadje Crysis kod mene instaliracu je zasto da ne. S.T.A.L.K.E.R. sam instalirao odigrao dva nivoa i posle mi je samo sakupljao prasinu u kompjureru skoro dva meseca...Iako su ljudi hvalili ovu igru mene nesto nije privukla. Ali Far Cry je definitivno najbolja FPS igra koju sam ikad igrao...Ako je Crysis makar priblizno toliko dobar igracu je sigurno. :: Probaj lepo pa sam zakljuci : Probacu sigurno ovih dana...Na tvoju preporuku
koju rezoluciju pokusavas da poteras? vidi, u sustini, glavni gap je grafika... probao sam svaku od 8800 - GS - GT - GTX... pogodi kakvi su rezulatati... procesor i memorija su - gotovo nebitni... e6750@2.66GHz vs. e2160@1.8GHzOC@3.33GHz sa 4GB rama oba - nema razlike... osim u ceni za procesor... slabije g.karte nisu mogle ni da pokrenu kako treba... ostale performanse su identicne... preporuka GTX 768MB za max para, GT za manje para vise muzike - barem u USA - odakle dobijam komponente... nesto jeftinije - odustani.... zli mod... nisam probao testiracu pa cu da javim...
Probaj da trazis, naci ces... There are no fools... Just people ignoring knowledge...
1. Procesor Intel QX9650 (cirka 1.400â¬) 2. Ploča sa X38 čipsetom koja podržava 3-way Crossfire, recimo Asus Maximus Formula (oko 400â¬) 3. 3 X ATI 2900XT (ebi ga, X38 ne podržava SLI) (oko 1.000â¬) 4. 8 GB RAM DDR3 1800 (oko 1.000â¬) 5. Napajanje u vidu mini Ãerdapa. 6. Ostalo je manje bitno...
Sve ovo je bilo, naravno, šala. Lično mislim da je Crytek preterao. Jeste da je grafika super, ali nije toliko bolja od CoD4, a ova je bar 5 puta manje zahtevna...a i zabavnija. Suludo je sad pokušavati igrati je na maksimumu, pogotovo na skroz neoptimizovanoj Visti. A ako baš MORAŠ da je igraš na maksimumu, onda je ostavi i za jedno dve godine, kad izađe Vista SP2, directx 11.1 i nVidia Gforce 10800 Ultra, ima da klizi kao po loju.
`Ali Far Cry je definitivno najbolja FPS igra koju sam ikad igrao...Ako je Crysis makar priblizno toliko dobar igracu je sigurno.`
DSS, da nije nivoa sa vanzemljacima, pomislio bi da je ovo našminkani Far Cry. Vredi probati. Ja ne volim FPS igre, ali mi se Crysis svideo, a CoD4 oduševio...
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. American Grafitti
20.11.2007. 10:26
Za ovako nizak frame rate i sa e6850, 4 gb ddr2 8800GTX, X38 chipset jedva da je 35(probao sam ) padne i na ispod 10 u velikom broju slucajeva kada se igra u DX-10 full-u i rezoluciji 1280x1024 bez AA. sa AA 4x jedva da je 30, definitivno je nedovoljno optimizovana. Igra odlicno izgleda ali ovo je preterano. Endzin je toliko neispeglan da je to grozno. Mislim igrica jeste vrh, verovatno ce moci da se igra lepo 40 frame rate barem, sa sledecom generacijom GPU-ova nvidia serija 9 ili neki 8900 GT, mozda treba staviti i physX karticu pa da to lici na nesto.
Crysis je neoptimizovan, sto ste i sami zakljucili, a evo jos jednog pokazatelja, igrati Crysis na 640x480, 800x600, ...1280x1024 ili respektivnim 16:9/16:10 rezolucijama he isto, ali bukvalno isto, jednostavno igra ide kako ide, ali je pohvalno sto je endzin uradjen tako da i na manjim frejmovima pici igra dobro!
