Kao sto neki od vaz znaju crkao mi je stari monitor , i uzeo sam preko oglasa polovan syncmaster 225bw , kontajuci da sam rijesio problem dok ne skupim para za novi.
Kad sam upalio monitor sve je izgledalo ok , posle jedno 3-4 sata koristenja odjednom monitor mi promjeni sliku i sve postade crveno na njemu. Kaanije prebacim ga i povezem na laptop ista stvar , vratim na pc povezem opet i odjednom gle cuda normalna slika . medjutim opet za jedno sat dva pocrveni slika . Kad je slika crvena a ja udjem u podesavanja monitora ona se prikazu plava tj normalne boje al je i dalje pozadina crvena , kao sto mozete da vidite i na slikama dole.
Ako je OSD dobar, možda je kabl u prekidu ili postoji problem sa konektorom na monitoru. EDIT: Pretpostavljam da je priključenije preko VGA kabla (D-sub)?
Evo zamjenjena oba kabla i napojni i ovaj drugi , pa cu da vidim sta se desava , mada sumljam da je do kabla , jer su do sada kablovi bili ok na starom monitoru
:: kabel, kabli, kabl... pa vidi :: :: Ako je OSD dobar, možda je kabl u prekidu ili postoji problem sa konektorima na monitoru :: EDIT :: Pretpostavljam da je priključenije preko VGA kabla (D-sub) :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
:: Evo zamjenjena oba kabla i napojni i ovaj drugi , pa cu da vidim sta se desava , mada sumljam da je do kabla , jer su do sada kablovi bili ok na starom monitor :: ::
ma provjerio sam sve izgleda ok , da kabal je VGA , na monitoru je prikljucen na VGA a na grafickoj ima onaj nastavak DVI-D
:: Možda si iskrivio pinove na starom kablu? Sam kabl je možda dobar, ali su možda pinovi pokrivljeni ili čak i slomljeni. Pogledaj :: :: Ovaj drugi je... koji? Kako izgleda? :: :: https://goo.gl/SDTGe :: :: il :: :: https://goo.gl/gikV2 :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :: :: Evo zamjenjena oba kabla i napojni i ovaj drugi , pa cu da vidim sta se desava , mada sumljam da je do kabla , jer su do sada kablovi bili ok na starom monitor :: :: :: :: ::
Napisao je da ga je prebacivao na laptop. S obzirom da je u pitanju VGA kabl, adapter nije, jer je ostao na kartici, tj, 99 % nema DVI izlaz na laptopu.
Naravno, izvesna verovatnoća postoji.
Pozdrav!
Vlada
:: 75% da ne valja taj dvi adapter, 25% vga kabl :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.