Pa sto ne spojis rucno? Oba kabla 220v idu u napajanja, iz primarnog (sa unutrasnje strane zalemis zelenu i crnu i ubacis u ATX konektor na sekundarnom napajanju, ne trebaju ti nikakvi adapteri.
:: Sta je bolje za spajanje dva napajanja? add2psu ili 24pinski kabl dodatnim konektorom :: Elektrofusio :: Powered by ReactorSuperial
a i ovo mi nekako deluje lepse. Nego me interesuje da li je svejedno koju od ove dve varijante ili postoji neka razlika? Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
Jel moze neki link kako izgleda taj add2psu? Ovaj drugi znam da nema nista od elektronike, samo dodatni 24-pin kabl koji sluzi kao kratak spoj za zelenu-crnu kada se ubaci. U principu mozes njega da koristis, jer napajanje ima svoju elektroniku, filtere, zastite itd.
:: a i ovo mi nekako deluje lepse. Nego me interesuje da li je svejedno koju od ove dve varijante ili postoji neka razlika :: Elektrofusio :: Powered by ReactorSuperia :: ::
Kako sam razumeo (ako jesam), ovaj adapter aktivira napajanje (pomocu nekog switch-a), nezavisno od drugog napajanja, ako je tako, onda je to bolje resenje. Plus, ima neki dodatak za delay, ako hoces npr. da ti se ugasi posle odredjenog vremenskog intervala.
IM, ne moze tako, potrebano je kratkospojiti zelenu i crnu, a ne sa primarnog napajanja dovesti te dve zice na 2 - nije preporucljivo tako.
Relaj je taj koji ce da cakne kada dodje napon sa 1. i kratkospoji zelenu i crnu na drugi. Ovo sve moze i bez konektora, samo je relej potreban i lako se snadjes, zavuces zice i izoliras. Nema tu nikakvog opterecenja, tako da ce ok odraditi posao i tako.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Pa sto ne spojis rucno? Oba kabla 220v idu u napajanja, iz primarnog (sa unutrasnje strane zalemis zelenu i crnu i ubacis u ATX konektor na sekundarnom napajanju, ne trebaju ti nikakvi adapteri :: :: :: :: Sta je bolje za spajanje dva napajanja? add2psu ili 24pinski kabl dodatnim konektorom :: :: Elektrofusio :: :: Powered by ReactorSuperial
Sigurnija je varijanta kada je PSON galvanski odvojen, tj. kada se koristi relej za spajanje sa jednog na drugi, sto bi bila ona prva varijanta sa linka.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Sigurnija je varijanta kada je PSON galvanski odvojen, tj. kada se koristi relej za spajanje sa jednog na drugi, sto bi bila ona prva varijanta sa linka :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Mislim da mu nece trebati galvanski izolator, posto vezuje napajanja u paralelu (crna/zelena zica), pod uslovom da ide na isti steker/produzni (uzemljenje). Pritom bi morao da veze oba napajanja na zajednicku masu (kuciste). I skoro sva (nadam se da su sva) napajanja imaju vec izolaciju izmedju primara i sekundara. (AC/DC). Postoje oni Y konektori bas za te stvari. Ovo se relejom je sasvim OK i samo ako su brzi releji u pitanju i naravno da su tihi. A ne oni sto se cuju kao da sekac za tompus.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1 - i7 2600K/16GB RAM/MSI 1060 Gaming X 6G/Samsung 850 Pro 256GB - 1TB - 3TB SATA/SoundBlaster ZX/CM 690 II Advanced/SS 850KM3/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/Noctua NH-U12S - 2Fan
:: Sigurnija je varijanta kada je PSON galvanski odvojen, tj. kada se koristi relej za spajanje sa jednog na drugi, sto bi bila ona prva varijanta sa linka :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Zasto nije prepocljivo? Sta ce mu galvanski izolator za napajanje?
Ja sam to radio regularno na nekoliko konfiguracija, nema nikakvih problema, niti smetnji, niti bilo cega sumnjivog vec dosta dugo vremena, tako da... Uostalom, postoje regularno adapteri bez ikakve elektronike, releja i sl., koji direktno spajaju crnu/zelenu, samo elegantnije sa ATX konektorima i to je sve.
:: IM, ne moze tako, potrebano je kratkospojiti zelenu i crnu, a ne sa primarnog napajanja dovesti te dve zice na 2 - nije preporucljivo tako :: :: Relaj je taj koji ce da cakne kada dodje napon sa 1. i kratkospoji zelenu i crnu na drugi :: Ovo sve moze i bez konektora, samo je relej potreban i lako se snadjes, zavuces zice i izoliras. Nema tu nikakvog opterecenja, tako da ce ok odraditi posao i tako :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: Pa sto ne spojis rucno? Oba kabla 220v idu u napajanja, iz primarnog (sa unutrasnje strane zalemis zelenu i crnu i ubacis u ATX konektor na sekundarnom napajanju, ne trebaju ti nikakvi adapteri :: :: :: :: :: :: :: Sta je bolje za spajanje dva napajanja? add2psu ili 24pinski kabl dodatnim konektorom :: :: :: Elektrofusio :: :: :: Powered by ReactorSuperial
Predomisljao sam se da kupim ovo cudo sa relejem ali posto vidim da vas pola smatra da nece biti problem to sve izvesti sa 24pin adapterom onda cu ipak kupiti samo taj kabal.(kod jednog lika vec to imam dogovoreno pa nebih da otkazujem osim ako nije bas problem, to jest ako mi dovodi napajanja ili druge komponente u opasnost) Hvala svima na trudu i vremenu!!!! Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
I obavezno vezi oba napajanja za istu masu - okasta buksna - zica - okasta buksna, pa na sraf svakog napajanja (ili ako imas kuciste spremno zadva napajanja).
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1 - i7 2600K/16GB RAM/MSI 1060 Gaming X 6G/Samsung 850 Pro 256GB - 1TB - 3TB SATA/SoundBlaster ZX/CM 690 II Advanced/SS 850KM3/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/Noctua NH-U12S - 2Fan
Da to sam kupio. Sad se selim pa nemam vremena da to sve probam ali kad budem javljam. Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
:: Nadam se da si ovo narucio :: :: http://www.megacomputer.ca/prodimg//009676/56791.jp :: :: I obavezno vezi oba napajanja za istu masu - okasta buksna - zica - okasta buksna, pa na sraf svakog napajanja (ili ako imas kuciste spremno zadva napajanja) :: :: ____________________________ :: P8P67 Pro v.3.1 - i7 2600K/16GB RAM/MSI 1060 Gaming X 6G/Samsung 850 Pro 256GB - 1TB - 3TB SATA/SoundBlaster ZX/CM 690 II Advanced/SS 850KM3/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/Noctua NH-U12S - 2Fan :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.