Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
za servisere - H61M-P23, ne radi PCI-E slot posle ciscenja racunara
STRANA 1 OD 1
f0rever za servisere - H61M-P23, ne radi PCI-E slot posle ciscenja racunara 29.09.2017. 21:20 T65287

status: user
broj poruka: 3821
Cisceno usisivacem. Pre toga sve radilo, sada sve radi sem PCI-E slota. Ploca bootuje na integraciji.

Probano:

- BIOS update
- Ciscenje PCI-E slota
- Pregledao pinove na ploci
- Pokusavao sa nekoliko grafika
- Usao u Windows, u Device Menager uopste ne prepoznaje da je grafika ubodena u PCI-E

Inace, regularno vrti ventilator na grafici, ali je ocigledno nigde ne detektuje.

Bilo kakva pomoc bi bila dobrodosla, a i ja kao laik imam par pitanja:

Odakle se konkretno napaja PCI-E slot? Je l` ima svoju naponsku sekciju koju mogu da premerim sa multimetrom ili?

Dakle, pitanje bi bilo sta tacno napaja PCI-E slot na ploci? Razumem da svakako ide preko 24pin-a, ali me zanima koji deo na ploci je zaduzen za 3.3V/5v/12V ako uopste PCI-E radi na 12V? A kontam da radi..

Hvala na pomoci.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed vidi ovdena: 29.09.2017. 22:11 #639556

broj poruka: 10999
https://is.gd/2sNszi
https://is.gd/kQ5G1A

Naravno, ako i postoje naponi u svim tackama na slotu (lemnim mestima pinova), to samo po sebi ne garantuje i da ovaj slot ``radi`` kako treba. Moguce ja, na primer, da je pin iskrivljen ili slomljen, pa nema kontakta sa uredjajem (graf. kartom, u tvom slucaju)...
MegaTon Manual 30.09.2017. 10:51 #639567

broj poruka: 200
Proveri `Manual`:

Clear CMoS Jumper: JBat?
there is a CMoS RaM on board with an external battery power supply to preserve
the system configuration data. With the CMoS RaM, the system can automatically
boot oS every time it is turned on. if you want to clear the system configuration,
please temporarily short these two pins to clear data by using a metal object.
1
1
keep data Clear data
iMPoRtant
you can clear CMoS by touching two pins once with a metal object while the
system is off. avoid clearing the CMoS while the system is on. it will damage the
mainboard.
...
Prethodno isključi mašinu i iskopčaj kabl iz 220v...
Stara instalacija Windosa od pre pojave greške?
imarkovic Re: za servisere - H61M-P23, ne radi PCI-E slot posle ciscenja racunara 30.09.2017. 10:56 #639568

broj poruka: 19009
A sta ces dobiti ako izmeris ili ne izmeris napon za PCIe slot? Uopste ne mora da znaci da PCIe slot ne radi zbog toga sto ne dobija napon, jer moze da dobija napon i da ne radi zbog neceg drugog, zbog neispravnosti chipa. Savet je da odneses plocu na servis ako si definitivno zakljucio da ti ne radi slot.

:: Cisceno usisivacem. Pre toga sve radilo, sada sve radi sem PCI-E slota. Ploca bootuje na integraciji
::
:: Probano
:: - BIOS update
:: - Ciscenje PCI-E slot
:: - Pregledao pinove na ploc
:: - Pokusavao sa nekoliko grafik
:: - Usao u Windows, u Device Menager uopste ne prepoznaje da je grafika ubodena u PCI-
:: Inace, regularno vrti ventilator na grafici, ali je ocigledno nigde ne detektuje
:: Bilo kakva pomoc bi bila dobrodosla, a i ja kao laik imam par pitanja
:: Odakle se konkretno napaja PCI-E slot? Je l` ima svoju naponsku sekciju koju mogu da premerim sa multimetrom ili
:: Dakle, pitanje bi bilo sta tacno napaja PCI-E slot na ploci? Razumem da svakako ide preko 24pin-a, ali me zanima koji deo na ploci je zaduzen za 3.3V/5v/12V ako uopste PCI-E radi na 12V? A kontam da radi.
:: Hvala na pomoci
:: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
f0rever Re: Re: za servisere - H61M-P23, ne radi PCI-E slot posle ciscenja racunara 30.09.2017. 12:05 #639570

To i planiram da uradim. Probao sam sve sto mi je palo na pamet, ne vredi...

