Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
bagovi na sapphire x1950xt?
STRANA 1 OD 1
jeremijabg bagovi na sapphire x1950xt? 19.11.2007. 02:45 T6575

status: user
broj poruka: 128

dakle,kad igram gothic3 na navisoj rezoluciji(1440x900 75hz) ponekad se pojave linije na likovima u igri i na okruzenju,kao da se razvuce grafika..na primer na `call of juares` to nije slucaj ali i na` colin dirtu` i `driveru` jeste..znaci,grafika uopste ne secka ali se `desavaju` te linije...na nizim rezolucijama nema problema...konfa je sledeca:c2d e6400,gigabyte dq6,2x1gb geil 800mhz,monitor Samsung 940bw,napajanje trust 570 w dual fan(verovatno je ovo nebitno ali...)..pa ako neko zna sta je ....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
filni //// 19.11.2007. 06:06 #33356

broj poruka: 1221

Mozda se pregreva graficka.... kada su vece rezolucije..Ko zna...A mozda i driver losh..Ipak je to ATI.... :) A i ta rezolucija u kojoj igrash je jako cudna... ili igraj u 1024:768 ili u 1280:1024 ..Al ta je bash bzv rezolucija...Po meni... :) ja poz...Preoveri temp grafike..kada duze igrash...
filni ... 19.11.2007. 06:13 #33357

broj poruka: 1221
sada sam tek video koji monitor imash.... i to jeste tebi najveca rezolucija..Maximum Resolution / Définition maximale 1440x900 ! Izivni...moja greshka..nisam odmah obratio paznju...Pitanj je kako je igra optimizovana za Wide monitore...i to...Jedino..grejanje graficke...driveri..Ili igrica nije dobro optimizovana za Wode monitore..neshto od ta tri je...Pa ti vidi shta je...
OCz re 19.11.2007. 16:35 #33389

broj poruka: 2900
Ako si je klokovo onda nije stabilna smanji malo frekenciju.
Drugo mozda se pregrejava,a trece zeza driver.
jeremijabg Re: re 19.11.2007. 16:41 #33391

:: Ako si je klokovo onda nije stabilna smanji malo frekenciju
:: Drugo mozda se pregrejava,a trece zeza driver

Nisam je klokovao i ne greje se a imam i poslednje drajvere(uzgred probao sam sve moguce 7.8,7.9,7.10,omega...)moguce da je problem sa podrskom za wide...
OCz re 19.11.2007. 20:02 #33410

broj poruka: 2900
Ako nije nista od toga onda je verovatno da ga zeza zato sto je wide monitor i ja imam 19` wide ali ne znam,nisam imao nikakvih problema do sada.
Pisko Monopolly 19.11.2007. 22:29 #33427

broj poruka: 6650
nVidia sponzoriše gomilu razvojnih timova, sa ciljem da napravi nepotpuno kompatibilne igre sa ati grafičkim čipovima. To je išlo dotle da je ati morao (i, mora) da razvija svaki mesec nove zakrpe za gomilu igara, da bi sve optimizovao i bar donekle iskorstio često napredniju arihtekturu od konkurenta, koja je mućkom u ćorsokaku. Dešavalo se to i pre sa starijim čipovima ati-ja, i, ne samo to što si ti primetio, da neka nova igra ima grafičkih bug-ova - do ispravke catalysta, već, možda nisi još uočio, novim catalyst-ima, znaju da pobrljave neke starije igre koje su do tada radile kako treba. nvidia is meant to be....
Para vrti gde burgija neće. Tako je i intel forsirao benchmark testove koji su forsirali memorijski protok u vreme p4 i athlona, jer je kod intela bio godinama zakon - a ostatak procesora moron, sve dok nije amd po3,14zdeo i napravio memorijski kontroler na čipu i popišao intela.... onda su promenili benchmark i važnost u tekstovima... Ipak, kao prebeg sa ati-ja na nvidiu, kajem se, ne zbog igara, već zbog svega. Kad prikaže, ati to radi kako treba, ne zakida, bluruje, mrlja, ispira i .... ma, kao da gledaš dva dvd-a, jedan kineski snimljen kamerom iz bioskopa, i jedan 5.1 dolby `sa sve`. A, o drajverima za ati... like buses... ko što neko ismeva non-stop.
Ne odgovaram iz lenjosti da pročitam više od 10 aktuelnih poruka...

