Svi koji bi uzimali kompove ili grafiku u skorije vreme mozda bi trebali malo da sacekate na novu GTS koja dolazi 3 decembra kod nas naravno malo kasnije.
NVIDIA plans to release a 128SP GeForce 8800 GTS 512 card in December. Now Chinese website IT168.com has managed to get hold of the card photos and specs. The 8800GTS 512 card uses the same G92 core but has 128 shader processors instead of 112 on the 8800GT. It is clocked slightly higher at 650MHz for core,1940MHz for the GDDR3 1ns memories and 1625Mhz for the shaders. The card takes up 2 slots due to a beefier cooling solution. The card is expected to be priced between US9-349 and launch on Dec 3rd.
Po ovome bi trebala da bude jaca od GT a samim tim i od GTX,ko zna sto i da li ce ali vredi sacekati i videti po ovome.
Jaca za 10% ako GTS bude jaca od GT-a mogu se kladim da ce biti jaca i od GTX,s obzirom i da uguse GTX sledece godine dolazi nova high-end grafika..9 serija nvidie.
Ma jok pocetna cena 250-300e max a ako bude nesto jaca od GT-a onda se isplati. Sto se tice GTX i SLI GT-a pa sad,na ovom su lose ispali ali sam i na drugim poredjenjima video da je single GT jako blizu GTX pa cak je u nekoj igri isti ili za nijansu brza. Za SLI znaci samo da je u tim igrama lose optimizovan SLI. Ali sigurna je stvar da kad dodje do AA GT-u pada FPS dok GTX cepa ko nista. Ali ionako malo ljudi koristi AA .. Kako kog treba videti sta ce da uradi novi GTS jer ipak ima 128SP-a ja verujem da ce biti jaci od GT-a a cena ce im biti jako blizu.
Nova GTS ce biti jaca od gtx modela,u to nema sumnje..ali ce i zato imati cenu od minimum 300 eura..ako ne i vise..Ko sto neko gore rece,8800gt je opet definitivni best buy...poz
:: Ma jok pocetna cena 250-300e max a ako bude nesto jaca od GT-a onda se isplati::
Bilo bi dobro da je tako, ali, s obzirom da se cene 8800GT na zapadu kreću između 200 - 300$, a kod nas je 260⬠(skoro 400$) onda bi trebalo da ti bude jasno koliko će ta kartica (eh, toliko čudo a KARTICA) koštati kod nas.
:: Sto se tice GTX i SLI GT-a pa sad,na ovom su lose ispali ali sam i na drugim poredjenjima video da je single GT jako blizu GTX pa cak je u nekoj igri isti ili za nijansu brza.::
GTX je za nijansu bolja, ali mnogo skuplja.
:: Kako kog treba videti sta ce da uradi novi GTS jer ipak ima 128SP-a ja verujem da ce biti jaci od GT-a a cena ce im biti jako blizu.::
Biće jači od GT ali ne toliko koliko će skuplji biti. Opet je 8800GT poželjnija.
Inače, ortak mi doneo snimak na kom su dve iste konfiguracije, na jednoj 8800 Ultra, a na drugoj 8800GTX overklokovan na taktove Ultre. I opale Crysis. Iako je sve `isto`, framerate na Ultri ne spada ispod 30, dok na GTX-u ponekad žestoko secka. Zašto? Ko će ga znati, valjda bolja izrada, kondenzatori, bogapitajšta. Dakle, novi GTS bi, bar po najavama, koristio novi čip (poboljšani G92, koji koristi 8800GT) i još par caka kojih nema na starim 8800GTS (512 rama), ali će joj to poprilično dići cenu, jer bi trebao biti malo sporiji od Ultra modela...
Ovako 250-260$ su obicne GT kod nas su isto ali u evrima. A one eVGA,XFX klokovana su do 300$ tolko ce i ovde biti ali u evrima. GTS ce obicna biti 300$ a verovatno i malo manje znaci 300e ovde. A XFX,eVGA i ostale nazovimo ih `ljubitelje kod gamera` ce bii do 350$ znaci ovde ce GTS sigurno kostati oko 300e ali ce i njima cena malo padati,ali ako su i pitanju neke pristojne performanse ja bi svakako dao 50e vise za to. Sve u svemu GT i dalje ostaje the best buy jasno,no ako neko zeli vise...kazem moze malo da saceka. eto tolko pozz.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.