:: A sta ces dobiti ako izmeris ili ne izmeris napon za PCIe slot? Uopste ne mora da znaci da PCIe slot ne radi zbog toga sto ne dobija napon, jer moze da dobija napon i da ne radi zbog neceg drugog, zbog neispravnosti chipa. Savet je da odneses plocu na servis ako si definitivno zakljucio da ti ne radi slot
:: :: Cisceno usisivacem. Pre toga sve radilo, sada sve radi sem PCI-E slota. Ploca bootuje na integraciji
:: ::
:: :: Probano
:: :: - BIOS update
:: :: - Ciscenje PCI-E slot
:: :: - Pregledao pinove na ploc
:: :: - Pokusavao sa nekoliko grafik
:: :: - Usao u Windows, u Device Menager uopste ne prepoznaje da je grafika ubodena u PCI-
:: :: Inace, regularno vrti ventilator na grafici, ali je ocigledno nigde ne detektuje
:: :: Bilo kakva pomoc bi bila dobrodosla, a i ja kao laik imam par pitanja
:: :: Odakle se konkretno napaja PCI-E slot? Je l` ima svoju naponsku sekciju koju mogu da premerim sa multimetrom ili
:: :: Dakle, pitanje bi bilo sta tacno napaja PCI-E slot na ploci? Razumem da svakako ide preko 24pin-a, ali me zanima koji deo na ploci je zaduzen za 3.3V/5v/12V ako uopste PCI-E radi na 12V? A kontam da radi.
:: :: Hvala na pomoci
:: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
MilosNBG ... 30.09.2017. 12:19 #639571

broj poruka: 1586
hajde za krajnju opciju, rasklopi racunr, skini i procesor sa ploce, i ostavi je bez napajanja neko vreme, da vidis kako ce da se ponasa, jer ako se dobro secam, PCI_E je dirigovan direktno sa proceosra, i ako se je kojim slucajem nakupio statike, posebno ploca, moze vrlo lako da se desi da je problem i to... tako da rasklopi ga skroz, poskidaj sve sa ploce, sve raskaci, i ostavi tako neko vreme, sklopi ponovo i probaj....

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

krkub Re: ... 30.09.2017. 18:12 #639581

broj poruka: 1019
:: hajde za krajnju opciju, rasklopi racunr, skini i procesor sa ploce, i ostavi je bez napajanja neko vreme, da vidis kako ce da se ponasa, jer ako se dobro secam, PCI_E je dirigovan direktno sa proceosra, i ako se je kojim slucajem nakupio statike, posebno ploca, moze vrlo lako da se desi da je problem i to... tako da rasklopi ga skroz, poskidaj sve sa ploce, sve raskaci, i ostavi tako neko vreme, sklopi ponovo i probaj....
:

Ili, prvo: raskači mašinu sa električne mreže (kabl od napajanja), i power taster na kućištu drukni par puta.
gilopile ... 30.09.2017. 18:42 #639582

broj poruka: 9459
Bas kako IM kaze, ne mora znaciti da fali neki napon...Ima tu ihajj pinova koji su zaduzeni za razno razne stvari, inicijalizaciju...
Prvo pregledaj lupom da nisi odvalio fizicki neku komponentu u blizini slota i cipsteta. Obrati pacnju i na one male kond. iznad samog slota, jer preko njih idu kontakti...

AKo je sve ok, mozda staticki elektr. ostetio cipset.
Poslusaj i druge, raskaci sve, izvadi cmos batt i ostavi da prenoci. Ujutru u crkvu, pa par zdravomarija i pokusaj da kresnes :)
Nista cudno i da proradi posle dan-dva...O cemu se tu radi, ostaje misterija.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

f0rever Ljudi.. 30.09.2017. 18:46 #639583

Procesor je bio. Haos.

Sa drugim CPU-om sve ok. Problematican procesor ne radi ni sa drugom plocom sto se tice PCI-E..

gilopile ... 30.09.2017. 18:57 #639584

Usisao si mu dusu :D
Hmm, ocisti dobro kontakte na njemu pa probaj. Vidi da nije neki od njih nagoreo, mada sumnjam...

f0rever Re: ... 30.09.2017. 19:20 #639585

Sve to probao, nema `leba. Nisam ja.. :) Vlasnik.

:: Usisao si mu dusu :
:: Hmm, ocisti dobro kontakte na njemu pa probaj. Vidi da nije neki od njih nagoreo, mada sumnjam..
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

gilopile ... 30.09.2017. 19:37 #639586

E svasta da tako odapne. Djavolji CPU i PCI-e slotovi...

MilosNBG ... 30.09.2017. 21:28 #639589

broj poruka: 1586
A jbg, problem je zapraov u tome sto je nekada nesto sto je bilo na maticnoj ploci, sada u samom procesu, sto je samo povecalo njegovu osetljivost na takve stvari, obzirom da PCI_E X16 linije za GPU idu direktno sa procesora, bez posredovanja chipseta, ako se ne varam i ako se dobro secam sablona ovih ovjih resenja.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

f0rever Re: ... 30.09.2017. 21:44 #639591

Tako je. Od 1155 platforme, CPU je zaduzen za PCI-E, RAM i ako se ne varam pocevsi od 1150 i za USB 3.0

:: A jbg, problem je zapraov u tome sto je nekada nesto sto je bilo na maticnoj ploci, sada u samom procesu, sto je samo povecalo njegovu osetljivost na takve stvari, obzirom da PCI_E X16 linije za GPU idu direktno sa procesora, bez posredovanja chipseta, ako se ne varam i ako se dobro secam sablona ovih ovjih resenja.
:: U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs