možete da vidite o čemu je reč. Dakle, najjači model 3870 nije ništa drugo do 2900XT sa podrškom za PCI-E 2.0 i DirectX 10.1, nešto manjom potrošnjom, a sve ostalo je isto. HD 3850 je još slabija kartica. S obzirom da će verovatno dolaziti sa 1GB rama, cena će im biti viša od 2900Pro (260 â¬). Dakle, za manje pare, kupovinom 8800GT sa 512 memorije, dobijate bržu, bolju i daleko isplativiju karticu. I opet je nVidia ušila AMD...mislim, ATI. Nije ni čudo što se prvi kontigent od stotinak 8800GT kartica kod nas rasprodao za svega nekoliko sati... A i ja nameravam da menjam moj 8800GTS i doplatim za GT. Vredi. Jeste da ovo liči na reklamu, ali već je bilo priče o tome da `treba sačekati da se pojave Radeoni 38xx...`. Nema čekanja...
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. American Grafitti
je tako , slazem se za vecinu toga iz posta i ja bih uzeo i menjao za GT ali poenta je da treba sacekati nedelju dve, i cene doticnih kartica ce biti manje...niko ne osporava GT samo...moze se povoljnije proci...nadam se da su sad svi svatili posle 9999 puta
ima se - može se, ili ima se - baca se, ili ima se - ko ga šiša, ima se - šta će nam ili baca se - nema veze se......whatever.
Menjanje 8800 GTS za 8800GT, ne mogu da se opasuljim. To je kao Samsung 226BW za 226CW ili 8600 GT za 8600 GTS, ili menjam Core2Duo E6700 za E6750, mislim da se ne zezamo, ipak je to 2,6 procenta, nema šale.......e moje kolege......
:: Kako ono beše :: :: ima se - može se, ili ima se - baca se, ili ima se - ko ga šiša, ima se - šta će nam il :: baca se - nema veze se......whatever :: :: Menjanje 8800 GTS za 8800GT, ne mogu da se opasuljim. To je kao Samsung 226BW za 226CW ili 8600 GT za 8600 GTS, ili menjam Core2Duo E6700 za E6750, mislim da se ne zezamo, ipak je to 2,6 procenta, nema šale.......e moje kolege..... ::
Ma, shvatam ja to, ali stvar je u tome što sam pre tri meseca podigao kredit da konačno kupim dobru mašinu i, naravno, uz to sam uzeo i monitor od 22`, a opet tada nisam imao para za 8800GTS sa 640RAM-a, tako da će 512 mnogo bolje pasovati za rezoluciju od 1680x1050 (usput se akam sa Photoshop-om i velikim fotkama, a i za igre ipak znači). A zar ti ne bi menjao 8800GTS 320 za 8800GT 512 uz doplatu od 20 evrića? Mislim da to samo budala ne bi uradila...al` mnogo ljudi, mnogo ćudi...
Ako bi mogli da prodate svoje GTS za 200e i dati jos 50e za GT verovatno bi se isplatilo. Inace treba da izadje uskoro i nova GTS sa 2.0 PCI ona ce mozda biti i brza od GT...mada sad sto bi nvidia gusila svoje GTX i Ultre...
Da je suludo uloziti neki veci napor ili novac u zamenu 8800gts za 8800 gt... razlika u prerformansama je previse mala. Takodje mislim da je suludo ako neko tek kupuje graficku karticu da umesto 8800gt uzme gts...jednostavno razlika u ceni je previse mala :)).. Izlazice nove kartice jako cesto, ko hoce svakih par meseci da uzima noviju i moderniju, neka mu je sa srecom :)
Procitah da samo budala nebi dodala dvadest evra i kupila GT. Dijametralno - suprotno, ali opet podjednako logicno, postavlja se pitanje: Koja bi budala kupila za 20 evra manje polovnu GTS verziju?
Dakle, sa jedna strane imamo 50% pametnih ljudi koji CE PRODATI svoje GTS verzije, dok sa druge strane 50% budala koje CE KUPITI za 20 evra jeftinije polovne GTS verzije i nece im pasti na pamet da i oni dodaju 20 evra i kupe bolje, pritom nove GT verzije...
Plasim se da ce razlika izmedju polovne GTS i nove GT verzije biti malo veca od tih 20 evra i to daleko ispod granice isplatljivosti zdravom razumu... Mada 3D Mark kaze `par bodica vise`... nije 30 000, vec 30 500 ... a tatica kaze: `Sine oce to biti bolje od onog sto ima sin onog naduvanog direktora novokomponovanog preduzeca export - import d.o.o... Ako `oce, TRPAJ!`
Kume, da je mnogo... Mnogo je... Da je dobro... Odlicno je... I jedno i drugo...
Upravo to sam hteo i ja da napomenem. Koja budala ce da kupi polovnu 8800GTS za 230E, ako u radnji ima nova 8800GT za 250 E i to jos bolja.
E vi cete momci morate onda da spustite cenu ispod psiholoske granice na nekih 190E, pa onda vidite da li vam se isplati da dodte 60E vise za 10-ak frameova vise.
Inace podrzavam Nasty-ja u stavu da mu je za takav monitor potrebno 512MB RAMa.
A da je dobra kartica, dobra je. Dubeo bih na glavi sat vremena za nju :)
:: :: Inace podrzavam Nasty-ja u stavu da mu je za takav monitor potrebno 512MB RAMa :: :: A da je dobra kartica, dobra je. Dubeo bih na glavi sat vremena za nju : :: ::
Vidi, Nestijev stav oko kupovine i odnosa GTS vs GT verzije je apsolutno ispravan, ali iskljucivo u domenu kupovine nove katrice. Ako biramo izmedju nove GTS vs GT, tu dileme nema. GTS jednostavno nema sta da trazi. Medjutim u domenu zamene... Nema nikakvog rezona... Ma obe su kao zmaj :))
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.