Sto se tice Physics hardvera, zaboravite, crytek je sam rekao da njihova igra ne podrzava tu vrstu hardvera, vec iskljucivo procesor i to glavni, zato i jeste potrebno imati barem DulaCore procesor!
...DalekiPlac (FarCry) je igra koja je tek zazivela 2 god posle izlaska, za ovu mozda nece proci 2 ali, tu je...
Lose radi,ja sam igro na Q6600,4GB i 7950GT gde na max ( high sve NE very high jer je DX9) imam 10FPS Uzeo sam na jedan dan XFX-ov GTX iz ortakove firme i ima negde 30-40FPS a kad ima akcije 25 mada ume da padne i na 20 maltene.
1440x900 sve na Very High bez AA i AF.
Mislim posle 10FPS izgleda da radi savrseno ali ipak 20FPS u akciji nije nesto sto bi zvao `uzitkom` Nista cekamo na 9 seriju nvidie pa cemo da igramo za koji mesec valjda na max.
:: Mislim posle 10FPS izgleda da radi savrseno ali ipak 20FPS u akciji nije nesto sto bi zvao `uzitkom :: Nista cekamo na 9 seriju nvidie pa cemo da igramo za koji mesec valjda na max ::
Koji mesec?? Bojim se da će ovo tek za godinicu-dve da se istera na maximumu...hm, možda GF9900 Ultra u SLI modu.
9 serija ce verovatno za nekih 6-7 meseci il tako nesto tj.2-3 cetvrtina 2008
:: :: Mislim posle 10FPS izgleda da radi savrseno ali ipak 20FPS u akciji nije nesto sto bi zvao `uzitkom :: :: Nista cekamo na 9 seriju nvidie pa cemo da igramo za koji mesec valjda na max :: :: :: :: Koji mesec?? Bojim se da će ovo tek za godinicu-dve da se istera na maximumu...hm, možda GF9900 Ultra u SLI modu.
a igra jeste bezobrazno zahtevna, iako je jako dobra... ja bih bio srecan da mogu da je igram na 1023x768 na high bez aa i af, ali ni to ne mogu, mogu samo na medium sa 7900gt
Cuo sam da se ljudi zale da je ova igrica dosta zahtevna, video sam kod par ljudu koji imaji slabije graficke karte da se stvarno pokazala kao zahtevna igra. Posto ja svoj kompjuter koristim ugravnom za 3d,photosh,ilustraam itd..., resio sam da skinem CRYSIS i probam. Poseduje racunar P4 3.0MHZ, 2gram i to 667mhz,P5B loca i 8800gts 640mb. Kada sam instalirao igru sve je ispo glatko u setingsu sam postavio da mi sve bude u full i najveca rezolucija. Naravno nisam ukljucio anti-aliasing posto bi me to bas zakucalo. Da se pohvalim igra radi fenomenalno bez ikakvog seckanja. sada mi nije jasno kako to vi sa tako jakim racunarima imate problema sa ovom igrom. Ja osim graficnke karte od vecinu vas ovde nemam nista jace i igra radi fenomenalno. rezolucija 1280x1024 u adcanced mode sve na very hight. Jos je igra pokrenuta na win vista sto zanci da je full dx10. Sta vi upravo ocekujete? Kako ova igra treba da radi, kad se vi zalite. Jedino ako vam se komponente u racunaru ne slazu.
...bez zamerke, ali mom drugu igra ne secka ako igra sa 15fps-a, meni secka kad spadne ispod 35-40fps, iako je to smesno! Jedno je igrivo, a drugo je da igra ide, ima nas raznih!
Slicno je bilo i sa CRT monitorima, covek 10god radi na 60Hz i ne smeta mu, a ja cim pogledam u CRT, nebitno da li je na 60 ili 100Hz, meni smeta!
...ali opet, sve u svemu, za ugodno igranje nekog FPS-a treba ti framerate iznad 50fps-a da bi TO bilo to!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.