jeremijabg Re: Monopolly 19.11.2007. 23:22 #33431

:: nVidia sponzoriše gomilu razvojnih timova, sa ciljem da napravi nepotpuno kompatibilne igre sa ati grafičkim čipovima. To je išlo dotle da je ati morao (i, mora) da razvija svaki mesec nove zakrpe za gomilu igara, da bi sve optimizovao i bar donekle iskorstio često napredniju arihtekturu od konkurenta, koja je mućkom u ćorsokaku. Dešavalo se to i pre sa starijim čipovima ati-ja, i, ne samo to što si ti primetio, da neka nova igra ima grafičkih bug-ova - do ispravke catalysta, već, možda nisi još uočio, novim catalyst-ima, znaju da pobrljave neke starije igre koje su do tada radile kako treba. nvidia is meant to be...
:: Para vrti gde burgija neće. Tako je i intel forsirao benchmark testove koji su forsirali memorijski protok u vreme p4 i athlona, jer je kod intela bio godinama zakon - a ostatak procesora moron, sve dok nije amd po3,14zdeo i napravio memorijski kontroler na čipu i popišao intela.... onda su promenili benchmark i važnost u tekstovima... Ipak, kao prebeg sa ati-ja na nvidiu, kajem se, ne zbog igara, već zbog svega. Kad prikaže, ati to radi kako treba, ne zakida, bluruje, mrlja, ispira i .... ma, kao da gledaš dva dvd-a, jedan kineski snimljen kamerom iz bioskopa, i jedan 5.1 dolby `sa sve`. A, o drajverima za ati... like buses... ko što neko ismeva non-stop
:: Ne odgovaram iz lenjosti da pročitam više od 10 aktuelnih poruka...

ma ati bre ko mi da pravimo...saplitanja sa svih strana a opet ubava slika...zato sam se ponovo i vratio na atija....mislim,kupio me sa 9xxx serijom i to ti je...jeste nvidia sada zakon ali ono nesto im fali....i kad budem menjao kartu idem verovatno na ove 38xx...pa kud puklo....bmga,mozda sam mazohista ali...
::
Nikolai trka 20.11.2007. 07:59 #33462

broj poruka: 4

Cela frka ATI - nVidia - slicno AMD - Intel od pre godinu i nesto... a i ranije... ATI nudi napredniju arhitekturu, nVidia - brute force... Intel je izasao kao pobednik... kao elektronicar jesam fan ATI-a ali posustaju... brute force izgleda rula... to je to... da ne poredimo snagu napajanja koju zahteva ATI a koju nVidia...

Probaj da trazis, naci ces... There are no fools... Just people ignoring knowledge...

studio Re: Re: Monopolly 20.11.2007. 20:55 #33534

broj poruka: 4

:: ma ati bre ko mi da pravimo...saplitanja sa svih strana a opet ubava slika...zato sam se ponovo i vratio na atija....mislim,kupio me sa 9xxx serijom i to ti je...jeste nvidia sada zakon ali ono nesto im fali....i kad budem menjao kartu idem verovatno na ove 38xx...pa kud puklo....bmga,mozda sam mazohista ali..
:

verovatno i ne znas koliko si u pravu -> 3 od 5 razvojnih projekata u ATiju su vodili SRBI(!!) - info iz prve ruke :)
Ako se neko seca ATi Rage 3D PRO AiW karte -> ne treba ni da pogadjate ko je to napravio...
inace, od prodaje AMDu ATi vise NE postoji (osim imena naravno)
sto se tice nVidia-ATi rata, to izgleda otprilike ovako -> bila jednom jedna 3D labs firma (ako neko ne zna koja je to, samo cu reci da su napisali OpenGL). raspala se jer je bila isuvise dobra i isuvise skupa. e pa pola njih je odlucilo da predje u ATi, a pola u nVidiju. pre podne prave chipove, a posle podne sede na picu i dogovaraju kako vise da NAS za`ebu (otprilike kao i nasi politicari :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs