Kao sto naslov kaze, monitor LG 22MP68VQ-P na papiru ima 75hz refresh rate, ali on je dostupan samo u nizim rezoluzijama (1280x1024). Slova su mutna, bez obzira na bilo koje podesavanje. Koristim single link DVI kabel.
Molim vas za savet, da li mi treba drugi kabel ili nesto ne radim kako treba ?
Ako na grafickoj imas HDMI, kupi HDMI. U medjuvremenu, probaj da ukljucis freesync na monitoru, pa probaj da promenis rezoluciju. Pre toga, instaliraj drajver za taj monitor.
:: Kao sto naslov kaze, monitor LG 22MP68VQ-P na papiru ima 75hz refresh rate, ali on je dostupan samo u nizim rezoluzijama (1280x1024). Slova su mutna, bez obzira na bilo koje podesavanje :: Koristim single link DVI kabel. :: :: Molim vas za savet, da li mi treba drugi kabel ili nesto ne radim kako treba ::
potpuno je bezbedno i ako je oc nestabilan pojavice se treperenje ili artifakti uglavnom po ivicama ekrana probaj da smanjujes/povecavas oc 1hz
ja koristim dual link dvi-d i moj Samsung p2450 sam oc sa 60 na 77hz sto je max ako ga stavim na 78 izbaci mi upozorenje na ekranu i pocnu artifakti ili se ugasi
da bih oc radio moras da pecujes gpu drajvere sve ti je ovde
gore navedene savete, nece da napravi custom resolution, izbaci samo DVI out of range. Probao NVIDIA Pixel clock patcher, nema promene.
Takodje, desava mi se nesto jako cudno - kad se digne sistem slika je kristalno cista na login screenu, i cim se ulogujem, zamuti se skroz. Slova na ekranu se naizmenicno zamucuju i izostravaju dok pisem ove redove ? U cemu je stvar ? Kupio sam IPS nadajuci se da ce mi se oci malo odmoriti ( posao mi je vezan za celodnevno buljenje u monitor ) ali ovo je uzas, glava me boli, ne mogu ni da surfujem! Sta ovde nije u redu, monitor, kabel, graficka ?
:: Kolko ja znam single link DVI ne moze preko 60hz u fullHD rezoluciji. Ne znam kako vam nije palo na pamet da to proverite prvo : :: :: 5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | AORUS 1080Ti | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h :: ::
na 74hz. Citao sam i ja da single link kabel nece da ide preko 60hz, ali eto, uspeh. Ali majku mu njegovu, slova mi i dalje nisu kristalno cista, nije mi prijatno da citam tekst. Sva on screen podasavanja isprobah, i nista. Je li moguce da je ova zajebancija od single link kabla ? Da li ce mi slika biti kristalno cista ako kupim dual link ? U Windowsu je slika kristal, ali u Chromu recimo uzas.
Nisi valjda očekivao da ćeš sa većim refresh rate-om da dobiješ čistiju sliku?
:: na 74hz. Citao sam i ja da single link kabel nece da ide preko 60hz, ali eto, uspeh. Ali majku mu njegovu, slova mi i dalje nisu kristalno cista, nije mi prijatno da citam tekst :: Sva on screen podasavanja isprobah, i nista. :: Je li moguce da je ova zajebancija od single link kabla ? Da li ce mi slika biti kristalno cista ako kupim dual link ? :: U Windowsu je slika kristal, ali u Chromu recimo uzas ::
Znam da refresh rate u sustini nema veze sa jasnocom slike.
Ovo mi je iskreno prvi wide monitor u zivotu. Do sada sam imao kantu Samsung 940n, koji je imao 75hz refresh rate, i bilo sta ispod toga davalo je jako mutnu sliku.
U cemu je ovde onda problem, ja nikako ne uspevam da dobijem kristalno cist tekst.
Hvala druze na ovim referencama, ja sam to vec sve prelistao, ali informacije su oprecne.
HDMI u teoriji ne moze da ide preko 60hz, ovde ljudi govore da ne uzimam HDMI vec DVI, pa me sve to malo zbunilo. Aj uzecu HDMI od prijatelja, isprobacu sa njim pa javljam kakvi su rezultati.
Skini zadnji drajver za monitor i OnScreen Control. U samom monitoru iskljuci super resolution i ukljuci Freesync. Kada to odradis restartuj komp i trebalo bi da ti se pojavi da mozes da promenis Hz na 75 na 1080p
i monitor sad hoce da ide na 75hz u 1080p. Ali, kao sto kolega Daum rece, slika nije nista jasnija. Kazite mi, molim vas, koje je vase misljenje po ovom pitanju ? Neki fontovi u Windowsu i u Chrome-u su savrseno cisti, a neki su mutni katastrofa.
Da li su ovo mozda simptomi crkavanje grafike, ili je neki softverski problem?
Probao sam da se igram sa DPI scaling opcijom, Cleartype, nista ne pomaze, slika nije prijatna za gledanje. Dok pisem ove redove font se muti i izostrava, a to mi se desavalo i na prethodnom monitoru. Promenio sam PET verzija desetke, sedmice, osmice.
Do monitora nije, on screen menu je savrseno cist. Pomagajte, ne znam vise sta da radim.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.